CE lucrează la cadrul legal pentru confiscarea activelor ruseşti şi folosirea lor la reconstrucţia Ucrainei

G.D.
Internaţional / 24 februarie 2023

CE lucrează la cadrul legal pentru confiscarea activelor ruseşti şi folosirea lor la reconstrucţia Ucrainei

Comisia Europeană (CE) lucrează la cadrul legal pentru confiscarea activelor ruseşti îngheţate - în urma sancţiunilor impuse Rusiei după ce aceasta a atacat Ucraina cu un an în urmă - şi folosirea acestor fonduri pentru reconstrucţia Ucrainei, a anunţat astăzi la Sofia vicepreşedintele CE pentru afaceri economice, comisarul Valdis Dombrovskis, transmite Agerpres.

"Lucrăm la soluţii legale în vederea folosirii activelor ruseşti confiscate pentru reconstrucţia Ucrainei (...) Sancţiunile noastre sunt foarte puternice şi contribuie la o recesiune economică susţinută în Rusia", a spus comisarul european. "Dar eficacitatea lor depinde de asemenea de cum sunt aplicate", a indicat el.

Potrivit Fondului Monetar Internaţional (FMI), sub efectul sancţiunilor internaţionale PIB-ul Rusiei a scăzut anul trecut cu 2,2%, dar şi-ar putea reveni anul acesta.

În urma acestor sancţiuni impuse Rusiei, active în valoare de aproape 19 miliarde de euro ale oligarhilor ruşi au fost îngheţate în UE, iar statele occidentale şi partenerii lor din G7 (UE, SUA, Regatul Unit, Canada şi Japonia) au blocat accesul Rusiei la circa 300 de miliarde de dolari din rezervele sale valutare sau în aur, măsură descrisă de Moscova drept un ''furt''.

Legislaţia europeană nu permite confiscarea activelor îngheţate decât atunci când acestea au fost obţinute în urma comiterii unui delict, astfel că acum Bruxellesul caută o bază legală care să-i permită confiscarea bunurilor financiare şi de altă natură ale Rusiei aflate în statele UE.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. exact la "reconstructie" le folosesc!

    la reconstructie le da "credit" alora.. nu le da active! 

    ca pot trece "Activele" confiscate pe balanta bancilor centrale sa a fondurilor de pensii este alta treaba. 

    s c cret 

    Eu cred ca birocratii marxisti bruxellezi nu vor mai da banii rusesti furati, pt reconstructia Ucrainei, ci s-ar putea sa fie nevoiti sa ii foloseasca tocmai pt reconstructia Europei, ce va fi distrusa de rachetele nucleare al Rusiei! Evident, doar aceia dintre ei care vor scapa cu viata!

    1. Este o mare rusine ca o publicatie din EU permite publicarea unor asemenea comentarii...Sa nu ne mai miram ca suntem dispretuiti de intreaga Europa ca dei mai fara caracter...Tradarea si duplicitatea curge in venele noastre ca sangele...Stiu ca acest coment va fi sters in schimb cele pr-rusia nu...Rusine!

      Du-te si linge-i in continuare pe calaii nazisti ai romanilor din Ucraina si ai Deltei Dunarii, si apoi ia-ti cei 30 de arginti! Ii meriti cu prisosintza!

    "confiscarea activelor ruseşti",

    mutare periculoasa ptr. banci si institutii financiare occidentale, 

    foarte multi bani "gri" ar putea fi retrase si tari posibil sanctionabile

    ar putea se mute banutii in tari mai "sigure" 

    Ce imi place mie cand populatia nu pricepe ce dictatura si ce dementa a cuprins conducerea Comisiei... auziti dv... "lucram la cadrul legal din viitor pentru a confisca activele rusesti obtinute in trecut".... Da-l dracu de principiul neretroactivitatii legii... in fapt un drept al omului. Comisia Europeana legitimeaza furtul si de la companiile de energie, si de la rusi, si in final si de la europeanul de rand.

    1. Bravo,

      mai rar un coment asa de bun 

      Pai nu mujicii au dat tonul? Au recunoscut Ucraina, Moldova in granitele actuale la desprinderea din URSS in 1992 si acum nu mai recunosc nimic...principui mujicilor este " nu-mi convine ceva, nu mai recunosc ce am spus ieri":-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb