Casele de avocatură străine "se bat" pentru consilierea Fondului "Proprietatea"

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 21 februarie 2006

Importante companii de avocatură internaţionale şi-au exprimat interesul de a participa la licitaţia desfăşurată de Fondul "Proprietatea" pentru selectarea consultantului juridic internaţional. Între acestea se regăsesc unele dintre cele mai cunoscute case de avocatură din Europa. Cele 13 firme care şi-au depus scrisorile de intenţie sînt: "Berwin Leighton Paisner LLP", "Crowell Moring", "Norton Rose", "Clifford Chance", "Eversheads LLP", "Linklaters", "Latern Corporation Limited", "Allen & Overy", "Shearman & Sterling", "Joan Leopold", "Hayhurst Robinson", "Freshfields Bruckhaus Deringer" şi "Salans". Firmele au ca termen mijlocul lunii martie pentru a-şi depune ofertele.

Principalul criteriu de selecţie se referă la experienţa în constituirea unui fond de investiţii în valoare de cîteva sute de milioane de euro.

Consultantul juridic internaţional va avea printre atribuţii redactarea caietului de sarcini pentru managerul de fond şi organizarea licitaţiei pentru selecţia acestuia. De asemenea, va organiza o serie de conferinţe care vor anunţa lansarea Fondului pe piaţă şi va oferi consultanţă pentru toate negocierile în care Fondul va fi implicat.

Nicolae Ivan, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului "Proprietatea", a declarat: "Ne bucură interesul exprimat de cele 13 companii de avocatură internaţionale şi sperăm că vom reuşi să alegem consultantul juridic pînă la sfîrşitul lunii martie, conform calendarului iniţial.

Autoritatea pentru Achiziţii Publice şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la procesul selecţiei, iar la sfîrşitul acestei săptămîni, urmează să primim şi poziţia Ministerului de Finanţe".

Fondul "Proprietatea", creat în 2005 ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, pe 29 decembrie 2005. Fondul "Proprietatea" are în portofoliul său acţiuni la 114 companii româneşti, capitalul său social fiind la momentul prezent de 3,9 miliarde euro. Fondul va fi listat la Bursa de Valori Bucureşti şi la o Bursă Internaţională.

Cît priveşte înscrierea Fondului la cota BVB, preşedintele Bursei, Septimiu Stoica, ne-a declarat: "Se pare că termenele pe care reprezentanţii Fondului le au pentru derularea anumitor proceduri sînt apropiate, iar aceştia le respectă. Ca atare, pentru listarea la Bursă, deşi nu se va face ofertă publică, Fondul trebuie să aibă un prospect care va fi autorizat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare". Din punctul domniei sale de vedere, Fondul "Proprietatea" este un fond mare care ar putea reprezenta un eveniment important pentru piaţa de capital. "Sîntem dispuşi să listăm fondul la cota Bursei cît mai curînd, însă este necesară parcurgerea anumitor etape anterioare", ne-a mai menţionat preşedintele BVB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb