Câştigul Erste Group a crescut cu 12,2%, în primul trimestru

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 mai 2019

Câştigul Erste Group a crescut cu 12,2%, în primul trimestru

Grupul bancar austriac Erste Group, acţionarul majoritar de la Banca Comercială Română (BCR), a raportat vineri un profit net de 377 milioane de euro pe primele trei luni ale acestui an, în creştere cu peste 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, informează un comunicat de presă al Erste Group.

În primele trei luni, veniturile nete din dobânzi ale Erste Group au crescut cu 7,2% până la 1,160 miliarde euro, veniturile nete din taxe şi comisioane s-au majorat cu 1,9% până la 487,7 milioane euro, iar venitul net din tranzacţionare a crescut semnificativ până la 153,3 milioane euro (comparativ cu 11,3 milioane euro în perioada similară a anului trecut). Toate acestea au generat o creştere anuală de 7% a venitului operaţional, până la 1,77 miliarde de euro, potrivit Agerpres.

În România, rezultatul net atribuibil proprietarilor societăţii-mamă a cres­cut cu 9,4% în primul trimestru până la 46,4 milioane euro. Venitul net din dobânzi a crescut cu 15,4% până la 103,3 milioane euro, ca urmare a majorării dobânzilor pe termen scurt. Cheltuielile operaţionale au crescut, la rândul lor, cu 16,8% până la valoarea de 99,2 milioane euro, ca urmare a cos­turilor mai mari cu personalul.

"În concluzie, a fost un început bun de an. Tabloul actual arată că suntem pe drumul corect spre atingerea obiectivelor stabilite pentru anul 2019: o rentabilitate a capitalului propriu de peste 11% şi dividende mai mari pe acţiune. Anul acesta este unul deosebit de important pentru Erste Group: în 2019 aniversăm 200 de ani de la fondarea noastră ca bancă de economii axată pe răspândirea prosperităţii în regiunea noastră. Scopul nostru ră­mâne clar, modelul nostru de afaceri este sustenabil, iar poziţia noastră ne plasează în cea mai dinamica regiune a UE", a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank.

Pentru acest an, Erste Group are ca obiectiv o rată a capitalului tangibil (ROTE) de peste 11%. În acest sens, ipotezele de bază sunt: veniturile să crească mai mult decât cheltuielile (presupunând o creştere de peste 5% a portofoliului net de credite), costuri de risc mai mari, dar în continuare la minime istorice (10-20 puncte de bază), iar rata de impozitare estimată să rămâ­nă sub 20%.

Taxa bancară din România, în forma modificată, este estimată să afecteze negativ poziţia "alte rezultate operaţionale" cu maximum 20 milioane euro, în 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb