CE Oltenia va participa în proiectul construirii centralei electrice pe gaze de la Işalniţa cu o cotă deţinută din capitalul social de 59,9%

S.B.
Companii / 17 octombrie 2022

CE Oltenia va participa în proiectul construirii centralei electrice pe gaze de la Işalniţa cu o cotă deţinută din capitalul social de 59,9%

CE Oltenia va participa în proiectul construirii centralei electrice pe gaze de la Işalniţa cu o cotă deţinută din capitalul social de 59,9%.

Investitorul selectat, Alro SA, va participa cu o cotă deţinută din capitalul social de 40,1%, reprezentând o contribuţie de peste 43,5 milioane de euro.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 506 milioane de euro. Proiectul a primit finanţare şi din Fondul de Modernizare, iar noua societate mixtă (SPV) va beneficia de o finanţare nerambursabilă de 50% din proiect. Guvernul României urmează să plătească aceste sume direct către noul SPV, în calitate de beneficiar final al Fondului de Modernizare, pe baza contractului de finanţare care va fi încheiat între SPV şi Ministerul Energiei. De asemenea, proiectul va beneficia de o finanţare bancară pentru care CE Oltenia a mandatat, în august 2022, o bancă comercială importantă să acţioneze în rol de aranjor al sindicalizării.

Termenul de punere în funcţiune a centralei electrice pe gaze de la Işalniţa este anul 2026. Va înlocui unităţile 7 şi 8, ambele pe cărbune, cu o capacitate de 315 MW.

ALRO - unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi vertical, după capacitate, din Europa - a fost selectat în urma unui proces angajant de selecţie organizat de CE Oltenia pentru a construi împreună centrala pe gaze de la Işalniţa, cu o capacitate de 850 MW. Asocierea urmează să fie aprobată de organele corporative ale celor două companii.

Proiectul Işalniţa face parte din Planul de Restructurare a CE Oltenia, care a fost aprobat de Comisia Europeană în ianuarie 2022 şi care prevede, printre altele, construirea a 2 centrale pe gaze şi a 8 parcuri fotovoltaice în vederea diversificării mixului energetic şi a tranziţiei la surse de energie mai puţin poluante, precum şi restabilirea viabilităţii companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb