CEL MAI BUN PLASAMENT CMF - câştig maxim în ultima lună

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 19 iunie 2007

Fabricantul de utilaje necesare în extracţie şi construcţii "Comelf" Bistriţa (simbol CMF la BVB), continuă să ofere cele mai mari randamente din ultima lună. Cotaţia acţiunilor CMF a crescut în perioada 18 mai - 18 iunie, cu 121,12% (exprimat în moneda europeană), dovedindu-se a fi cel mai bun plasament financiar din piaţă.

Indicele BET-FI (exprimat în euro) care reflectă evoluţia de ansamblu a preţurilor acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare tranzacţionate la BVB s-a apreciat, în ultima lună, cu 6,88%, iar BET (indicele celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB) cu 8,98%.

Randamente scăzute şi chiar pierderi au fost înregistrate, ieri, de investitorii care au achiziţionat fonduri mutuale la 18 mai. Câştig maxim la această categorie de plasament a fost obţinut la fondul diversificat Fortuna Classic, care a oferit în perioada analizată o creştere de 5,70 procente din suma investită.

Persoanele care, cu o lună în urmă, au ales să îşi utilizeze economiile pentru constituirea de depozite în lei la "Finansbank", "Libra Bank" sau "Romanian International Bank" au obţinut ieri un câştig de 2,25% din suma depusă, raportat la euro. Iar cei care au mizat pe moneda europeană pentru a constitui depozit lunar în euro, au avut, un câştig maxim de 0,33% din suma depusă, dacă au ales "Libra Bank".

Datorită aprecierii leului în raport cu euro, păstrarea banilor "la ciorap", nu a fost o pierdere în ultima lună. Astfel că, persoanele care nu şi-au utilizat resursele băneşti în această perioadă au înregistrat o preţuire a economiilor cu 1,64%.

Persoanele care au ales, la 18 mai, să achiziţioneze obiecte din aur au înregistrat, ieri, o apreciere a sumei investite, cu 0,24% (exprimat în moneda europeană) pe fondul creşterii preţului acestui metal, conform raportărilor Băncii Naţionale a României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb