CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 14-21 APRILIE 2015 Prodplast, NEPI şi Cemacon, în topul randamentelor

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 23 aprilie 2015

Prodplast, NEPI şi Cemacon, în topul randamentelor

Indicii bursieri şi-au mai temperat creşterile, în perioada 14-21 aprilie 2015, BET, indicele celor mai lichide zece companii listate, apreciindu-se cu 1,35%, raportat la moneda euro.

Pe piaţa de capital, cele mai mari randamente au fost înregistrate de titluri cu o lichiditate mai mică, precum "Prodplast" (PPL), "New Europe Property Investments" (NEPI) şi "Cemacon" (CEON).

Producătorul de cărămizi "Cemacon" a raportat, pentru primele trei luni din acest an o creştere de +51% a volumelor vândute faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014 şi venituri din vânzări mai mari cu 68%, la peste 11 milioane de lei.

BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 0,2%, în cadrul acestuia FP având o apreciere de 3,21%.

Indicele extins al BVB, BET-XT, s-a apreciat cu 0,82%, în perioada 14-21 aprilie, pe fondul creşterii cu 5,43% a acţiunilor OMV Petrom.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, "Certinvest Short Fund" a avut cea mai mare creştere, de 5,99%. Fondul deţine poziţii "short" (n.r. mizând pe scădere) pe principalii indicii bursieri externi.

Creşteri importante au mai înregistrat, în perioada 10-20 aprilie, şi STK Europe (+5,20%) şi ETF BET Tradeville (+2,27%).

Fondul STK Europe deţine acţiuni ale unor firme listate pe pieţele europene (Londra în special) şi care activează în domeniul petrolier şi "basic resources" (metale industriale şi preţioase).

În aceeaşi perioadă, cotaţia aurului a scăzut cu 0,68%, raportat la moneda euro, conform cursului BNR. Totodată, leul s-a depreciat cu 0,91% faţă de moneda unică.

Cei care au preferat să îşi ţină banii la bancă ar fi obţinut o dobândă de 0,03% la plasamentele în euro, la Millennium Bank, în timp ce sumele în lei ar fi avut un randament negativ, de -0,86%, faţă de euro, din cauza deprecierii monedei naţionale.

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb