ZIARUL BURSA

05 martie 2010
Ediţia din 18.09.2024
Mugur Isărescu

Isărescu este optimist:Cred că economia începe să-şi revină

IZABELA SÎRBUMacroeconomie / 5 martie 2010

Economia este în proces de revenire, în timp ce inflaţia va continua să scadă, au declarat ieri, la unison, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor Publice.

"Nu e cazul să ne ambalăm, suntem în direcţia bună. Deja se simt efectele unei abordări serioase, precum acordurile cu organismele internaţionale, iar unul dintre exemple este modificarea perspectivei de curs, pe care analiştii îl vedeau în decembrie la 4,6 lei/euro, iar acum banca centrală este îngrijorată să nu se aprecieze prea mult", a explicat Isărescu, nedorind însă să dea alte indicii, pentru că nu vrea să participe "ghiceala naţională".

În opinia guvernatorul BNR, ţara noastră are nevoie în prezent, în primul rând, de dezbateri serioase pe teme economice şi financiare, criticând în acelaşi timp practica discuţiilor televizate care duc aceste teme în derizoriu.

"Se practică un fel de sport naţional, de ghiceală, cât va fi creşterea economică, inflaţia în 2010. Este extrem de important ca discuţiile pe aceste teme să fie serioase", a adăugat Isărescu.

De cealaltă parte, Sebastian Vlădescu salută optimismul guvernatorului BNR, menţionând că ţara noastră a avut "marele noroc" cu sistemul bancar solid.

"Mă bucur că guvernatorul Mugur Isărescu e optimist, pentru că este important pentru noi toţi.

Fathi Taher

"ONT Carpaţi" respinge oferta lui Taher pentru acţiunile hotelului Marriott

C.C.Companii / 5 martie 2010

Acţionarii societăţii turistice ONT Carpaţi au respins vânzarea participaţiei de 30% pe care o deţine la Societatea Companiilor Hoteliere Grand SRL, în proprietatea căreia se află hotelul JW Marriott din Bucureşti, potrivit hotărârilor luate în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), înregistrată în data de 22 februarie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Conservatorii, între PSD şi PNL

F.A.Politică / 5 martie 2010

Partidul Conservator (PC) va merge pe liste separate la alegerile locale din 2012, a declarat, ieri, la Piteşti, preşedintele acestei formaţiuni politice, Daniel Constantin.

Iniţiativă PD-L pentru proprietarii de imobile

F.A.Companii / 5 martie 2010

Deputatul PD-L de Galaţi Mihail Boldea a anunţat, ieri, că a iniţiat un proiect de lege pentru protecţia proprietarilor de imobile care nu îşi primesc în mod repetat drepturile băneşti cuvenite pentru chiria locuinţei sau pentru utilităţi.

Titlurile de stat, noile vedete ale Bursei

BVB Titlurile de stat, noile vedete ale Bursei

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 5 martie 2010

Bursa de la Bucureşti a încheiat penultima şedinţă de tranzacţionare din această săptămână în creştere, cu un avans de 0,40% pentru indicele compozit şi o creştere medie de 0,10% pentru acţiunile SIF, dar cel mai mare rulaj a fost înregistrat de...

Oferta de obligaţiuni a Primăriei Botoşani a eşuat

(F.A.)Piaţa de Capital / 5 martie 2010

Oferta de vânzare de obligaţiuni prin care Pimăria Botoşani intenţiona să atragă din piaţa de capital 10 milioane lei a eşuat, întrucât investitorii au subscris titluri de numai 1,01 milioane lei, iar pentru validarea împrumutului suma trebuia să...

SIBIU Euro, în depreciere pe piaţa SIBEX

Cristina PădurePiaţa de Capital / 5 martie 2010

Pe piaţa Sibex, penultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a fost caracterizată de o evoluţie mixtă a cotaţiilor, înregistrându-se creşteri pe anumite scadenţe ale derivatelor de pe segmentul SIF, respectiv scăderi pentru preţul futures al...

Aurul, apreciere de 4,44%, în ultima lună

Aurul, apreciere de 4,44%, în ultima lună

IZABELA SÎRBUInvestiţii Personale / 5 martie 2010

Jucătorii care au achiziţionat, în luna februarie, bijuterii şi alte obiecte din aur, au înregistrat un avans semnificativ, de 4,44%, preţul aurului depăşind pragul de 110 de lei/gram, potrivit datelor afişate de BNR.

"La un moment dat, pentru a putea ţine piept unei creşteri a creditării, va trebui să dăm şi noi credite mai mari, însă apare problema de unde vom avea banii necesari", a spus, ieri, Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC.

CEC Bank a restructurat 6,4% din credite, anul trecut

Ştefania CiocîrlanBănci-Asigurări / 5 martie 2010 /

CEC Bank a fost nevoită să restructureze, anul trecut, 6,4% din totalul portofoliului de credite, respectiv 657 de credite destinate persoanelor fizice şi 520 de credite acordate persoanelor juridice, totalizând peste 612 milioane de lei, a spus,...

Nou minim pentru dobânzile plătite de stat

Nou minim pentru dobânzile plătite de stat

(A.A.)Bănci-Asigurări / 5 martie 2010 /

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 368,9 milioane de lei, prin intermediul unei licitaţii pentru obligaţiuni de stat de tip benchmark cu scadenţa la cinci ani, arată un comunicat al Băncii Naţionale a României.

"Aviva" a revenit la profit

Alina VasiescuInternaţional / 5 martie 2010

"Aviva" Plc, al doilea asigurator din Marea Britanie, a revenit pe profit în 2009, datorită creşterii veniturilor din investiţii.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 5.03.2010

Alina VasiescuRevista Presei / 5 martie 2010

Financial Times

China ţinteşte o creştere economică de 8%

China va înregistra o rată de expansiune economică de 8% anul acesta, anunţă premierul Wen Jiabao, care a avertizat, însă, că autorităţile vor lua măsuri pentru încetinirea...

REVISTA PRESEI - 5.03.2010

Willy HomnerRevista Presei / 5 martie 2010

ADEVĂRUL 

-Marian Clita, eliberat ca să ucidă

Ucigaşul disidentului Gheorghe Ursu a omorât o stewardesă în Danemarca, după ce a fost eliberat din arest pentru bună purtare. Marian Clită nu ar fi comis crima din Danemarca dacă era lăsat să-şi...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo