CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 16-23 IUNIE Acţiunile Carpatica, cea mai mare apreciere din BET-XT

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 25 iunie 2015

Acţiunile Carpatica, cea mai mare apreciere din BET-XT

Titlurile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) s-au apreciat cu 4,26%, în perioada 16-23 iunie, raportat la moneda euro, reprezentând cel mai bun plasament din cadrul indicelui extins al BVB, BET-XT.

Aprecierea BCC are loc după ce acţionarii au aprobat, recent, reducerea capitalul cu 204,49 milioane lei, la 110,13 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor, precum şi o majorare ulteriorară, de 110,1 milioane lei. Capitalul social va ajunge, astfel, la 220,27 milioane lei.

Totodată, acţionarii nu au aprobat propunerea de fuziune a Băncii Carpatica cu Nextebank, aflată pentru a treia oară pe ordinea de zi.

BCC a trecut pe profit în primul trimestru, cu un rezultat de circa 0,65 milioane lei, faţă de o pierdere de aproape un milion lei în perioada similară a anului trecut, în timp ce activele s-au redus cu 0,4%, la aproximativ 3,24 miliarde lei.

Indicele BET XT s-a apreciat cu 0,11%, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate a urcat cu 0,07%.

În cadrul BET, cea mai mare creştere a aparţinut cotaţiei BRD, care a crescut cu 3,68%, în perioada analizată, faţă de euro.

BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,42%, pe plus fiind însă acţiunile SIF1 Banat-Crişana, cu 0,81%.

Cele mai mari creşteri la Bursă au fost înregistrate de acţiuni mai puţin lichide. Cel mai mult a urcat cotaţia "Petrolexportimport", cu 14,10%, fiind urmată de "Electroputere" (+9,84%) şi "STK Emergent" (+7,72%).

Titlurile fondului BT Index Austria ATX au crescut cu 2,51%, în perioada analizată, având cea mai mare apreciere pe piaţa fondurilor de investiţii. Topul a fost completat de titlurile BRD Fond şi BT Index România ROTX.

La data de 22 iunie, 86,72% din portofoliul BT Index Austria ATX era reprezentat de acţiuni listate.

La finalul lunii mai, titlurile Erste Group Bank AG aveau cea mai mare pondere în portofoliul BT Index Austria ATX, de 17,63%, fiind urmate de Andritz AG (10,39%), OMV AG (9,38%), Voestalpine AG (8,69%) şi Immofinanz (5,19%).

În perioada analizată, cotaţia aurului a urcat cu 0,21%, faţă de euro, pe fondul unei aprecieri cu 0,19% a leului comparativ cu moneda europeană.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb