Cătălin Stroe, Asirom: "Modelul de business al societăţilor de asigurări trebuie schimbat"

Gabriela Căpăţînă
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 martie 2010

Dauna medie plătită de asiguratori pentru poliţele auto s-a dublat, anul trecut, la 1.145 euro, de la nivelul de 668 euro, înregistrat de acum trei ani, în timp ce prima medie s-a situat la un maxim de 135 euro, a declarat, ieri, Cătălin Stroe, Directorul Diviziei de Vânzări Alternative Asirom. Domnia sa a explicat că aceasta este principala cauză care duce la scăderea profitabilităţii asiguratorilor.

Domnul Stroe a mai spus că oamenii caută prima cea mai ieftină, precizând că întotdeauna există doi jucători care scad primele şi care constată, ulterior, că nu mai pot plăti pagubele. "Ca să ai o relaţie normală client-societate trebuie să schimbi modelul de business", sugerează domnia sa.

Cătălin Stroe propune să se creeze un sistem de compensare directă, astfel încât plata despăgubirii RCA de către asigurătorul păgubitului şi recuperarea ei să se facă prin intermediul unui organism de clearing.

Domnia sa explică că avantajul major ar fi faptul că se rezolvă conflictul păgubit - asigurător deoarece acesta va fi servit de către compania în care a avut încredere şi unde a făcut asigurarea. Totodată, costurile sunt controlate mai uşor, asigurătorii sunt stimulaţi să ofere servicii cât mai de calitate, decizia de asigurare nu va mai depinde majoritar de preţ, creşte numărul de cazuri rezolvate amiabil şi se reduc fraudele.

Domnul Stroe a precizat că în Uniunea Europeană acest sistem de compensare directă este reglementat. " Sistemul este funcţional în Italia, Franţa şi practicat pe scară largă şi în Anglia", a adăugat domnia sa.

Prin mecanismul de clearing se poate rezolva doar coliziunea între două vehicule asigurate RCA, înmatriculate amândouă în ţara noastră.

Dauna se va aviza direct asigurătorului RCA al păgubitului care va plăti despăgubirea pentru: avariile vehiculului, vătămările corporale, conform grilei de despăgubire reglementate, până la un grad fixat de vătămare permanentă totală, pagubele bunurilor păgubitului sau pasagerilor din auto agresat.

Asigurătorul RCA este obligat să plătească daunele în numele asigurătorului vinovatului, independent de reglementarea subsecventă a despăgubirii, ulterior, cu acesta.

Reglarea ulterioară a despăgubirilor s-ar face prin intermediul unui Organism de clearing, la nivelul daunei medii, stabilite periodic, mai spune domnul Stroe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb