CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 15-22 MARTIE 2016 "Electroargeş", apreciere de 14,86%

ADINA LATEŞ
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 24 martie 2016

"Electroargeş", apreciere de 14,86%

ING Financial Market Research: "Leul, nemişcat de atacul terorist de la Bruxelles"

Acţiunile producătorului de electrocasnice "Electroargeş" (ELGS) au avut cea mai mare creştere de la Bursa de Valori Bucureşti, de 14,86%, în perioada 15-22 martie 2016.

Conducerea ELGS a propus distribuţia unui dividend brut pe acţiune de 0,095 lei din profitul realizat în 2015, echivalent unui randament de 16%. Dividendele propuse spre distribuţie sunt cu 58% mai mari decât cele plătite de companie anul trecut, datorită majorării ratei de distribuţie din profitul net. Data de înregistrare este 29 septembrie, iar data plăţii dividendelor va fi 14 octombrie 2016, potrivit unui comunicat remis BVB.

Locul al doilea în topul creşterilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a revenit titlurilor "Prefab" (+9,87%), acestea fiind urmate de acţiunile "Banca Transilvania" (+9,86%).

BET, indicele celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 2,35%, raportat la moneda euro, iar BET-XT, al primelor 25 de societăţi de la BVB, inclusiv SIF-urile, a urcat cu 1,69%.

În fruntea creşterilor din BET şi BET-XT a fost "Banca Transilvania" (TLV).

Aprecierea puternică a acţiunilor TLV s-a produs pe fondul anunţului cu privire la modalitatea propusă de distribuire a profitului înregistrat anul trecut (20% acţiuni gratuite şi dividend brut de 0,39 lei/acţiune), potrivit brokerilor.

Indicele BET-FI a încheiat perioada analizată cu o creştere de 0,77%.

Cel mai bun randament din cadrul indicelui BET-FI a fost înregistrat de acţiunile SIF2 Moldova care s-au apreciat cu 2,61%, raportat la moneda euro, în perioada 15-22 martie 2016 Consiliul de Administraţie al SIF2 Moldova propune acţionarilor în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din aprilie aprobarea dividendului brut de 0,045 lei/acţiune, pentru acţionarii înregistraţi la data de înregistrare 08 iunie 2016 (propunere) şi aprobarea datei de 30 iunie 2016, ca dată a plăţii dividendelor, potrivit unui comunicat remis luni Bursei de Valori Bucureşti.

Reuters: Acţiunile în scădere, activele de refugiu în creştere, după atacurile de la Bruxelles

Acţiunile din întreaga lume au scăzut marţi, în timp ce investitorii s-au îndreptat spre valorile de refugiu reprezentate de aur şi obligaţiuni guvernamentale, după ce seria de explozii de la Bruxelles a declanşat alerte de securitate în întreaga Europă, potrivit Reuters.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat în cazul acţiunilor companiilor din sectorul turismului, inclusiv companii aeriene şi hoteluri, care au tras în jos indicii generali, însă ieri în jurul prânzului acţiunile au recuperat o parte din pierderi, iar cotaţiile obligaţiunilor guvernamentale şi aurului au mai revenit de la vârfurile înregistrate în cursul dimineţii, notează sursa citată.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, "Certinvest BET Index" a înregistrat o creştere de 1,88%, raportată la moneda europeană, fiind cel mai profitabil fond de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada 14-22 martie.

"Certinvest BET Index" este un fond de acţiuni de tip index, ce urmăreşte reproducerea structurii indicelui BET, potrivit datelor de pe site-ul administratorului.

Topul fondurilor a fost completat de "Certinvest XT Index", cu o creştere de 1,4%, şi "BT Index România ROTX", cu un avans de 1,36%.

Moneda naţională s-a apreciat faţă de euro, în perioada menţionată, cu 0,02%.

Leul a închis şedinţa de marţi fără variaţie la 4,4700/EUR, în timp ce în

tranzacţiile de seară, din afară orelor obişnuite, s-a apreciat cu aproape

0,2%, arată o anliză a ING Financial Market Research.

"Pe parcursul sesiunii nu prea s-a văzut vreun impact în contextul ştirilor privind atacurile teroriste din Bruxelles. Înclinăm să credem că impactul pe termen scurt al unui asemenea eveniment asupra pieţelor leului este marginal, în timp ce efectele pe termen mai lung depind de răspunsul la nivelul întregii Uniuni Europene. Cum aversiunea la risc pare să se stabilizeze, credem că moneda românească ar putea înregistra o nouă şedinţa de tranzacţii laterale (cotaţiile din prima parte a şedinţei erau în jurul a 4,4660/EUR)", explică analiştii ING.

În intervalul 16-22 martie, cotaţia aurului a urcat cu 0,3%, la cursul BNR.

Tradiţionaliştii, care ar fi preferat să îşi ţină banii la bancă, în perioada analizată, ar fi obţinut cele mai bune rezultate la Bancpost, atât pentru sumele în lei (+0,06%), cât şi pentru cele în euro (+0,02%).

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb