CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18-25 IANUARIE Titlurile "Romcab" au urcat cu 14,10%

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 27 ianuarie 2016

Titlurile "Romcab" au urcat cu 14,10%

Acţiunile producătorului de cabluri "Romcab" (MCAB) au înregistrat o creştere de 14,10% raportată la euro, în perioada 18-25 ianuarie, reprezentând cel mai bun randament de la Bursa de Valori Bucureşti, unde indicii au reflectat o revenire a cotaţiilor, după scăderile din debutul anului.

Acţionarii Romcab au aprobat, în decembrie, prelungirea liniei de credit de 1.85 milioane de euro, de la Piraeus Bank şi a celei de 670.000 euro de la BCR. Totodată, AGA companiei a aprobat extinderea plafonului global de exploatare de 4,5 milioane de dolari de la Banca Transilvania.

Prin intermediul furnizorului de piese şi accesorii auto Sadalbari, omul de afaceri Zoltan Prosszer deţine 69% din acţiunile MCAB.

Topul celor mai bune plasamente de la BVB a fost completat de titllurile "Electromagnetica" (+11,56%) şi "Aerostar" (+11,35%).

În perioada 18-25 ianuarie, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, a crescut cu 4,16%, tras în sus de acţiunile Băncii Transilvania, care s-au apreciat cu 8,7%, raportat la euro.

Un plus de 4,23% a avut şi indicele extins BET-XT, a cărui "locomotivă" a fost titlul "IAR Braşov" (+9,17%).

SIF Transilvania a înregistrat cea mai mare apreciere dintre SIF-uri, în intervalul analizat, de +7,37%, conducând indicele BET-FI la un plus de 4,43%, raportat la euro.

Pe segmentul fondurilor de investiţiii, titlurile Audas Piscator au revenit în topul performerilor, cu o apreciere de 2013%, în perioada analizată.

"Audas Piscator" este un fond cu grad ridicat de risc, care investeşte în principal în acţiuni tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti, precum şi pe alte pieţe reglementate din România sau state membre (maxim 70% din activ), dar şi în titluri de stat (maxim 70% din activ), depozite bancare (maxim 100% din activ) sau obligaţiuni municipale şi corporatiste (maxim 50% din activ).

La finalul lunii decembrie, fondul avea un activ net de 984.071 euro, din care 49,50% reprezentau depozitele bancare, iar 26,54%, acţiunile listate la BVB, în timp ce derivatele aveau o pondere de 11,26% în portofoliu.

Topul fondurilor a fost completat de BT Index Romania ROTX (+1,48%) şi BT Index Austria (+1%).

Cei care ar fi preferat să îşi ţină banii în depozite bancare ar fi obţinut cele mai bune randamente la Bancpost, atât pentru plasamentele în lei, cât şi pentru cele în euro. În perioada analizată, leul s-a apreciat faţă de euro cu 0,21%.

În schimb, aurul a redevenit de interes la începutul acestui an, când pieţele acţiunilor din lume au scăzut puternic şi au apărut tot mai multe incertitudini cu privire la mersul economiei. La cotaţia Băncii Naţionale, aurul a înregistrat o creştere de 1,92%, în perioada 18-25 ianuarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb