CEC Bank finanţează proiecte care implică achiziţiile verzi cu fonduri si garanţii oferite de Grupul Băncii Europene de Investiţii

G.U.
Bănci-Asigurări / 25 februarie 2022

CEC Bank finanţează proiecte care implică achiziţiile verzi cu fonduri si garanţii oferite de Grupul Băncii Europene de Investiţii

CEC Bank acordă credite verzi pentru IMM-uri cu dobânzi reduse şi garanţii europene, în baza parteneriatului cu Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI), potrivit unui comunicat de presă.

CEC Bank acordă credite cu dobânzi reduse şi garanţii europene COSME pentru investiţii în proiecte verzi: panouri solare, reabilitare termică a clădirilor, achiziţii de echipamente din clase energetice superioare şi chiar reînnoirea flotelor auto ale companiilor cu maşini electrice sau hibrid. De asemenea, pot obţine finanţare pentru activitatea curentă companiile care activează în domenii "verzi" - gestiunea deşeurilor, economie circulară etc.

"Pactul Verde European şi-a pus puternic amprenta asupra economiei, iar reducerea impactului asupra mediului şi a costurilor cu energia sunt pe agenda publică şi reprezintă preocupări majore pentru companii. Prin lansarea finanţărilor dedicate pentru investiţii şi proiecte verzi, CEC Bank se implică activ, oferind soluţii pentru tranziţia la o economie verde", a declarat Bogdan Neacşu, Preşedinte, Director General CEC Bank. 

Printre proiectele verzi eligibile pentru credite verzi se numără reabilitarea energetică a spaţiilor de producţie sau sediilor prin modernizarea sistemelor de ventilaţie, de încălzire, prin anvelopare şi izolarea termică, achiziţia de maşini electrice şi/sau hibrid, montarea de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, achiziţia de echipamente de producţie noi cu consum redus de energie, dar şi achiziţia şi montarea de panouri fotovoltaice/solare.

Valoarea maximă a creditului de investiţii sau a liniilor de credit este de 699.000 lei şi se pot obţine garanţii europene gratuite prin Programul COSME pentru până la 50% din valoarea finanţării. Dobânda pentru creditele verzi este redusă cu 0,75 puncte procentuale, faţă de cea standard.

Conform sursei citate, acordul dintre CEC Bank şi BEI are o valoare de 50 milioane de euro, CEC Bank fiind prima bancă din România care a accesat finanţările dezvoltate de BEI ca răspuns la criza generata de COVID-19.

Colaborarea dintre CEC Bank şi Grupul BEI a început în 2013, iar acesta este cel de-al treilea acord de finanţare semnat de cele două parţi. Prin sursele atrase de la BEI până în prezent, precum si prin programele de garantare FEI, CEC Bank a oferit finanţări în valoare de peste 1,2 miliarde lei, pentru peste 2.000 de companii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb