Casa Socială a Constructorilor: Peste 210.000 de lucrători în

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 16 iulie 2008

Casa Socială a Constructorilor: Peste 210.000 de lucrători în

construcţii au beneficiat de indemnizaţii de peste 80 de milioane lei

Mai mult de 210.000 de lucrători în construcţii au beneficiat, în cei 10 ani de funcţionare a Casei Sociale a Cons­tructorilor (CSC) de protecţia socială acordată de CSC, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Laurenţiu Plosceanu, preşedinte ARACO, citat de Rompres. Celor peste 200.000 de lucrători li s-au plătit prin Casă indemnizaţii ce depăşesc 80 de milioane lei.

Protecţia socială acordată de CSC are în vedere personalul din construcţii, care nu îşi poate desfăşura activitatea în perioada de iarnă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi constă în plata unei indemnizaţii reprezentând 75% din salariul de bază brut - fără pierderea drepturilor de salariat - continuitate, vechime, concediu asigurări etc.

Portofoliul de servicii al CSC este completat de gestiunea fondurilor, de acordarea de scrisori de garanţie pentru participarea la licitaţii - în limita fondurilor deţinute de fiecare solicitant în contul propriu de la CSC.

CSC este premiza necesară a întregului sistem de autoreglementări sectoriale în cons­trucţii, care cuprinde următoa­rele ONG-uri independente, administrate bipartit, înfiinţate în baza Acordului Social Sectorial pentru construcţii 2007-2009 semnat de către sindicate şi patronate: Casa de meserii a constructorilor; casa de siguranţă în mediul de muncă; casa de concedii a constructorilor; comitetul paritar pentru muncitori migranţi; comitetul paritar pentru trusturi transnaţionale.

Toate aceste entităţi oferă servicii specifice în principal membrilor CSC. În acest moment aniversar CSC are ca membrii 590 de societăţi - antreprenori de construcţii cu capital românesc şi străin. În data de 18 aprilie 2008 CSC a devenit membru observator al Asociaţiei Europene a Instituţiilor Paritare.

CSC a devenit astfel cel de al 30 membru al AEP, organizaţie care reuneşte organisme paritare din ţările membre ale UE din următoarele domenii: regimuri coordonate de pensionare, fonduri de pensii, sănătate şi securitate în muncă, regimuri de concedii plătite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb