CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 14 - 24 IUNIE Digi - cel mai rentabil emitent din BET şi BET-XT

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 iunie 2019

Digi - cel mai rentabil emitent din BET şi BET-XT

Titlurile Digi Communications (DIGI), compania mamă a RCS & RDS, au înregistrat un avans al cotaţiei de 7%, în intervalul 14 - 24 iunie, creştere ce plasează acţiunile operatorului de telecomunicaţii pe prima poziţie în topul randamentelor din cadrul emitenţilor ce compun indicii BET şi BET-XT, care au urcat în perioada menţionată cu 1,44%, respectiv 1,15%.

Este un parcurs ascendent ce continuă avansul de 9% din perioada 4 - 11 iunie, evoluţia din cele două intervale menţionate fiind datorată, într-o anumită măsură, de operaţiunile de răscumpărare derulate de către emitent.

Pe de altă parte, creşterea apare în contextul unui comportament pozitiv în ansamblu al pieţei, fapt ce are potenţialul de a susţine şi cotaţiile operatorului de telecomunicaţii.

Astfel, în intervalul 14 - 24 iunie, cotaţia DIGI a oscilat între două şedinţe de stagnare şi o creştere de 2,86%, apărută în data de 21 iunie, când volumul trans-ferat cu titlurile DIGI a urcat la 113.104 de unităţi, cu mult peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 30.680 de titluri.

Conform ultimei notificări de la BVB, în perioada 18 - 21 iunie, compania şi-a răscumpărat 21.354 de acţiuni (la preţuri situate între 27,3 lei/titlu în data de 18 iunie şi 28,8 lei în şedinţa din 21 iunie), echivalentul a 8,51% din totalul de 250.923 acţiuni DIGI schimbate în intervalul 14 - 24 iunie.

Totodată, în data de 14 iunie, şedinţă în care cotaţia emitentului nu a marcat o creştere sau o scădere, emitentul şi-a răs-cumpărat 6.882 de titluri dintr-un volum tranzacţionat în ziua respectivă de 7.228 de unităţi.

Achiziţiile fac parte din programul demarat în data de 21 mai 2019, ce presupune răscumpărarea unui număr de cel mult 3,54 milioane de acţiuni DIGI clasa B, echivalentul a maximum 10% din capitalul social subscris de clasă B, operaţiune ce se va derula până la data 30 aprilie 2020.

Răscumpărările se realizează la preţul pieţei din momentul achiziţiei, dar care nu poate depăşi 40 de lei/titlu, echivalent cu cel la care s-a închis oferta publică derulată acum mai bine de doi ani, pentru 25,6% din societate.

În prezent, acţiunile DIGI se găsesc la maximul ultimelor şase luni şi jumătate, înregistrând o creştere de 11% de la începutul anului, ultima cotaţie a emitentului din intervalul menţionat fiind de 29,4 lei, cu 26,5% sub preţul de listare.

Ieri, în jurul orei 16:20, cotaţia DIGI marca o depreciere de 0,68%.

La finalul lunii mai, Digi a anunţat că, prin filiala sa din Ungaria, Digi Kft., urmează să îşi lanseze serviciile de telefonie mobilă prin propria reţea în ţara vecină, operaţiune ce face parte dintr-un amplu proces de investiţii, planificare şi implementare, derulat în ultimii patru ani.

Pentru primele trei luni din acest an, Digi Communications a raportat pierderi de 17,6 milioane euro, de la un profit net de 14,8 milioane euro în perioada similară a anului anterior.

Raportat la ultima cotaţie DIGI din data de 24 iunie, de 29,4 lei, capitalizarea companiei la BVB este de 2,94 miliarde de lei.

Ponderea titlurilor operatorului de telecomunicaţii în indicele BET este de 3,25%, în timp ce în cazul indicelui BET-XT, importanţa acţiunilor este de 3,19%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP), s-a depreciat uşor cu 0,09%, în intervalul 14 - 24 iunie.

Din componenţa sa, cea mai bună evoluţie a fost bifată de titlurile FP, a căror cotaţie a urcat cu 4,49%, în perioada menţionată.

Ponderea acţiunilor FP în indicele financiar este de 30,3%.

Clasamentul rentabilităţilor de bursa bucureşteană este condus de acţiunile Electroputere (EPT) a căror cotaţie a urcat 16,68%, în raport cu moneda euro, în intervalul 14 - 24 iunie.

Pe poziţia a doua în topul randamentelor de la BVB se află acţiunile Cond-mag (COMI), cu o creştere de 15,01%, iar podiumul acestui clasament este completat de titlurile Zentiva (SCD), al căror preţ s-a apreciat cu 10,49%, în perioada menţionată.

Topul clasamentului fondurilor de investiţii, din perioada 14 - 21 iunie, este condus de titlurile ETF - BET Tradeville, ce au raportat o creştere de 2,71%.

Unităţile fondului Active Dinamic au avut un plus de 2,28%, în timp ce titlurile BT Index Romania ROTX s-au apreciat cu 2,25%.

Cotaţia aurului a urcat cu 2,76%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a urcat cu 0,01%, în intervalul 14 - 24 iunie.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,01%, în timp ce randamentul depozitelor în lei a fost de 0,04%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 16,41%, în intervalul 14 - 24 iunie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 16:40, criptovaluta se tranzacţiona la maximele ultimelor 15 luni, peste nivelul de 11.000 de dolari, la 11.247/BTC.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 200 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb