Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat astăzi stadiul lucrărilor la Academia de Tenis, un proiect dezvoltat de Primăria Capitalei în cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu", ocazie cu care a declarat că principala preocupare a Municipalităţii bucureştene pentru această zonă este construirea unei infrastructuri sportive competitive pe plan internaţional, transmite un comunicat remis redacţiei.
Primarul Capitalei a mai explicat că lucrările la Academia de Tenis au demarat la începutul lunii iulie şi constau în construcţia a şase terenuri de tenis, precum şi a două clădiri anexă, care adăpostesc majoritatea funcţiunilor ce ţin de activitatea sportivă.
Primarul General a adăugat că în această toamnă vor începe lucrările şi la Sala Polivalentă şi că pentru Patinoarul Flamaropol se derulează în acest moment procedura de evaluare a ofertelor.
"Pentru Sala Polivalentă suntem la finalul procedurii de evaluare a ofertelor, autoritatea contractantă urmând a desemna oferta câştigatoare, în zilele următoare. Propunerea de investiţie constă în construirea unei Arene Multifuncţionale la nivelul standardelor internaţionale contemporane, pe un teren aflat în proprietatea Municipiului Bucureşti, în cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, în suprafaţă de 4,5 ha. În ceea ce priveşte patinoarul Mihai Flamaropol, ne dorim realizarea unui patinoar modern dotat şi echipat la standarde de înaltă calitate şi includerea acestuia într-un circuit public permanent", a mai arătat primarul Capitalei în comunicare.
Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat cu Asocierea SC Unicon SA şi SC Asix Design SRL. Valoarea totală a contractului este de 4.532.710,70 lei fără TVA.
Prin proiect se propune realizarea a şase terenuri de tenis, precum şi a două clădiri anexă care adăpostesc majoritatea funcţiunilor ce ţin de activitatea sportivă.
"Terenurile sunt cuplate două câte două şi au prevăzute gradene pe laturile lungi. În total, există şase grupări de gradene a câte trei rânduri de scaune ce totalizează 1152 de locuri. Pe primul rând de gradene, pe zona centrală s-au asigurat 23 de scaune, cu un grad de confort mai ridicat. Între terenuri, pe latura scurtă există circulaţii cu lăţimea de 6,3 metri", se mai arată în comunicare.
Corpul principal de clădire, aflat la intrarea în academie, conţine o zonă de lobby cu recepţie şi mic magazin de material sportiv, o cafeteria cu bar şi depozit pentru bar, vestiarele cu grupuri sanitare dedicate şi duşuri, cabinet medical şi grupul sanitar pentru clienţi şi personal. Cafeteria beneficiază de o terasă exterioară, acoperită, generoasă şi deschisă spre terenurile de tenis şi circulaţie pietonală. Corpul secundar anexă conţine grupuri sanitare pentru vizitatori sau sportivi.
Cele 6 terenuri de tenis sunt aşezate pe orientarea nord-sud pentru a asigura condiţii optime pentru desfăşurarea jocului. Se prevăd trei tipuri de suprafeţe de joc: zgură, acrilic multistrat cu bază cauciucată şi prefabricat din cauciuc, câte una pentru fiecare două terenuri. Suprafeţele sunt certificate ITF şi respectă toate cerinţele caietului de sarcini, se mai arată în sursa citată.