Caraş-Severin - judeţul cu cele mai multe drumuri modernizate din ţară

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 3 ianuarie 2007

Caraş-Severin - judeţul cu cele mai multe drumuri modernizate din ţară

Peste 100 de kilometri de drum au fost asfaltaţi, anul trecut, în Caraş-Severin. Aceştia se adaugă celor 200 de kilometri asfaltaţi în anul precedent, acest judeţ devenind regiunea cu cele mai multe drumuri asfaltate din ţară, potrivit Rompres. Astfel, a fost construit drumul de 14 km pe Muntele Mic. De asemenea, a fost realizată şi legătura dintre Sasca Montană şi Cărbunari, un drum cu o lungime de 8,5 kilometri, la a cărui refacere s-a lucrat timp de două luni. Printre alte investiţii se numără drumul către mănăstirea Călugăra, legătura dintre Naidăş şi Socol, Plugova şi Cornereva.

În paralel, eforturile s-au îndreptat spre accesarea fondurilor europene, iar valoarea totală a proiectelor câştigate de Consiliul Judeţean ajunge la peste 70 milioane de euro. Câteva proiecte în acest sens sunt cele finanţate din fonduri ISPA - "Alimentare cu apă, canalizare şi epurare ape uzate" sau "Reabilitare Valea Terovei - Reşiţa". Alte şapte proiecte au fost depuse pe 18 decembrie, pentru Programul de Vecinătate România - Serbia şi Muntenegru 2004 - 2006, cu o valoare totală de 2,65 milioane euro. Proiectele vizează infrastructura, tu­ris­mul, promovarea produselor agricole cu specific local şi asistenţa socială.

Prin proiectele depuse şi prin eforturile financiare ale Consiliului Judeţean s-a încercat, dincolo de refacerea infrastructurii, revitalizarea turismului în Caraş-Severin şi aşezarea lui pe o bază sănătoasă.

În luna martie a fost inaugurat schi-liftul pe Muntele Semenic. În prezent, se lucrează cu firma austriacă "Doppelmayr" pentru acest proiect. Astfel, vor exista plecări cu telecabina de la Văliug şi din Poiana Lupului pe Muntele Semenic.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a investit şi în alte obiective, cum ar fi Palatul Cultural, monument istoric de interes local din Reşiţa, ce va găzdui teatrul "G.A. Petculescu", Sala Polivalentă şi, nu în ultimul rând, Palatul Administrativ. Sala Polivalentă va avea două tribune şi o capacitate de 2.000 de locuri. Finalizarea acesteia este prevăzută pentru primăvara acestui an. Acelaşi termen de finalizare îl are şi Palatul Administrativ din Reşiţa, a cărui capacitate va fi de 150-180 de locuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb