Cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind ridicarea imunităţii parlamentare a senatorului Florian Bodog ar urma să fie discutată, în această după-amiază, în şedinţa Biroului Permanent al Senatului.
Amintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, DNA formulat o cerere de încuviinţare a urmăririi penale pentru fostul ministru PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, iar Biroul Permanent al Senatului urmează să trimită la Comisia juridică solicitarea de ridicare a imunităţii parlamentarului respectiv.
Comisia juridică ar urma să facă un raport după ce studiază documentele primite de la DNA şi după audierea lui Florian Bodog. Decizia privind ridicarea imunităţii se va lua în plenul Senatului, prin vot secret.
Procurorii DNA susţin că Florian Bodog ar fi săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu în legătură cu angajarea unei consiliere, când era ministrul al Sănătăţii. Mai precis, angajarea ar fi fost fictivă. Fostul ministru PSD al Sănătăţii Florian Bodog a declarat că niciunul dintre consilierii pe care i-a avut la minister nu se află în situaţia de a nu fi prestat activitatea pe care i-a trasat-o.
Potrivit DNA, "în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018 demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară". Astfel, arată procurorii, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 de lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.
Speţa în care Bodog este cercetat de DNA seamănă izbitor cu aceea în care Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, a fost condamnat defintiv, în 27 mai, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. În dosarul respectiv era vorba tot despre angajări fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Teleorman. Spre deosebire de Dragnea, Bodog ar fi comis fapta în calitate de autor şi nu de instigator. Mai mult, surse din interiorul anchetei susţin că fostul ministru al Sănătăţii ar fi semnat personal fişele de pontaj ale consilierei, ceea ce ar constitui fals în înscrisuri.
Referitor la soluţionarea de către Senat a solicitării DNA privindu-l pe Florian Bodog, amintim că ultima cerere de acest fel a fost aceea privindu-l pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care este suspectat că şi-ar fi însuşit 800.000 de dolari, pe vremea când era prim-ministru, pentru aprobarea plăţii achiziţiei de licenţe Microsoft.
Cererea privindu-l pe Tăriceanu a stat mai bine de cinci luni la Comisia juridică a Senatului. Senatul, cu majoritate de voturi, a respins solicitarea DNA.