Apa Nova a plătit dividende Municipalităţii de peste 5 milioane euro

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 8 iulie 2019

Apa Nova a plătit dividende Municipalităţii de peste 5 milioane euro

Apa Nova Bucureşti (ANB), concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare a Capitalei, a plătit dividende către Municipalitate de 24.459.465 lei (aproximativ 5,15 milioane de euro), conform Contractului de Concesiune semnat în 2000 cu Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Irina Munteanu, CFO Apa Nova Bucureşti, a precizat, potrivit unui comunicat de presă: "Acest lucru este posibil datorită evoluţiei activităţilor companiei, care şi-a continuat trendul ascendent pe toate categoriile de servicii oferite, ceea ce s-a reflectat şi în cifra de afaceri, care s-a situat în 2018 la valoarea de 164 milioane de euro. Este o evoluţie generată de eficientizarea şi digitalizarea operaţiunilor Apa Nova Bucureşti".

Contractul de concesiune, semnat pentru o perioadă de 25 de ani, unic în România, asigură un mecanism trans­parent care obligă la îndeplinirea unor standarde de performanţă foarte bine definite, având la bază un parteneriat public privat între ANB şi Municipalitatea Bucureşti, aflat în top 5, conform clasamentelor efectuate de Banca Mondială, fiind un exemplu de bune practici în domeniu, subliniază comunicatul.

Acesta arată că, de la preluarea contractului de concesiune, au fost realizate investiţii totale în valoare de 451 milioane euro pentru sistemele de tratare şi alimentare cu apă, canalizare şi epurarea apelor uzate din Bucureşti. În acelaşi timp, pentru utilaje, echipamente, autovehicule, implementarea de proiecte informatice, securitatea muncii, îmbunătaţirea condiţiilor de muncă ale salariaţilor, precum şi pentru creşterea calităţii serviciilor, au fost alocate până în prezent aproximativ 88 milioane euro. Pentru anul 2019, Apa Nova Bucureşti a prevăzut inves­tiţii în valoare totală de aproximativ 26,5 de milioane lei. O mare parte din aceste fonduri sunt alocate pentru extinderea şi refacerea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare, pentru combaterea uneia dintre cele mai mari probleme, care este valabilă la nivelul întregii ţări: vechimea reţelelor. "Se au în vedere zonele de exploatare cu potenţial ridicat de avarii, fiind considerate investiţii necesare pentru a preîntâmpina posibilele situaţii care ar putea afecta consumatorul final. Sunt zone unde conductele au o vechime chiar şi de 90 de ani, iar tot acest proces de reabilitare şi modernizare se realizează în timp datorită dimensiunii reţelei", conform sursei citate.

Aceasta arată că societatea realizează anual investiţii, atât în reţeaua de distribuţie a apei potabile, cât şi în prizele de captare şi în uzinele de producţie a apei. În 2018, au fost făcute investiţii în sisteme de preclorinare, în reabilitări ale instalaţiilor de clorinare ori în filtre.

Conform prevederilor contractului de concesiune încheiat cu Municipiul Bucureşti, ANB a elaborat proiectul,"Master Planul Serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare a Municipiului Bucureşti", care prevede strategia de dezvoltare a sectorului de apă şi apă uzată pe un orizont de 30 ani. Aria de studiu a Master Planului cuprinde atât Bucureştiul, cât şi cele 23 de localităţi limitrofe.

De asemenea, Apa Nova a lansat în luna iunie 2019 "Poveşti cu final fericit", o campania de conştientizare prin intermediul căreia îşi propune să aducă în atenţia bucureştenilor importanţa sis­temului de canalizare, precum şi utilizarea corectă a acestuia. Astfel, compania şi-a propus să informeze populaţia asupra utilizării corecte a sistemulului de canalizare, în sensul eliminării percepţiei că acesta poate fi asimilat cu un coş de gunoi, iar deşeurile nepermise să nu mai fie aruncate în vasul de toaletă sau în sifonul de scurgere.

Acţionarii companiei Apa Nova Bucureşti sunt Primăria Municipiului Bucureşti, cu 16,31%, Veolia Eau - Compagne Generale des Eaux, cu 73,69%, respectiv salariaţii companiei, cu 10%, prin Asociaţia ESOP.

Din 2000, Apa Nova (parte a Grupului Veolia) şi-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice din Municipiul Bucureşti. În cei 19 ani, sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare a fost reabilitat, modernizat şi dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin inves­tiţii care depăşesc 500 de milioane de euro până în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb