CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 19-26 IUNIE Plus de 19,45% pentru STK Emergent

Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 30 iunie 2015

Plus de 19,45% pentru STK Emergent

Titlurile fondului închis STK Emergent (simbol STK) au urcat cel mai mult la Bursa de Valori Bucureşti, în perioada 19-26 iunie, cu 19,45% raportat la moneda euro.

În prezent, numerarul ocupă cea mai mare pondere din cadrul portofoliului tranzacţionabil (91%), ceea ce oferă Fondului posibilitatea de a investi în noi plasamente cu potenţial de apreciere în funcţie de oportunităţile pieţei de capital, potrivit raportului fondului pe luna mai.

Portofoliul tranzacţionabil al fondului este evaluat la aproximativ 47,5 milioane lei, în creştere cu 2,95% faţă de finalul lunii precedente, se mai arată în raportul STK Emergent, care precizează: în acelaşi interval de timp, indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti a scăzut cu 0,5%, iar indicele BET-FI cu 1,5%.

Conform companiei, obiectivele fondului sunt creşterea capitalului investit, obţinerea unei rentabilităţi de 25% pe an, printr-o administrare activă şi a unui randament de 1,3 ori indicele BET, dar şi acordarea de dividende din profitul realizat.

Titlurile STK au fost urmate în topul randamentelor de titlurile "Bermas" (+12,76%) şi Banca Comercială Carpatica (+9,93%).

Acţionarii Băncii Carpatica au aprobat, recent, reducerea capitalul cu 204,49 milioane lei, la 110,13 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor, precum şi o majorare ulteriorară, de 110,1 milioane lei. Capitalul social va ajunge, astfel, la 220,27 milioane lei.

Totodată, acţionarii nu au aprobat propunerea de fuziune a Băncii Carpatica cu Nextebank, aflată pentru a treia oară pe ordinea de zi.

BCC a trecut pe profit în primul trimestru, cu un rezultat de circa 0,65 milioane lei, faţă de o pierdere de aproape un milion lei în perioada similară a anului trecut, în timp ce activele s-au redus cu 0,4%, la aproximativ 3,24 miliarde lei.

În perioada analizată, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, a urcat cu 1,17%, în timp ce indicele extins BET-XT a crescut cu 1,15%.

Totodată, indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o scădere de 1%.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cel mai bun plasament a fost reprezentat de titlurile FDI Audas Piscator, cu un plus de 3,26%, în perioada analizată. Topul a fost completat de titlurile "BT Index Romania ROTX" (+2,06%) şi "BT Index Austria ATX" (+1,85%).

În perioada analizată, cotaţia aurului a coborât cu 0,99%, faţă de euro, pe fondul unei aprecieri cu 0,68% a leului comparativ cu moneda europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb