Cazinourile din Manila îşi intensifică măsurile de securitate

Alexandra Cismaru
Internaţional / 2 iunie 2017

Resorts World (Sursa foto: Wikipedia)

Resorts World (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 15:56 Statul Islamic revendică responsabilitatea pentru atacul din cazinoul din Manila

Statul Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru atacul ce a avut loc într-un cazinou din capitala filipineză, Manila, soldat cu cel puţin 36 de morţi, transmite Reuters, citând Amaq, agenţia de presă a grupării jihadiste.

(M.I.)

-------

Actualizare 12:25 Poliţia din Filipine caută o "persoană de interes" în legătură cu atacul de la cazinou

Poliţia din Filipine a anunţat vineri că în prezent caută o "persoană de interes" în legătură cu atacul de la cazinoul Resorts World Manila, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 36 de oameni, iar peste 70 au fost răniţi, relatează Reuters.

Şeful poliţiei din districtul de sud al Manilei, Tomas Apolinario, a spus că persoana căutată este încă în viaţă şi ar fi cetăţean filipinez.

(A.C.)

---------

Proprietarul unui complex hotelier cu un cazinou din Manila aflat în apropiere de Resorts World, unde 36 de oameni au murit într-un atac în noaptea de joi spre vineri, a anunţat căă va intensifica măsurile de securitate, relatează Reuters.

« Cu un astfel incident, în special la Resorts World Manila, cu siguranţă vom intensifica şi mai mult (măsurile de securitate - n.r.) (...), cu siguranţă un aspect de care ne vom ocupa", a spus Lawrence Ho, în vârstă de 40 de ani, care are cazinouri în Manila şi Macao.

City of Dreams Manila, operat prin compania Melco Resorts, se află la câţiva kilometri de Resorts World Manial, deţinut de Travellers International Hotel Group Inc, potrivit surselor din presa externă.

Ho a refuzat să spună cum va spori securitatea, dar a precizat toate coazinourile sale folosesc deja măsuri de supraveghere şi de contrainformaţiii, detectoare de metale şi gardieni, potrivit sursei citate.

"Primim ştiri în legătură cu ce se întâmplă în regiune. Ocazional, există instabilitate în geopolitica din Filipine şi din regiunea ASEAN (Asia de Sud-Est), deci luăm foarte în serios" măsurile de securitate, a adăugat el.

Conform sursei, industria cazinourilor din Filipine are una dintre cele mai rapide dezvoltări din Asia, după Macao şi Singapore. Guvernul vrea să construiască o zonă similară Las Vegasului în capitala ţării. Dar securitatea reprezintă o sursă majoră de îngrijorare care ţine la distanţă marii jucători din China. Aceştia se tem de răpiri sau şantajuri, după o serie de astfel de incidente în Filipine, în ultimii ani.

"Când am început, în urmă cu cinci ani, (situaţia - n.r.) era percepută foarte diferit decât ceea ce este în prezent", a explicat Ho, adăugând că relaţiile tot mai strânse dintre China şi Filipine, la nivel naţional, a contribuit la creşterea turismului.

Majoritatea cazinourilor şi hotelurilor din Manila au detectoare de metale la intrări şi, de regulă, verifică vehicule înainte de a le permite accesul.

Un bărbat înarmat a intrat în noaptea de joi spre vineri în Resorts World Manila, a deschis focul şi a dat foc mai multor mese de joc. Cel puţin 36 de oameni au murit, intoxicaţi cu fum, şi 54 au fost răniţi în atacul care a provocat panică într-o ţară aflată deja în alertă în urma atacurilor teroriste din sudul ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb