CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 13-20 AUGUST "Alro" a urcat în fruntea creşterilor, iar "Oil Terminal" a intrat pe locul al treilea în top

Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 24 august 2015

"Alro" a urcat în fruntea creşterilor, iar "Oil Terminal" a intrat pe locul al treilea în top

Acţiunile "Alro" Slatina (ALR) au înregistrat o creştere de 21,83%, raportată la euro, în perioada 13-20 august, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti.

Locul al doilea în top a fost ocupat de "Teraplast" Bistriţa (TRP), cu o apeciere de 8,61%, iar pe locul al treilea a intrat în clasament "Oil Terminal" (OIL), după o urcare de 8,38% a cotaţiei.

"Alro" a înregistrat, în primul semestru al anului 2015, un profit net ajustat de 113 milioane de lei, comparativ cu o pierdere netă ajustată de 80 de milioane de lei, în perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri din prima jumătate a anului a fost de 1,2 miliarde de lei, comparativ cu 966 milioane de lei, raportate în semestrul I 2014.

Indicii bursieri au avut scăderi considerabile, de peste 2%.

BET, indicele celor mai lichide zece companii listate, a coborât cu 2,36%, în timp ce indicele extins a scăzut cu 2,40%.

BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 2,18%, toate componentele sale fiind pe minus, în intervalul analizat. Acţiunile SIF1 Banat-Crişana au scăzut cel mai puţin în cadrul BET-FI, cu 0,18%.

SIF1 a înregistrat un profit de 43,67 milioane de lei, în primele şase luni ale anului, cu 136% mai mare faţă de primul trimestru. Valoarea activului net (VAN) al SIF Banat-Crişana a fost de 1,73 miliarde de lei, la 30 iunie, în urcare cu 4,2% faţă de 31 martie.

În cadrul BET, cel mai bun plasament a fost "Electrica" (EL), cu o apreciere de 2,47%.

Conducerea Electrica a anunţat că primele şase luni ale anului i-au adus un profit net consolidat de 277 milioane lei, în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut. Conform unui raport remis BVB, societatea a avut venituri totale de 2,59 miliarde lei în primul semestru, faţă de 2,4 miliarde lei în primele şase luni ale anului trecut.

Pe segmentul fondurilor, Active Dinamic a înregistrat cea mai mare creştere, de 8,57%, fiind urmat de Certinvest Short Fund, cu un plus de 3,08%, şi de OTP Euro Bond, cu o urcare de 1,38%.

Aurul s-a apreciat cu 1,42%, în intervalul analizat, în timp ce moneda naţională a scăzut cu 0,61% faţă de euro. Totodată, cei care ar fi preferat depozitele bancare ar fi găsit cele mai bune dobânzi la Millenium Bank, atât pentru depunerile în lei, cât şi pentru cele în euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb