CCIR recunoaşte meritele Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti

M.C.
Comunicate de presă / 6 februarie 2019

CCIR recunoaşte meritele Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a organizat, ieri, la Sala Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, recepţia anuală în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti.

Evenimentul vine ca o recunoaştere a implicării reprezentanţilor Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti în susţinerea dezvoltării relaţiilor comerciale bilaterale şi stimularea investiţiilor.

În acest sens, reprezentanţii Corpului Diplomatic au găsit un partener de încredere în CCIR, prin organizarea de forumuri, seminarii şi misiuni economice.

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a mulţumit ambasadorilor şi reprezentanţilor misiunilor diplomatice pentru implicarea în consolidarea şi intensificarea cooperării economice bilaterale şi a menţionat principalele acţiuni care au marcat anul 2018: "În septembrie, anul trecut, a avut loc la Bucureşti prima ediţie a Forumului de Afaceri, desfăşurat în marja celei de-a treia ediţii a Summitului "Iniţiativa celor Trei Mări', organizat de Administraţia Prezidenţială şi Camera de Comerţ şi Industrie a României. La eveniment au participat preşedinţii României, Poloniei, Austriei şi Croaţiei precum şi preşedinţi de Camere de Comerţ Naţionale, oficiali guvernamentali din statele partenere în cadrul Iniţiativei, din celelalte state membre UE, din Statele Unite ale Americii, din Balcanii de Vest, Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai instituţiilor financiare europene şi internaţionale, precum şi reprezentanţi ai mediului economic şi academic. (...) Totodată, trebuie să menţionez promovarea, în rândul comunităţilor de afaceri româneşti, a Acordului UE-Japonia şi impactul acestuia asupra cooperării bilaterale România - Japonia. De asemenea, ţin să mai amintesc şi Forumul multisectorial de afaceri, organizat cu contribuţia CCIR, în marja vizitei de stat în Italia a Preşedintelui României, precum şi importante evenimentele organizate cu contribuţia Ambasadei Statelor Unite".

Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Radu Oprea, a menţionat că vede în CCIR un partener de încredere: "Mesajul meu adresat reprezentanţilor Camerei de Comerţ şi Industrie a României este să continue pe acelaşi drum ca exemplu de bune practici. În baza strânsei colaborări cu CCIR, transmitem nevoile noastre în ceea ce priveşte internaţionalizarea business-ului românesc. Avem interese comune, de a disemina cele mai bune practici de afaceri, de a promova antreprenoriatul şi inovaţia şi de a încuraja modelele de afaceri care duc la creştere pe termen lung. Camerele de Comerţ reprezintă un element esenţial în efortul nostru de a promova România în străinătate ca un actor puternic şi competitiv".

Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează, anual, un eveniment devenit tradiţie - Recepţia în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb