ZIARUL BURSA

08 iulie 2019
Ediţia din 15.08.2024
"Curs de schimb de 5 lei/euro, doar după prezidenţiale"

ECONOMISTUL LUCIAN ISAR: "Curs de schimb de 5 lei/euro, doar după prezidenţiale"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 8 iulie 2019

Isar: "De astăzi BNR nu va mai atrage lichiditate din piaţa interbancară, încetând concurenţa pe care a făcut-o în ultimii doi ani MFP" 

Până după alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019, cursul de schimb va fi ţinut într-un interval îngust de variaţie, este de părere economistul Lucian Isar. Acesta ne-a transmis: "Tinerii economişti din băncile comerciale glumesc pe seama faptului că în România cursul de schimb încă nu a ajuns la 5 lei pentru un euro doar pentru simplul motiv că Guvernatorul Isărescu, neştiind dacă va fi votat de Parlament, nu şi-a cumpărat euro din bonusul de performanţă pe 2018.

DOAR TRANSFORMAREA BNR ÎNTR-UN CONSILIU MONETAR MAI POATE ASIGURA INTRAREA ÎN ZONA EURO  Şi dacă ţara noastră nu mai are oameni serioşi la butoanele principale?

Călin RecheaBănci-Asigurări / 8 iulie 2019

Călin Rechea

În cadrul audierilor pentru numirea noii conduceri a Băncii Naţionale a României (BNR), care au oferit, din nou, un spectacol grotesc prin formalismul lor gol de orice conţinut, guvernatorul Mugur Isărescu a subliniat importanţa obiectivului aderării la zona euro, iar în presă au apărut informaţii conform cărora aderarea la zona euro este "prioritatea zero" a conducerii Băncii Naţionale.

Bursele din Statele Unite au înregistrat 75% din IPO-urile de pe continentul american (88 de IPO-uri) şi 96% din valoarea tranzacţiilor (32,2 miliarde de dolari) în primul semestru al anului 2019, în urma listării publice a mai multor companii de tip "unicorn", în al doilea trimestru al anului.

RAPORT EY: "Numărul IPO-urilor la nivel global, în scădere, în trimestrul al doilea"

A.I.Piaţa de Capital / 8 iulie 2019

Tehnologia, sănătatea şi industria au fost cele mai active sectoare în primul semestru al anului 2019  

Megatranzacţiile IPO şi perspectivele solide în toate regiunile vor susţine activitatea în viitor

Cu toate că tendinţa de listare a companiilor de tip "unicorn" (startup-uri evaluate la peste un miliard de dolari) şi de creştere a subscrierilor la niveluri record în cazul acestora a continuat în trimestrul al doilea al acestui an, numărul IPO-urilor realizate la nivel global a scăzut în primele şase luni din 2019, făţă de aceeşi perioadă a anului trecut, se arată într­-un studiu realizat de EY. "În pofida menţinerii incertitudinilor geopolitice şi a tensiunilor comerciale, în primul semestru din 2019 s-au înregistrat 507 IPO-uri, cu o valoare totală de 71,9 miliarde de dolari", se menţionează în raport, în care se adaugă: "Deşi numărul de tranzacţii a scăzut cu 28% faţă de primul semestrul al anului 2018, randamentele înregistrate în prima zi de tranzacţio­nare în principalele pieţe din lume au crescut în medie cu 15,4%, iar preţurile acţiunilor post-listare au crescut cu 28,4%".

Gardienii ştirilor

Cristian PîrvulescuEditorial / 8 iulie 2019

Cristian Pîrvulescu

Prim-ministra Viorica Dăncilă şi ministrul său de finanţe, probabilul candidat al principalului partid de guvernământ la alegerile prezidenţiale din 10, care s-ar putea califica şi în turul al doilea, pe 24 noiembrie, Eugen Teodorovici fac exerciţii de imagine: joacă tenis de masă şi se plimbă pe malul apei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Florian Mateiţă: "ELCEN, prin reprezentanţii săi legali, şi-a pus ochelarii VR de măgar şi trăieşte într-o realitate augmentată în care nu are capacitatea de a distinge între alternativele reale şi cele imaginare. Prin urmare, paralizat între opţiunile generate de program, total depăşit în calitatea sa de conducător al procedurii de insolvenţă a RADET (companie care generează 75% din cifra de afaceri a ELCEN), se întinde epuizat la pământ".

PRIN REPREZENTANŢII SĂI LEGALI Măgarul lui Buridan se numeşte ELCEN

Florian MATEIŢĂ, Partener Rominsolv, Administrator Judiciar RADETCompanii / 8 iulie 2019

Este binecunoscută povestirea lui Jean Buridan, filozof francez din secolul al XIV/lea, în care descrie cum un măgar înfometat aşezat la distanţă egală între două găleţi cu grăunţe a murit de foame pentru că nu s-a hotărât din care găleată să...

Florian Bodog

Cazul Florian Bodog, în atenţia senatorilor

Politică / 8 iulie 2019

Cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind ridicarea imunităţii parlamentare a senatorului Florian Bodog ar urma să fie discutată, în această după-amiază, în şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Harald Krueger l-a anunţat pe şeful board-ului de supraveghere din cadrul companiei că nu va încerca să obţină un nou mandat, după cel care expiră în 30 aprilie 2020, astfel că BMW va discuta problema succesiunii la şedinţa programată să aibă loc în data de 18 iulie. (Sursă foto: bmwblog.com)

BMW îşi caută director executiv

A.V.Internaţional / 8 iulie 2019

Harald Krueger se retrage din funcţie anul viitor 

Gigantul auto german Bayerische Motoren Werke AG (BMW) va lua în discuţie, luna aceasta, numirea unui nou director executiv, după ce, la finele săptămânii trecute, Harald Krueger a informat că...

Lichiditatea coboară la 26 milioane de lei

BVB Lichiditatea coboară la 26 milioane de lei

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 8 iulie 2019

BET - la un nou maxim al anului  

Rulajul înregistrat în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii s-a ridicat la numai 5,46 milioane de euro, sub media zilnică a acestui an, de 9,28 milioane de euro, în condiţiile în care prin piaţa...

Scandal universitar soldat cu o demisie

Miscellanea / 8 iulie 2019

Demisii, incompatibilităţi, discuţii în contradictoriu, acestea sunt ingredientele primului act al unui scandal universitar. Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a anunţat că a luat act de demisia preşedintelui Senatului...

Macro Newsletter - 8 iulie 2019

Macro Newsletter - 8 iulie 2019

Macroeconomie / 8 iulie 2019

Comenzile industriale noi din Germania şi-au accelerat puternic declinul anual în luna mai 2019, până la 8,6%, de la 5,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 2,2%, după un avans de 0,4% în luna anterioară

Aquis preia NEX Exchange de la CME Group

Aquis preia NEX Exchange de la CME Group

A.V.Internaţional / 8 iulie 2019

Furnizorul de servicii bursiere Aquis Exchange Plc va cumpăra platforma britanică de tranzacţionare NEX Exchange Ltd. de la CME Group din SUA, pentru o sumă modică de o liră sterlină, plus aproximativ 2,7 milioane de lire sterline (3,4 milioane...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo