Cătălin Harnagea acuză UniCredit Ţiriac Bank de încălcarea secretului bancar

Andreea Arcereanu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 iunie 2008

Cătălin Harnagea acuză UniCredit Ţiriac Bank de încălcarea secretului bancar

Procesul în care fostul director al Serviciului de Informaţii Externe Cătălin Harnagea acuză UniCredit Ţiriac Bank se va rejudeca, a hotărât ieri Înalta Curte de Casaţie şi Jus­tiţie. Domnul Cătălin Harnagea ne-a spus că a acuzat Unicredit Ţiriac Bank pentru că a divulgat procuraturii informaţii din contul personal pentru dosarul Rompetrol, în condiţiile în care nu era nici învinuit şi nici măcar citat ca martor. Irina Vintilescu, avocatul domnului Harnagea, ne-a confirmat ştirea, adăugând că dosarul se va întoarce de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la procuratură, urmând ca procesul să fie judecat în toamnă.

"Banca a dat toate informaţiile din contul meu personal fără să mă întrebe. Am aflat asta şi am cerut băncii o părere", ne-a spus fostul director SIE. Domnia sa solicită suma de un milion de dolari reprezentând daune morale pentru violarea vieţii private prin încălcarea obligaţiilor băncii de a păstra secretul bancar, conform informaţiilor furnizate de avocatul domniei sale.

Conform legislaţiei în vigoare, o bancă nu are voie să ofere informaţii din contul unui client decât în cazul în care împotriva acestuia este începută urmărirea penală.

Referitor la decizia de ieri, reprezentanţii UniCredit Ţiriac Bank au declarat: "Curtea de Apel Bucureşti a casat decizia primei instanţe (care respingea reclamaţia domnului Cătălin Harnagea) pe motiv că reclamaţia a fost înaintată invocându-se în mod greşit încălcarea legislaţiei privind protecţia consumatorului. Prin res­pingerea recursului, cazul se va rejudeca pe fond, deci ne aflăm în aceeaşi situaţie ca şi la începutul procesului".

Domnul Harnagea este foarte încrezător în şansele sale considerând că "banca nu are cum să câştige" şi speră că acţiunea sa va reprezenta o portiţă prin care şi alţii îşi vor spune cuvântul în cazul unor abuzuri din partea unor instituţii "intangibile" precum băncile. Domnia sa speră ca situaţia să se rezolve printr-o negociere cu banca înainte ca instanţa să se pronunţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb