CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 1 IULIE - 1 AUGUST "Electroargeş", avans de 13,45%

G.M.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 5 august 2014

"Electroargeş", avans de 13,45%

Acţiunile producătorului de aparate electrocasnice "Electroargeş" (ELGS) au înregistrat un avans de 13,45% în perioada 1 iulie-1 august 2014, poziţionându-se pe cel de-al treilea loc în topul creşterilor de pe Bursa de Valori Bucureşti.

Podiumul a fost completat de "Teraplast" (TRP), cu o apreciere de 19,75% şi "Electroputere" (EPT), care a crescut cu 13,56%.

Directorul de operaţiuni al firmei de brokeraj Estinvest, Marcel Murgoci, este de părere că evoluţia pozitivă a titlurilor ELGS poate fi generată de aşteptarea rezultatelor financiare pentru primul semestru din acest an, completată de rezultatele din 2013.

Anul trecut, "Electroargeş" a încheiat cu un profit de 12,52 milioane lei, în scădere uşoară, cu 4,8%, faţă de 2012. Cifra de afaceri la finele anului trecut se ridica la 160,82 milioane lei. În primul trimestru al acestui an, câştigurile companiei însumau 2,54 milioane lei. În luna aprilie, acţionarii companiei au aprobat nedistribuirea dividendelor din profitul din anul anterior.

BET, indicele celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 2,25%, în timp ce BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi listate la BVB, inclusiv SIF-urile, a scăzut cu 1,84%. BET-FI, care urmăreşte cele cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, a fost pe plus, cu 0,25%. În indicele BET, acţiunile care au performat cel mai bine, în perioada 1 iulie-1 august, au fost cele ale "Băncii Transilvania" (TLV), care totuşi au avut o scădere de 0,04%.

"Banca Transilvania" a raportat în primul semestru al acestui an, un profit net de 212,1 milioane lei, mai mare cu 17,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când câştigurile băncii erau de 180,12 milioane lei.

Următorul randament, după TLV, a fost dat de "SSIF Broker" (BRK), care a oferit un randament de -0,36%, în perioada analizată, raportat la moneda euro. Brokerii pun evoluţia pe seama deciziei acţionarilor de eliminare a pragului limită de deţinere de 15%.

Titlurile "Nuclearelectrica" (SNN) au ocupat locul al treilea în creşterile din BET, cu o evoluţie negativă de -0,61%

În indicele BET-FI, creşterea de 0,47% a plasat titlurile SIF1 Banat Crişana pe primul loc.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, în intervalul 1 iulie-1 august, "Cerinvest Short Fund" s-a clasat pe prima poziţie, cu +3,75%, raportat la moneda euro, urmat fiind de "FDI Monolith" (+0,9%), fondul deschis de investiţii administrat de "Atlas Asset Management", cu o politică de investiţii diversificată, denominat în euro. Cel de-al treilea loc în topul fondurilor a fost ocupat de "You Invest Active EUR" (fost "ERSTE Absolute Return 25 EUR") cu un plus de 0,28%. "You Invest Active EUR" se adresează persoanelor care doresc să investească în euro şi să îşi asume un nivel ridicat de risc pe termen lung.

"Marfin Bank" a asigurat cel mai bun randament în privinţa depozitelor în euro (0,19%), în timp ce depozitele în lei au consemnat cea mai mare creştere la "Romanian Internaţional Fund" (-0,80%).

În perioada 1 iulie-1 august , cotaţia aurului a scăzut cu 0,96% faţă de euro, iar moneda naţională s-a depreciat cu 1,09% comparativ cu moneda europeană.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb