CE lansează o consultare privind modalităţle de utilizare a fosforului într-un mod mai sustenabil

F. A.
Internaţional / 8 iulie 2013

Comisia Europeană (CE) lansează o consultare privind modalităţile de utilizare a fosforului într-un mod mai sustenabil, potrivit unui comunicat al Reprezentanţei CE în ţara noastră. 

Potrivit CE, fosforul este folosit pe scară largă în agricultură şi constituie un component esenţial al îngrăşămintelor şi al hranei pentru animale, însă este o resursă fără înlocuitori. Rezervele disponibile sunt limitate, preţurile sunt volatile, iar în prezent fosforul este în mare parte risipit, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare în ceea ce priveşte costul şi disponibilitatea sa în viitor, atât în UE, cât şi în întreaga lume.

Consultarea lansează întrebarea cu privire la modul în care se poate asigura că rezervele vor continua să fie disponibile pentru generaţile viitoare şi în care se pot reduce la minimum efectele adverse pe care fosforul le poate avea asupra mediului. De exemplu, fosforul care se scurge din exploataţile agricole în cursurile de apă poate provoca o creştere mai intensă a plantelor acvatice şi a algelor, fenomen cunoscut sub numele de eutrofizare.

Janez Potoènik, comisarul pentru mediu, a declarat: "În prezent noi risipim această resursă preţioasă şi creăm un poluant. Printr-o utilizare mai eficientă vom reduce impactul acestuia asupra mediului şi vom ameliora securitatea aprovizionării. De asemenea, putem crea noi oportunităţ de afaceri în sectorul reciclării."

Consultarea îşi propune să lanseze o dezbatere privind utilizarea fosforului şi modalităţle de a mări eficienţa utilizării acestei resurse. Comunicarea nu a fost elaborată în perspectiva unei legislaţi specifice privind fosforul, dar invită instituţile europene şi toate părţle interesate să îşi exprime punctele de vedere în legătură cu acest subiect.

De asemenea, prin această consultare se solicită puncte de vedere în legătură cu modul de abordare a aspectelor legate de cerere şi ofertă şi a riscului de contaminare a solului, precum şi în legătură cu tehnologiile sau inovaţile care ar trebui promovate pentru utilizarea mai sustenabilă a fosforului, se mai arată în comunicatul de presă.

Parlamentul European, Consiliul şi celelalte instituţi europene, cetăţenii, autorităţle publice, ONG-urile şi întreprinderile sunt invitate să transmită punctele lor de vedere până la 1 decembrie 2013. În cursul anului 2014, Comisia va analiza contribuţile primite, iar rezultatele obţnute vor fi integrate în cadrul politicilor relevante, de la politica agricolă la politica privind apa şi deşeurile, până la măsurile legate de materiile prime.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb