CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 15-22 IULIE Două companii din domeniul aviaţiei, în topul randamentelor

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 24 iulie 2015

Două companii din domeniul aviaţiei, în topul randamentelor

Acţiunile "IAR" Ghimbav (IARV) au săltat fulminant, cu 41,72%, raportat la euro, în perioada 15-22 iulie, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), fiind urmate în top de o altă companie din domeniul aviaţiei, Aerostar Bacău (ARS).

Titlurile ARS au înregistrat o apreciere de 29,51%, faţă de euro, în perioada analizată.

Producătorul de elicoptere IAR Ghimbav a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit mai mare de 20 de ori faţă de câştigul raportat după primele şase luni de anul trecut, valoarea acestuia crescând de la 1,65 milioane de lei la 31,70 milioane de lei.

Compania, controlată de Ministerul Economiei, a realizat o cifră de afaceri de 43,3 milioane de lei în prima jumătate a anului, dublă faţă de cifra din semestrul I 2014.

Întreaga cifră de afaceri realizată de firma braşoveană anul trecut a fost realizată din vânzarea de piese de schimb şi servicii pentru elicoptere, 93% din aceasta fiind realizată pe piaţa internă. Elicopterele MapN, MAI şi SRI au avut anul trecut nevoie de piese de la IAR în valoare de 76,70 milioane de lei, conform raportului administratorilor.

În schimb, "Aerostar" a obţinut, în 2014, un profit net de 19,743 milioane lei, din care 13,552 milioane lei reprezintă suma alocată dividendelor.

Locul al treilea în topul creşterilor de la BVB a fost ocupat de acţiunile "Teraplast" Bistriţa (TRP), cu o creştere de 14,49%.

În săptămâna analizată, aprecierile de la Bursă s-au mai temperat, indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, marcând o creştere de 1,2%. Totodată, indicele extins BET-XT a urcat cu 1,46%, iar BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, cu 2,93%.

În cadrul BET, cel mai mult au crescut acţiunile "Băncii Transilvania" (TLV), cu 3,62%, în timp ce titlurile SIF1 BanatCrişana au fost cele mai performante din BET-FI.

Pe segmentul fondurilor, titlurile FDI Audas Piscator au marcat cea mai mare creştere, de 5,93%, fiind urmate de Certinvest BET-FI Index (+4,25%) şi Certinvest Dinamic (+2,98%).

În intervalul analizat, aurul a înregistrat o scădere de 4,31% raportat la euro, la cursul BNR, pe fondul unei aprecieri cu 0,31% a monedei naţionale.

Cei care ar fi preferat depozitele bancare, ar fi avut parte de cele mai bune randamente la Millenium Bnnk, atât la plasamentele în lei, cât şi la cele în euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb