CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 13-20 IULIE "Vrancart", cel mai rentabil emitent din BET-XT

A. I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 24 iulie 2017

"Vrancart", cel mai rentabil emitent din BET-XT

"SAI Swiss Capital" a achiziţionat un nou pachet de titluri "Armătura"

Creşterea Bitcoin - datorată optimismului legat de posibila mărire a capacităţii de tranzacţionare a reţelei

Înregistrând o creştere de 7,31%, raportată la moneda europeană, în intervalul 13-20 iulie, titlurile producătorului de hârtie şi carton ondulat Vrancart (VNC) reprezintă acţiunile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui BET-XT, în perioada menţionată.

Pe data de 12 iulie, după închiderea şedinţei de tranzacţionare, societatea anunţa achiziţia, cu o zi în urmă, a celei de-a doua tranşe, reprezentând 15% din părţile sociale ale Rom Paper SRL Braşov.

În iulie 2016, Vrancart informa publicul în legătură cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare a pachetului majoritar al Rom Paper. Potrivit companiei, contractul se va derula pe o perioadă de doi ani, valoarea acestuia fiind influenţată de rezultatele finanicare obţinute în această perioadă de Rom Paper. De asemenea, compania mai preciza că valoarea la care se achiziţionează pachetul majoritar al societăţii nu va depăşi pragul de 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimelor situaţii financiare ale anuale ale Vrancart.

Pe data de 13 iulie, cotaţia VNC se aprecia cu 0,82%, în contextul în care se transferaseră un număr de 200.511 titluri, de aproape trei ori mai mare decât media celor 20 de zile anterioare, de 71.156 de unităţi. Totodată, valoarea rulajului din această zi a fost cea mai ridicată din intervalul de timp analizat.

Joi, 20 iulie, acţiunile VNC au crescut cu 3,66%, cea mai mare apreciere din perioada menţionată, pe fondul unor transferuri de 164.617.

Vrancart Bistriţa este controlată de SIF Banat Crişana (SIF1), care deţine 75,06% din acţiunile societăţii.

Trebuie menţionat că aprecierea mare a titlurilor societăţii apare şi pe fondul lichidităţii relativ reduse a emitentului.

Ponderea titlurilor producătorului de hârtie în indicele BET-XT, care s-a apreciat cu 2,31%, în perioada 13-20 iulie, raportat la moneda euro, este de doar 0,16%.

Cu o apreciere de 76,33% raportată la moneda euro, în perioada 13-20 iulie, acţiunile producătorului de armături pentru instalaţii "Armătura" (ARM) reprezintă, din nou, titlurile cu cea mai bună rentabilitate de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Joi, 20 iulie, SAI Swiss Capital Asset Management a raportat cumpărarea unui nou pachet de acţiuni ARM, în valoare de 27.430 de lei. Împreună cu pachetele achiziţionate pe 13,14 şi 17 iulie, valoarea titlurilor producătorului de armături achiziţionate de către societatea de administrare a investiţiilor se ridică la 92.702 lei.

Din aprilie până în iunie, fondul Active Dinamic, administrat de SAI Swiss Capital, a achiziţionat acţiuni ARM, în valoare totală de 30.706 lei.

Pe data de 20 iulie, preţul titlurilor societăţii crescuse cu 14,84%, în contextul unui rulaj de 86.000 de titluri, de peste două ori mai mare faţă de media celor 20 de zile anterioare, de aproape 38.000 de unităţi.

Vineri, 21 iulie, la ora 13:00, cotaţia ARM se apreciase cu 14,77%, pe fondul unui rulaj modest.

Locul al doilea în topul randamentelor de la BVB a revenit acţiunilor Alro (ALR), care au urcat cu 9,68%, în perioada menţionată, iar poziţia a treia a fost ocupată de titlurile VNC.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii listate la BVB a urcat, în perioada 13-20 iulie, cu 2,49%, reprezentând, din nou, indicele cu cel mai bun randament dintre cei analizaţi, raportat la moneda euro.

În continuare, cea mai bună evoluţie din cadrul acestuia a fost obţinută de acţiunile Electrica (EL), care s-au apreciat cu 6,6%, în intervalul de timp menţionat.

Joi, 20 iulie, titlurile companiei ce operează în sectorul serviciilor energetice au crescut cu 1,66%, în contextul unui rulaj de 272.248 titluri, superior mediei celor 20 de zile anterioare, de aproape 122.000 de unităţi.

Ponderea titlurilor societăţii în cel mai important indice al pieţei autohtone este de 6,91%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a urcat cu 0,68% în perioada 13-20 iulie, reprezentând indicele cu cea mai scăzută rentabilitate dintre cei analizaţi, în perioada de timp menţionată, raportat la moneda euro.

Din componenţa sa, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile SIF Banat Crişana (SIF1), al căror preţ s-a apreciat cu 1,27%, în intervalul de timp analizat.

Pe data de 20 iulie, cotaţia titlurilor SIF1 a crescut cu 0,51%, în contextul în care s-a înregistrat un rulaj de 350.226 de acţiuni, de peste trei ori mai mare faţă de media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 108.000 de unităţi.

Ponderea titlurilor SIF1 în indicele societăţilor de investiţii financiare este de 17,42%.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 12-19 iulie, este condus de titlurile Active Dinamic, cu o apreciere de 2,95%.

Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat OTP Expert, ce a înregistrat o creştere de 1,23%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile BT Maxim, care au urcat cu 1,13%.

Cel mai bun randament la depozite bancare, în intervalul 13-20 iulie, a fost, pentru cele în euro, de 0,02%, la Bancpost.

Depozitele în lei au avut un randament negativ, de 0,02%.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 0,25%, iar moneda naţională a scăzut cu 0,06% faţă de euro, în intervalul de timp menţionat.

După scăderea înregistrată în ultima perioadă, cotaţia monedei digitale Bitcoin raportată la euro a crescut cu 19,19%, în perioada 13-20 iulie.

Potrivit site-ului "coindesk.com", analiştii sunt de părere că aprecierea preţului criptomonedei se datorează, în mare parte, optimismului pe care-l generează, printre traderi, perspectiva îmbunătăţirii tehnologiei ce stă la baza Bitcoin, ceea ce va face posibilă mărirea capacităţii de tranzacţionare a reţelei.

Totuşi, Iqbal Gandham, director general la eToro, notează că este posibil ca acest optimism să fie rupt, într-o oarecare măsură, de eventualele evenimente ce vor apărea în piaţă, se mai arată în sursa menţionată.

Vineri, în jurul orei 15:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 2.389 de euro (aproximativ 10.927 lei, la cursul de schimb de vineri, de 4,5737 lei, pentru un euro), potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume).

Conform site-ului "coinmarketcap.com", vineri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de aproximativ 38,76 miliarde de euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb