Cât contează 0,1%

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 noiembrie 2013

Cât contează 0,1%

Ursache propune modificarea pragului limită la SIF-uri şi la burse

Păreri împărţite între SIF-uri

Sobolewski: "O schimbare pozitivă"

Vicepreşedintele ASF Mircea Ursache ne-a spus că va propune Parlamentului să majoreze pragul limită de deţinere la Bursă la 32,99%, de la 5% în prezent.

Domnul Ursache a făcut această clarificare pentru ziarul "BURSA" , după ce, în presă, a apărut informaţia că propunerea sa era un prag de 33%.

La momentul la care Mircea Ursache a vorbit despre un prag limită de 33% la bursă, nimeni nu a reacţionat să spună că este o diferenţă calitativă între 33% şi 32,99%. Conform legii pieţei de capital, acţionarii care ajung la 33% din capitalul unui emitent sunt obligaţi să facă ofertă publică de preluare destinată celorlalţi acţionari. Astfel, un prag de fix 33% ar fi un nonsens, în condiţiile actuale ale legii.

Surse din piaţă ne-au spus că discuţiile despre pragurile la SIF-uri şi la burse s-au intensificat şi că au fost avansate mai multe variante posibile.

Mircea Ursache a declarat, ieri, că propune modificarea pragului de deţinere la operatorul de piaţă şi la SIF-uri.

Sobolewski: "O şansă pentru concentrarea structurii acţionariatului"

Directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Ludwik Sobolewski, consideră ridicarea pragului de deţinere la Bursă drept o schimbare pozitivă. Domnia sa ne-a spus: "Va crea o şansă pentru concentrarea structurii acţionariatului, care ar trebui să susţină strategia foarte ambiţioasă pentru piaţa de capital, reprezentată de BVB".

În interiorul SIF-urilor, opiniile despre posibilitatea majorării pragului de deţinere sunt împărţite.

Costel Ceocea, preşedintele SIF2 Moldova, ne-a declarat că nu a fost surprins de propunerile domnului Ursache.

"Sunt discuţii care s-au purtat constant, de foarte mult timp, în piaţă", ne-a spus domnia sa, adăugând: "Astfel de idei au fost dezbătute sub aspectul evaluării impactului lor. Măsuri care să ridice restricţiile, astfel încât acestea să fie exclusiv atributul acţionarilor, sunt bune".

În schimb, Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1 "Banat-Crişana", şi Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5 "Oltenia", au preferat să nu comenteze propunerile lui Mircea Ursache.

Tudor Ciurezu ne-a spus: "Prefer să mă abţin. Există două tabere cu opinii diferite despre modificarea pragului - una care doreşte desfiinţarea sa şi una care doreşte o evoluţie de dezvoltare firească a SIF-urilor. Nu ştiu care va avea câştig de cauză".

Pragul de deţinere la cele cinci SIF-uri a fost modificat în ianuarie 2012, de la 1% la 5% din acţiuni, deşi iniţial proiectul viza eliminarea pragului de deţinere.

Opinia Cititorului ( 40 )

  1. Nu suntem prosti sa inghitim o asemenea galusca otravita servita de baronii de la sifuri si marioneta lor ursul adica Ursache care joaca cum ii canta escrocii de la cele cinci sifuri. Sifurile nu trebuiau sa aiba niciodata prag de detinere. Acest prag a fost mereu o sursa de abuzuri si o piatra de moara agatata de gatul pietei de capital. Ce logica a avut pragurile de 0,1%, 1% si 5% ? Unul singur sa protejeze conducerile zeci de ani si sa acopere fraudele din administrarea lor ! Totdeauna au fost actionari care au detinut mai mult decat aveau voie si cnvm in loc sa-si faca treaba ia protejat de lege si de alti actionari care au incercat sa cumpere mai mult. Care este logica sa pastrezi un prag la sifuri sub 33% ? Sunt deja actionari care actioneaza concertat si detin aproape de 33% si care ar fi usor dovediti daca ASF si-ar face treaba si ar vedea voturile de la AGA si numirile de la CA-uri. DAR cnvm se face ca ploua si primeste daruri ! A pasat aceste raspunderi pe la CA sifurilor ca si cum hotul se va autodenunta singur ! Logica este alta cu 20-30 % poti dispune si de banii celorlati 80-70 % si printr-o suveica ca la SIF1 si un ASF corupt de la presedinte la comisari si supraveghere controlezi totul. Cine controleaza CA nu controleaza si Societatea ? ASF se face ca doarme !

    Exista vreo dezbatere publica privind aceste idei care rod conducerea ASF ? 

    Intre timp in UE au mai aparut niste clarificari iar ursache si-a facut datoria si ia informat pe infractori ca latul se strange si trebuie facut ceva ca se trezesc procese ale actionarilor furati sub nasul cnvm -ului : 

    26.11.2013 

    ANUNŢ  

    privind publicarea pe site-ul ESMA (European Securities and Markets Authority), în data de 12.11.2013, a declarației publice privind cooperarea între acționari și conceptul de acțiune concertată în conformitate cu directiva privind ofertele publice de cumpărare (Directiva 2004/25/EC). 

    21.11.2013 

    A NUNŢ  

    referitor la publicarea Directivei 2013/50/UE a Parlamentului European și a Consiliului de modificare a Directivei 2004/109/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind armonizarea obligațiilor de transparență în ceea ce privește informația referitoare la emitenții ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacționare pe o piață reglementată, a Directivei 2003/71/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind prospectul care trebuie publicat în cazul unei oferte publice de valori mobiliare sau pentru admiterea valorilor mobiliare la tranzacționare și a Directivei 2007/14/CE a Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a anumitor dispoziții ale Directivei 2004/109/CE. 

    19.11.2013 

    A NUNŢ  

    privind publicarea pe site-ul ESMA (European Securities and Markets Authority), în data de 14.11.2013, a unui document de tipul ”Discussion Paper” referitor la viitorul regim aferent abuzului pe piață 

    12.11.2013 

    ANU NŢ  

    privind publicarea pe site-ul ESMA a unui document de consultare pe marginea orientărilor privind soluţionarea reclamaţiilor în sectorul instrumentelor financiare (ESMA şi cel bancar CEBA) 

    Iata de ce se grabeste Ursache sa protejeze infractorii. Si atunci seful de la ASF e plin de idei noi : sifurile sa cumpere intre ele si pragul sa ramana la 33% ! Pentru cei care nu fac ofertele publice obligatorii si alte abuzuri cu minoritari captivi de ce nu are idei ursache si nu trimite proiecte de lege in parlament ? 

    Ursache este marioneta infractorilor de la sifuri si din piata de capital ! 

    Asociatia Brokerilor, AIPC, etc ar trebui sa se delimiteze de aceasta noua fentare a legii si sursa de noi abuzuri !

    Aceste praguri eludeaza legea si sunt in contradictie cu legislatia europeana ! 

    1. tocmai din acest motiv trebuie sa fie prag in Romania, ca tu si alti actionari vreti sa firi protejati

      pe alte burse nu e prag dar nu esti protejat deloc 

      ia cazul AD Pharma care s-a listat la Londra si s-a delistat dupa doi ani la un pret de trei ori mai mic decat cel de la IPO, si nu a putut nici un minoritar sa blocheze aceasta operatiune, chiar daca delistarea s-a hoitarat in AGAE  

      pe bursele mari nu esti protejat nici ca la noi 

      singura protectie este sa nu cumperi actiuni, daca nu iti convine ce se intampla la o societate 

      AD pharma s-a delistat la Londra cu cel mai mic pret cu care a fost tranzactionata, nu ca la noi se cere evaluare contabila si atatea reguli

      am corectat

      tocmai din acest motiv trebuie sa fie prag in Romania, ca tu si alti actionari vreti sa fiti protejati 

      pe alte burse nu e prag dar nu esti protejat deloc 

      ia cazul AD Pharma care s-a listat la Londra si s-a delistat dupa doi ani la un pret de trei ori mai mic decat cel de la IPO, si nu a putut nici un minoritar sa blocheze aceasta operatiune, chiar daca delistarea s-a hotarat in AGAE cum au vrut majoritarii 

      pe bursele mari nu esti protejat nici ca la noi 

      singura protectie este sa nu cumperi actiuni, daca nu iti convine ce se intampla la o societate

      AD pharma s-a delistat la Londra cu cel mai mic pret cu care a fost tranzactionata, nu ca la noi, unde se cere evaluare contabila si atatea reguli  

      ..ai perfecta dreptate!!! Ce prag e asta de 32.99%??? ..este pragul la care bilteanu, hrebe si ciorcila pot devaliza sif-urile pe care au pus "labuta", lasand restul actionarilor fara bani pana in 2017, cand le expira asa zisul mandat obtinut, perfect ilegal, mai ales la SIF1.

      cea mai buna solutie este sa nu cumperi daca nu iti convine

      sunt destui care cumpara SIF si sunt multumiti

      eu cred ca ASF isi face datoria si Ursache este chiar deschis la schimbare, vrea sa avem o bursa puternica 

      pragul de 32.99% este BVB, pentru SIF e posibil sa fie fara prag

      iar la BVB e normal sa fie doar atat, in acest moment

      Exista prag in Europa si SUA ?

      In ce conditii pot cumpara fondurile de investitii la alte fonduri ?

      Pai cine i-a pus sa cumpere la AD pharma ? Minoritarii au ramas captivi acolo ? 

      Indivizi de acest gen sunt cei care vor sa duca ,prin alarme false si copilaresti cotatia SIF-urilor la valori cat mai reduse (in special la SIF1 care este cel mai atractiv raportat la activul sau net) pentru a le putea cumpara cat mai convenabil. Lumea incepe insa sa-si dea seama de aceste tertipuri si sa nu le mai bage in seama.

      Aici este vorba de logica acestui prag nu de decizia de a investi ! Din ce imi spui aia de la Londra sunt niste inapoiati in raport cu noi ! Ei nu au prag !

      Acum 15 ani pragul era bun si acum nu mai e bun !

      tu si altii cereti protectie, din aceasta cauza este prag

      nu se poate si fara prag si protectie 

      hotaraste-te, cum vrei ?  

      adica ceri ASF sa te protejeze, dar, pe de alta parte, le ceri sa nu mai fie prag 

      am dat exemplu cau AD Pharma ca sa vezi ca pe bursele dezvoltate nu exista protectie si nici prag 

      la noi urlati toti cand se face o delistare, ca nu e corect pretul

      vedeti cum s-a delistat AD Pharma la londra si dupa aia vorbiti 

      Gaurile astea din navod sunt facute sa scape pestii mari de colo si sa ramana aia mici captivi !

      ASF protejeaza escrocii de la sifuri ! Cat detin la BVB persoanele care actioneaza concertat de la SIF1, SIF2, SIF4 etc ? 

      de ce spui ca sunt escroci cei de la SIF-uri ? nu iti convine ca ti-au dat dividend an de an, nu iti convine ca au crescut actiunile SIF, mie imi convine, pentru mine nu sunt escroci, chiar ma simt mai confortabil cu SIF in portofel decat cu alte actiuni

      ce se intampla in bucataria lor interna e problema celor care au cumparat multe actiuni SIF si au putere de decizie acolo, eu ca mic actionar sunt foarte multumit 

      Logica ta e precara si subiectiva !

      Cine a cerut acesta protectie cu pragul de la inceputuri pana acum ? 

      ASF sa aplice legea ! E coruptie multa la ASF ! 

      La ce spui ar trebui sa existe prag la toate societatile comerciale !

      Un exemplu mai aiurea decat ala cu adpharma nu cred ca gaseai decat in Romania ! 

      Pragul a avut ca scop sa asigure dispersia actionarilor si sa impiedice preluarea unor companii.

      In acest moment nu se mai pune problema preluarii acestor companii deoarece ele deja au fost preluate tocmai pentru ca a existat pragul de detinere. 

      Cred ca pragul de detinere trebuie eliminate fiindca nu si-a dovedit eficienta dar eliminarea pragului trebuie sa se faca cu transparentizarea actionariatului de la SIF-uri. Astel, toti actionarii care detin singuri sau concertat peste 1% ar trebui sa fie facuti publici. De asemenea, ar trebui ca toti actionarii personae juridice rezidente in paradisurile fiscal sa nu poata vota daca nu-si dezvaluie actionariatul pentru a se verifica actiunea concertata. 

      Aplicarea concertarii sa se faca pentru obligarea demararii ofertei publice daca actionarii concertati au reusit sa numeasca majoritatea membrilor CA (a se vedea toate SIF-urile) si sa fie obligati sa faca oferta publica de preluare la cel mai mare pret din ultimile 12 luni inainte de manifestarea concertarii. 

      Prin lege sa se asigure dreptul actionarilor minoritari care detin sub 1.000 actiuni sa le fie rascumparate actiunile intr-un termen de max. 2 ani la o valoare medie a activului net stabilita pe ultimii 5 ani.

      In felul acesta, se respecta si ipoteza legala care a fost aplicata la infiintarea SIF-urilor si se pun in aplicare si mecanismele specific pietei de capital. 

      cum sa dai la cei sub 1000 de actiuni pret egal cu VUAN si ceilalti sa le poate vinde la pretul pietei ? adica ii premiem pe cei care au putine actiuni si nu au riscat nimic, deoarece le-au primit gratis ?

      Poate ca ar trebui de urgenta ca ASF sa oblige SIF-urile sa descrie amplu toate deciziile de investire in vehicule cu sediul in tari catalogate ca fiind "paradis fiscal" si in special care este structura actionariatului si a conducerii acestor entitati in care se plaseaza banii SIF-urilor si justificarea investitiei. Este o minima obligatie morala fata de actionari.

      Pentru mine sunt niste escroci. Dividendele au fost foarte mici praf in ochii actionarilor! Faptul ca exista actionari multumiti este un lucru pozitiv !

      ESCRÓC ~ci m. Persoană care înșală pe alții profitând de naivitatea sau încrederea lor; șarlatan; potlogar; impostor; coțcar. 

      Nu te mai inteleg deloc ! Aici imi dai dreptate !

      cine are SIF-uri si e multumit nu gandeste ca tine

      poate ca nu ai si atunci te enerveaza faptul ca ele cresc si tu stai pe margine 

      AD Pharma nu a fost listata la londra pe piata reglementata, asa ca nu este un exemplu bun, sif-urile sunt listate pe o piata reglementata si din cauza asta trebuie sa existe protectie

      Am si sifuri, si IFR si STK dar parca mai bine este la FP. fara praguri administrare activa in CA societatilor !

      domnul ursache nu ar trebui sa-si mai dea cu parerea, are o functie care ai cere impartialitate, trebuie sa faca nu sa chibiteze pe la colturi, ce face el e clar manipulare de piata

      ridicarea pragului inscrie sif-urile pe acelasi drum cu fp: lichidarea!

      Evident,pt unii bine, pt altii mai putin bine. 

      Nu e o discriminare... multi din acesti actionari nici nu si-au ridicat niciodata dividendele si poate ca nici nu stiau ca sunt actionari.

      Discriminarea apare doar daca respectivii actionari au efectuat operatiuni de vanzare-cumparare caz in care nu mai este valabila ipoteza. 

      Ca o corectie la ce am spus anterior masura propusa trebuie sa-i vizeze exclusive pe actionarii initiali care au devenit actionari in temeiul legii si nu al vointei lor proprii (actionarii reziduali) care au platit impozite si nu si-au incasat niciodata dividendele si nici nu pot sa-si vanda actiunile fiindca detinerea lor nu acopera nici comisionul SSIF-ului. 

      La nivelul SIF-urilor, acesti actionari au cca. 15% din CS dar reprezinta 3-5 milioane de actionari.

      Legea a prevazut in mod expres posibilitatea rascumpararii acestor actini de catre SIF-uri dar... niciun SIF nu s-a invrednicit cu o astfel de masura fiindca acesti actionari au fost permanent o masa de manevra facila. 

      Vom face fonduri de investitii noi pentru terenuri agricole si agricultura .

      si daca ar avea o urma de bun simt ar trebui sa stea ascuns...poate il intreba un ziarist, de ce nu a listat FP cand era la conducerea lui ? de ce s-a opus tot timpul al ridicarea pragului la SIF-uri cand era in parlament ? de unde aceasta schimbare de atitudine la un comunist ca dansul? de unde lipsa de consecventa ? noi il stiam un bou si boul e consecvent...oar eor fi alte interese acum ?

      ...vor face.. fiindca dupa sifonarea banilor din SIF-uri vor avea disponibil cu care sa faca fondurile pe agricultura, imobiliare, etc...

      Ce treaba are pragul cu protectia? Te simti protejat cu pragul de la SIF-uri? Prag care este doar pentru catei, nu pentru dulai. Si in alte tari poti sa vinzi short cam pe orice actiune. Deci ai ocazia nu numai sa nu te bagi pe o actiune riscanta, dar chiar sa castigi atunci cand o ia la vale.

      Conform celor aratate in articol,pentru protectia micilor investitori sunt deacord cu pragul de 32,99%.

      Ceeace ar trebui hotarat in AGA-SIF-uri ar fi sa se impuna CA SIF-urilor CONDITII DE PERFORMANTA asa cum se intentioneaza la FP sa se faca prin propunerile Comitetului de Reprezentare. Aceste conditii intradevar pune conducerea SIF-urilor la "treaba" . Nu sunt realizate aceste performanta se schimba onorata conducere. 

      despre ce prag de 32,99% vorbim... nu este necesar sa se impuna un astfel de prag. Cei care ating 33% sunt obligati sa faca oferta de preluare. Daca depasesc pragul sa faca oferta si gata.... Introducerea pragului la aceasta valoare nu face decat sa se aplice metoda de vanzare fortata si ii exonereaza de obligatia de a face oferta de preluare. Chiar ne cred PROSTI...!?!?!?!? Pana cand legea o sa se faca numai pentru dulia.... cateii cu minte o sa joace pe alte piete iar BVB o sa ajunga o arena de circ.

      pentru ffff putini va fi bine, pentru cea mai mare parte va fi praful de pe toba.

    Majorarea pragului (daca va fi aprobata si eventual ramane de vazut si cand anume va avea loc) este un lucru pozitiv pentru actionarii SIFs si pentru piata noastra. Din pacate este posibil ca Theraflu sa aiba dreptate si aceasta propunere sa nu aiba ca scop real reglarea acestui aspect anormal (pragul) ci sa consfinteasca legal ceea ce altii (smecherasii) au realizat deja (sau sunt in curs de a realiza) si anume detineri individuale si/sau concertate de 5...33%. Pentru acei "investitori" ar putea fi aceasta propunere prin care sa le fie legalizate detinerile de peste 5%. Aprobarea in parlament a acestei propuneri trebuie sa fie conditionata de reducerea prealabila prin vanzare pe BVB a detinerilor individuale sau concertate de peste 5%. Aspectul asta, foarte important, a fost omis de preacuviosul Ursache

    1. ASF daca verifica AGA si numirile de la sifuri vedea grupurile concertate. Faxuri si procuri in acelasi timp de la acelasi numar de telefon sau notar etc. Presiunea e mare, ASF nu face nimic si amana luarea unei decizii pentru ai salva. Ar trebui sa fie publicati toti cei care detin peste 1% si ii vor arata actionarii pe cei care actioneaza concertat. Am vazut la tv un tanar sportiv care sa lovit la cap, ia fost activata o portiune adormita a creierului si a capatat foarte multe calitati in domeniul muzical, Oare domnul Ursache s-o fi lovit de pragul de sus sau de jos al usii de la ASF de a devenit atat de talentat si sustinator in schimarea pragurilor pe piata de capital ?

      Orice numire politica in tara asta are ca scop desevirea marii si imoralei clase politice si nicidecum protejarea cetatenilor asa incat Ursache nu are cum sa joace altfel decat i se cere. PSD-distii ca si aripa desprinsa din FSN , adica fratii PDL-isti, nu stiu sa joace cinstit si corect fata de natiune si interesele ei. Isi mentin in continuare filozofia ca pentru castigarea alegerilor au nevoie de bani (si nu de decizii politice corecte). Cu o chestie ca asta, cei care stiu din timp pot face multi bani, dupa care pica rezolvarea si odata cu ea si cotatiile, apoi este repusa pe tapet peste ceva timp, initiatii scot iarasi bani pe seama credulilor iar apoi, dupa 2-3 miscari de genul asta, cand lumea nu mai crede in rezolvarea problemei, chiar se majoreaza pragul (o varianta). Sau a doua, chiar il majoreaza ca sa legalizeze astfel detinerile initiatilor (care bineinteles vor fi recunoscatori si vor transfera o parte din averea SIF-urilor catre binefacatorii lor folosind patente deja aplicate - cumparari de active la preturi exagerat de mari sau vanzari de active cu discount substantial etc). Oricare ar fi motivele, pana la urma majorarea pragului (poate chiar eliminarea lui) este un pas necesar pentru clarificarea situatiei SIFs (care de prea mult timp balteste din cauza ca e plina piata de interesele biltenilor).

    Si uite asa este posibil ca pana la urma tot minoritarul sa fie cel pacalit. Insa, una peste alta are si el ceva de castigat iar partea cea mai buna a propunerii este transarea in mare masura a problemei SIF-urilor. Ramane de vazut reactia parlamentarilor.

    1. din pacate sau din fericire ASF nu are dreptul de a depune in parlament propuneri legislative, cainii latra ursu trece....

      ...lucrurile sunt deja rezolvate la Parlament...asa ca speranta ta e lipsita de fundament. Cum crezi ca se finanteaza campaniile electorale...???

    In aceasta tara saraca sunt inca destui cetateni care , odata pe an , isi platesc o parte din intretinerea de la bloc din dividendele primite de la SIF-uri.

    Iata ca acest lucru deranjeaza si unii isi intind mainile unse cu lipici spre banutii acestor oameni. 

    SIF-urile nu sunt societati productive , la care concentrarea capitalului este benefica.Sunt practic niste gramezi de bani , extrem de atractive , pentru ca pot fi controlate ieftin. 

    Ce efect a avut trecerea la pragul de 5% , in afara de faptul ca a adus in prim plan niste personaje dubioase si am aflat de imprumuturi ciudate , mutarea banilor in Cipru ,etc? 

    Desfiintarea pragului ar da mana libera unor fruntasi care probabil ar sista dividendele un an-doi , fortand astfel micii investitori sa-si lichideze participatiile. Apoi , avand mana libera , ar sti ce sa faca cu banii. Un grup de rechini bine antrenati ar hali averea SIF-urilor intr-un an.

    Macar in acest caz , statul ar trebui sa protejeze micii investitori. 

    1. Ba suntem prosti;mesaj de mot P.

      Referire la nr.1-Theraflu. 

      Este corect, conducerile SIF si a ASF.sunt departe de a fi corecti si ar trebui sa fie cazati acolo unde este cazat si mai marele fotbalului  

      nostru- dupa a sa parere. 

      Nu mai este necesar acum nici un prag la Sifuri deoarece ajuta in  

      continuare conducerile acestora sa faca ce au facut si pana acum,  

      cu tot pragul existent, iar conduce- 

      rea ASF. este in cardasie cu ei. 

      Sa nu se uite ce s-a intamplat cu 

      IPO Romgaz, cu ordinele de  

      subscriere de milioane de euro, 

      bagate in ultima zi pt. transa mica. 

      ASF. a fost in cardasie si cu cei ce au reglementat IPO-ul din cadrul Ministerului economiei, dar  

      si cu cei cu ordinele introduse in  

      in ultima zi. 

      Referitor la ce s-a intamplat la  

      acest IPO., il intreb pe Theraflu: 

      chiar nu pot fi cercetati de DNA.si 

      de alte organe competente cei care s-au ocupat si de aceasta  

      excrocherie premeditata?

      Asta ma intreb si eu de 24 de ani ! si iti dau dreptate.

      Daca raportezi un abuz la cnvm acesta il suna pe infractor care te suna pe tine si iti spune ca te va da in judecata Cnvm nu face nimic si iti spune ca nu poate face si trebuie sa iti cauti dreptatea in justitie. Ajungi in justitie care este la randul ei corupta si vanduta si ne intoarcem de unde am plecat.

      Institutiile nu isi fac datoria pentru care exista !  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb