"Carrefour" România estimează creşterea afacerilor cu 10 %

D.D.M.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 14 septembrie 2007

Compania de retail Carrefour România va deschide pe 10, respectiv 12 octombrie două hipermarketuri la Iaşi şi Cluj Napoca, investiţia medie într-o unitate fiind de 20 de milioane de euro, a declarat, ieri, după conferinţa de presă, directorul general Carrefour România, Jacobo Caller Celestino.

Carrefour urmează să deschidă anul viitor şapte magazine la Arad, Oradea, Piteşti, Suceava, Iaşi, Brăila şi Bucureşti, în cadrul centrului comercial Vitantis.

Pentru acest an, Carrefour, care deţine opt hipermarketuri, estimează un avans al cifrei de afaceri de cel puţin 10% faţă de anul trecut, când compania raportează că a obţinut încasări de 609 milioane de euro.

Conform datelor transmise Ministerului Finanţelor, retailerul a încheiat anul 2006 cu o cifră de afaceri de 1,97 miliarde de lei (561 milioane euro) şi un profit net de 76,4 milioane lei (21,7 milioane euro).

În primele şase luni, Carrefour a raportat vânzări de 362 de milioane de euro, în urcare cu peste 43% faţă de primele şase luni din 2006. "În primul semestru am înregistrat creşteri ale vânzărilor la toate magazinele noastre, cele mai mari încasări fiind consemnate de magazinul Orhideea din Bucureşti", a adăugat Celestino.

Potrivit reprezentanţilor Carrefour, importurile realizate de reţea au urcat anul acesta cu 25% faţă de anul trecut, iar procentul s-ar putea majora în a doua jumătate a anului.

Un nou card Carrefour a fost lansat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat Jacobo Caller Celestino, director general Carrefour România, Patrick Gelin, director general BRD Groupe Societe Generale, Vincent Dellate, director general BRD Finance şi Denisa Mateescu, general manager România & Balkans Master Card Europe.

Noul card este emis sub sigla MasterCard şi, în funcţie de preferinţa posesorilor vechiului card de cumpărături Carrefour, încearcă să-l înlocuiască pe acesta din urmă.

"Posesorilor vechiului card de cumpărături care optează pentru migrarea la noul card, nu li se va percepe nicio altă taxă, iar cumpărăturile efectuate pe vechiul card vor fi transferate pe noul card", ne-a asigurat Vincent Dellate, director general BRD Finance.

Potrivit Lilianei Dumitru, director marketing & call center BRD Finance, se speră ca până la sfârşitul anului să se definitiveze transferul tuturor posesorilor vechiului card pe cel nou. "Totul depinde de viteza cu care aceştia ne trans­mit acceptul lor în urma primirii prin poştă, a solicitărilor noastre" a afirmat Liliana Dumitru.

El poate fi obţinut de la punc­tele BRD din toate magazinele Carrefour. Limita de creditare este de până la 20.000 lei şi poate fi utilizat pentru cumpărături atât în ţară cât şi în străinătate, precum şi obţinerea de numerar de la ATM-urile care afişează sigla MasterCard. De asemenea, pot fi efectuate plăţi on-line pe site-urile care permit tranzacţii electronice.

Perioada de graţie pentru rambursarea integrală a creditului, fără alte costuri (dobândă lunară de 2%), este cuprinsă între 18 şi 47 de zile. Pentru cumpărăturile care se fac pe credit, în afară de dobânda lunară de 2%, se mai percepe şi un comision lunar de gestiune, de 0,5%. În cazul retragerilor de numerar de la ATM-urile BRD, comisionul de retragere este de 1,5%, orice alte retrageri fiint taxate cu 2%.

Posesorii noului card vor fi asiguraţi automat, prin intermediul AVIVA, cu o asigurare specială de viaţă care acoperă riscul producerii unor evenimente neprevăzute precum şomaj, deces, invaliditate şi incapacitate temporară de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb