"Prezentul proiect doreşte să asigure oportunităţi pentru persoanele active pe piaţa muncii prin calificarea în domeniile: bucătar, ospătar şi administrator pensiune turistică. Am ales acest domeniu deoarece ţara noastră are un potenţial enorm de dezvoltare a turismului. Din păcate, la momentul actual, turismul romanesc nu oferă servicii de calitate din cauza managementului defectuos şi personalului necalificat", a afirmat Gabriela Dumitriu, manager proiect, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului strategic naţional "O calificare în turism - o şansă pentru o slujbă mai bună", potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Proiectul, în valoare de 4,6 milioane lei, este derulat pe parcursul a doi ani de către Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), alături de partenerii săi, Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea (CCIV), Federaţia Bucătarilor din România (FBR) şi STEF Management Consulting.
"Deşi în ultimii ani au fost făcute eforturi vizibile pentru promovarea turismului românesc, în opinia mea, pentru a avea un "produs vandabil", mai sunt multe de facut în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii, creşterea calităţii serviciilor şi aşezarea într-un raport corect a calităţii serviciilor şi a tarifelor practicate în structurile de primire turistică. Îmi face plăcere să subliniez că proiectul nostru contribuie la atingerea ultimelor două deziderate enunţate - servicii turistice de calitate şi raport optim calitate-preţ", a afirmat, în deschiderea evenimentului, George Sorin Nicolescu, preşedintele Secţiunii Turism a Camerei bucureştene.