CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 22 - 29 IULIE SIF2 - printre performerii bursei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 31 iulie 2019

SIF2 - printre performerii bursei

Marcând o creştere de 1,36%, în raport cu moneda euro, în intervalul 22 - 29 iulie, acţiunile SIF Moldova (SIF2) reprezintă titlurile cu cea mai bună evoluţie atât din cadrul indicelui financiar BET-FI cât şi a celui extins BET-XT, în intervalul avut în vedere.

Pentru perioada avută în vedere, cotaţia SIF2 a oscilat între două şedinţe de stagnare, consemnate în 22 şi 24 iulie şi o creştere de 0,72%, apărută în data de 29 iulie, pe fondul unui volum de 59.523 de acţiuni, cu mult sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 335.800 titluri.

De altfel, în afară de şedinţa din data de 26 iulie, când preţul acţiunii SIF2 a urcat cu 0,36%, în condiţiile unui rulaj de 524.963 de unităţi, în toate celelalte zile bursiere din intervalul menţionat, volumul s-a situat sub media ultimei luni de tranzacţionare, ceea ce arată interesul relativ scăzut al participanţilor pieţei pentru acţiunile societăţii de investiţii financiare, în perioada 22 - 29 iulie.

Din punct de vedere tehnic, pe graficul zilnic, cotaţia SIF2 se află pe un trend ascendent, atât pe termen scurt şi mediu, cât şi lung, preţul acţiunii tranzacţionându-se peste mediile mobile simple de 20, 50 şi 200 de zile, larg răspândite în rândul traderilor pentru definirea acestor orizonturi de timp.

Pentru finele lunii iunie, SIF2 a raportat o Valoare Unitară a Activului Net (VUAN) de 2,02 lei care, faţă de cotaţia SIF2 din data de 29 iulie, de 1,4 lei, oferea un discount de tranzacţionare de 30,69%.

După primele trei luni ale acestui an, SIF Moldova a obţinut un profit net de 1,69 milioane de lei, de aproape şase ori mai mare faţă de cel înregis­trat la finele lunii martie 2018, îndeosebi ca urmare a încasării de dividende în sumă de 1,52 milioane de lei, primite în ianuarie de la Alro Slatina (ALR).

Ieri, în jurul orei 16:30, preţul acţiunii societăţii de investiţii cu sediul în Bacău era de 1,41 lei, cu 0,71% peste cel de închidere din şedinţa anterioară.

Ponderea titlurilor SIF2 în indicele financiar, care a urcat cu 0,06%, în intervalul 22 - 29 iulie, este de 19,76%, în timp ce în cazul indicelui extins, importanţa acţiunilor societăţii este de numai 3,69%.

Pe prima poziţie în topul randamentelor acţiunilor tranzacţionate în piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, în intervalul 22 - 29 iulie, se află titlurile Şantierul Naval Orşova (SNO), a căror cotaţie s-a apreciat cu 11%, în raport cu moneda euro.

Cu o creştere de 5,14%, în raport cu moneda euro, acţiunile Oil Terminal ocupă cea de-a doua poziţie în clasamentul rentabilităţilor bursei noastre, podiumul fiind ocupat de titlurile Antibiotice (ATB), a căror cotaţie a urcat cu 2,7%, în intervalul 22 - 29 iulie.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a coborât cu 0,66%, în intervalul 22 - 29 iulie.

Cu un avans de 0,37%, acţiunile Fondul Proprietatea (FP) reprezintă titlurile cu cel mai bun parcurs din cadrul principalului coş de acţiuni al pieţei noastre de capital, în perioada menţionată.

Ponderea acţiunilor FP în indicele BET este de 20,2%.

Topul fondurilor de investiţii, din intervalul 19 - 26 iulie, este condus de titlurile BT Index Austria ATX, ce au raportat o creştere de 2,53%.

Unităţile fondului OTP Real Estate & Construction au avut un plus de 0,91%, apreciere similară cu cea a ti­tlurilor OTP Euro Premium Return.

Cotaţia aurului a urcat cu 0,36%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a coborât cu 0,1%, în intervalul 22 - 29 iulie.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,01%, în timp ce depozitele în lei ar fi adus o pierdere de 0,07%, în perioada de raportare menţionată.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a coborât cu 7,56%, în intervalul menţionat.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 15:00, criptovaluta se tranzacţiona în jurul nivelului de 9.550 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 170,54 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb