Joi, 14 iulie 2016, începând cu orele 10.30, la Teatrul Restaurant Elisabeta, din Bucureşti, bdul. Regina Elisabeta nr. 45, sector 3., va avea loc lansarea versiunii în limba română a ,,Cartei Albe a IMM-urilor din România", ediţia a-XIV-a, editată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România-CNIPMMR.
Potrivit cutumei, volumul înglobează cele mai ample evaluări, analize şi proiecţii referitoare la sectorul de IMM-uri, care are contribuţie determinată la generarea de locuri de muncă şi de PIB în România.
În conceperea şi elaborarea Cartei Albe a IMM-urilor din România în 2016, pe lângă problematica specifică IMM-urilor şi situaţia economico-socială-naţională, s-au avut în vedere şi prevederile Programului Guvernului de tehnocraţi aprobat de Parlamentul României pentru 2016, Strategiei UE 2020, Programul în UE de finanţare 2014-2020 şi a Small Business Act, principalele documente strategice ale UE care marchează major evoluţia IMM-urilor din Europa şi implicit din România.
La fel ca în anul 2015, actualul raport de cercetare se rezumă numai la analiza IMM-urilor pe baza intervievării în primăvara anului 2016, a întreprinzătorilor şi managerilor din IMM-uri - 1096 - renunţând la analizele pe bază de bilanţuri, datorită neobţinerii acestora în timp util, de la Ministerul Finanţelor Publice.
Ediţia 2016 a Cartei Albe a IMM-urilor cuprinde următoarele principale categorii de analize:
a) evaluarea şi examinarea aprofundată a situaţiei IMM-urilor din România pentru anul 2016 la nivel naţional, regional, sectorial şi judeţean;
b) studierea IMM-urilor şi a celorlalte întreprinderi din România, cu accent asupra recentelor performanţe:
c) reliefarea esenţializată a problematicii IMM-urilor, fiecare capitol finalizându-se cu o selecţie de aspecte semnificative;
d) proiectarea în finalul lucrării a unui set de priorităţi şi modalităţi strategice şi tactice în vederea eliminării/diminuării principalelor dificultăţi cu care se confruntă sectorul IMM-urile din România, diminuării impactului ameninţărilor contextuale şi valorificării la un nivel ridicat a oportunităţilor economice naţionale şi internaţionale.
Grupurile ţintă cărora le este destinat raportul de cercetare încorporat în Carta Albă a IMM-urilor 2016 sunt:
- întreprinzătorii şi managerii din IMM-uri, care pot utiliza numeroasele informaţii privind mediul intreprenorial şi bunele practici manageriale, în vederea creşterii funcţionalităţii şi performanţelor firmelor în care lucrează;
- organismele administraţiei centrale şi locale cu atribuţii în domeniul economic;
- organizaţiile de IMM-uri, celelalte organizaţii patronale şi sindicale naţionale, de ramură şi locale ş.a.;
- liderii politici la nivel naţional, regional şi local, interesaţi în realizarea unui mediu de afaceri favorizant agenţilor economici;
- mass-mediei naţionale, regionale şi judeţene care abordează problematica economico-socială;
- organizaţiile şi organismele internaţionale interesate de starea şi evoluţia mediului de afaceri din România, de evoluţia performanţelor IMM-urilor şi ale economiei României.
Confirmarea participarării se va face la adresa de e-mail iulia.sirbu@cnipmmr.ro, până marţi, 12 iulie 2016, ora 15:00.