Cartel ALFA i-a transmis premierului o scrisoare privind procesul de restructurare din cadrul CFR Marfă

F.A.
Companii / 9 septembrie 2013

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă în care se declară şocaţi că ministrul transporturilor doreşte să schimbe condiţiile de privatizare la CFR Marfă, asumându-şi procesul de restructurare înainte de preluarea efectivă de compania privată, dar în perioada de transfer de la stat către acesta.

"Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" şi Federaţia Mecanicilor de Locomotivă, membră a confederaţiei, apreciază grija pe care aţi arătat-o faţă de activele fizice ale CFR Marfă, comunicându-i directorului societăţii că dacă vinde bunuri ale societăţii după începerea procesului de privatizare va răspunde şi va fi sancţionat. Nu intelegem însă lipsa de grijă a guvernului pe care il conduceţi faţă de activul uman, la fel de necesar ca şi activele fizice în realizarea activităţii unei unităţi", se arată în documentul citat.

"Care este logica începerii unui proces de restructurare care vizează aproape 1.500 de salariaţi la nivelul unei societăţi aflate deja într-un proces avansat de privatizare? O societate care, în ultimii ani, a trecut deja prin procese ample de restructurare, cu 4.964 de salariaţi disponibilizaţi în cursul anului 2010 şi încă 2.460 în 2011. Este surprinzător, deoarece responsabilitatea socială faţă de lucrători era a celui care cumpără, cu toate programele sociale de acompaniament ale unui asemenea proces de anvergură", se mai arată în scrisoare.

De asemenea, Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" şi Federaţia Mecanicilor de Locomotivă îi solicită premierului o întâlnire în cel mai scurt timp posibil, "dacă este posibil în cadrul Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social, pentru a rezolva aceste chestiuni, care sunt sursa unor conflicte sociale deschise pe termen scurt".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb