POWER NET CONSULTING: 2010, un an fără creşteri pentru industria de IT

COSMINA CAPALĂU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 martie 2010

Gabriela Laiu, Executive Manager "Power Net Consulting": "Verticala de IT a fost şi ea afectată de criza economică, în sensul unei frânări la nivel global, resimţită în special în a doua jumătate a anului 2009".

Gabriela Laiu, Executive Manager "Power Net Consulting": "Verticala de IT a fost şi ea afectată de criza economică, în sensul unei frânări la nivel global, resimţită în special în a doua jumătate a anului 2009".

După un 2009 în care criza financiară a lovit toate sectoarele economiei româneşti, implicit şi pe cel de IT, nici anul aces-ta nu arată prea optimist, existând voci care susţin că nu vor fi înregis-trate creşteri, una dintre acestea fiind cea a Gabrielei Laiu, Executive Manager în cadrul "Power Net Consulting".

"Ca orice domeniu al economiei, verticala de IT a fost şi ea afectată de criza economică, în sensul unei frânări la nivel global, resimţită în special în a doua jumătate a anului 2009, în timp ce prima jumătate a fost încă sub impresia creşterii din 2008", ne-a declarat reprezentanta companiei, unul dintre furnizorii de soluţii informatice integrate de pe piaţa românească. "În plus, în comparaţie cu picajul din retail, blocajul a fost mai puţin evident în zona de business, unde situaţia a fost parţial salvată fie de proiectele pe termen mediu şi lung antamate în anii anteriori, fie de soluţii financiare alternative precum atragerea de fonduri europene", ne-a mai explicat domnia sa.

În ceea ce priveşte evoluţia "Power Net Consulting" anul trecut, Gabriela Laiu ne-a spus că, deşi efor-turile companiei au fost mai mari în 2009, rezultatele au fost mai slabe decât în 2008. Partea bună a oricărei crize este, însă, că "te forţează să fii mai bun, mai eficient, mai profitabil".

"În 2009, am pornit cu avantajul unui prim semestru abundent în proiecte recent demarate, ca atare, în 2010 va fi nevoie de un plus de iniţiativă şi efort pentru a ne menţine la acelaşi nivel cu anul precedent. Deşi există voci contradictorii care discută fie despre blocaj, fie despre o vagă creştere economică, părerea noastră este că, în 2010, industria românească de IT nu va înregistra creşteri", ne-a mai precizat reprezentanta companiei.

Criza a făcut trecerea de la inflaţia ofertelor la o selecţie exigentă a specialiştilor

Referitor la provocările anului trecut, "la nivel de business, cel mai dificil a fost să identificăm şi să exploatăm optim soluţiile alternative de creştere pe o piaţă cu bugetele blocate. Intern, provocarea principală s-a tradus printr-o maturizare a echipei, în condiţiile în care întreaga piaţă a muncii a suferit o schimbare radicală, trecându-se de la inflaţia ofertelor la o selecţie atentă şi exigentă a specialiştilor", ne-a declarat Gabriela Laiu.

Pentru "Power Net Consulting", anul 2008 a însemnat o creştere semnificativă, atingând cifra de afaceri de 27 milioane euro. "Rezultatele din 2009 au fost mai slabe faţă de anul precedent, după cum era şi de aşteptat luând în considerare blocajele bugetare. Suntem însă încântaţi că, deşi financiar 2009 nu a adus creştere, cel puţin am reuşit să avem o evoluţie bună în ceea ce priveşte portofoliul de clienţi şi proiecte", a conchis reprezentanta "Power Net Consulting".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb