"Intesa" şi "Banco Bilbao", interesate de o participaţie la "Garanti Bank"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 martie 2010

O cotă de aproape 21% din "Garanti" ar putea fi înstrăinată.

O cotă de aproape 21% din "Garanti" ar putea fi înstrăinată.

"General Electric" şi-ar putea vinde deţinerea de la "Garanti"

"Intesa Sanpaolo" SpA, a doua bancă din Italia, şi "Banco Bilbao Vizcaya Argentaria" SA (BBVA) din Spania se numără printre cei opt potenţiali cumpărători ai unei participaţii la "Turkiye Garanti Bankasi" AS, anunţă cotidianul turc Milliyet, fără să citeze vreo sursă. Potrivit acestuia, divizia financiară a "General Electric" Co. vrea să-şi înstrăineze participaţia de 20,85% din "Garanti" şi ar putea vinde aceste acţiuni către un singur investitor ori să le ofere, în parte sau în totalitate, publicului. Conform Milliyet, o cotă de 10-15% din "Garanti" ar putea fi vândută în bloc, iar restul printr-o ofertă publică.

Milliyet notează că cele opt părţi interesate de participaţia la banca din Turcia mai includ şi alte bănci din Spania şi Italia, dar şi unele fonduri de investiţii. Potrivit cotidianului turc, "numeroşi investitori sunt interesaţi de achiziţia de acţiuni Garanti, printr-o ofertă destinată publicului. Valoarea băncii a crescut mult".

Săptămâna trecută, unele surse anonime, citate de presa străină, declarau că "General Electric" vrea să renunţe la participaţia de la "Garanti", care valorează 3,3 miliarde de dolari.

"Garanti Bank", cea mai mare bancă listată din Turcia (după valoarea de piaţă), a primit calificativul "cumpără" de la "Goldman Sachs Group" Inc. şi a fost adăugată pe lista "Central Eastern Europe Middle East & Africa", datorită perspectivelor pozitive de câştig în acest an.

Un alt acţionar important al "Garanti" este conglomeratul turc "Dogus Group", cu 30,5%, iar o proporţie de 48,6% din acţiuni este deţinută de public.

Credit de 185 milioane dolari pentru "Marport Port Operating"

"Garanti" a anunţat, ieri, că a acordat un credit de 185 de milioane de dolari operatorului portuar turc "Marport Port Operating" Corp., societate mixtă deţinută de "Arkas Holding" şi cel mai mare terminal portuar din Turcia, cu o capacitate de 1,8 milioane de containere. Creditul are ca destinaţie modernizarea infrastructurii şi este scadent peste şapte ani.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb