CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 24-31 MARTIE Plus de 19,81%, pentru Conpet

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 4 aprilie 2016

Plus de 19,81%, pentru Conpet

Acţiunile "Conpet" (COTE) au înregistrat o creştere de 19,61%, în perioada 24-31 martie 2016, raportat la moneda euro, reprezentând cel mai bun randament de la Bursa de Valori Bucureşti.

În perioada analizată, indicii bursieri au înregistrat scăderi uşoare. Astfel, BET, indicele celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 0,23%, iar indicele extins BET-XT a coborât cu 0,07%. BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,6%, raportat la euro.

Potrivit brokerilor, creşterea titlurilor COTE s-a datorat propunerii de către Consiliul de Administraţie a unui dividend brut de 7,29 lei pe acţiune şi a unui dividend special de 8,35 lei pe acţiune, la un randament de 19%, la ultimul preţ de tranzacţionare.

Topul creşterilor de la BVB a fost completat de acţiunile "Mecanica Ceahlău", cu un plus de 11,56%, în perioada analizată, şi "Prebet", cu o apreciere de 4,48%.

Conducerea "Mecanica Ceahlău" a propus acţionarilor distribuirea unui dividend brut de 0,005 lei/unitate (în total 1,19 milioane de lei), din profitul obţinut anul trecut.

Compania produce şi comercializează maşini şi utilaje agricole, iar cel mai mare acţionar este SIF Moldova, cu un pachet de 60,81%, în timp ce Romanian Investment Fund din Cayman are o deţinere de 27,34%.

Acţiunile mai lichide au avut evoluţii mai puţin spectaculoase, în intervalul analizat.

Astfel, în cadrul indicelui Bet-FI, cel mai bine s-au plasat titlurile SIF3 Transilvania, cu o apreciere de 0,94%. În cadrul BET, cel mai mult au urcat acţiunile "Transelectrica" (+0,67%).

Pe segmentul fondurilor de investiţii, "FDI Audas Piscator" a înregistrat o creştere de 0,50%, raportată la moneda europeană, fiind cel mai profitabil fond, în perioada 24-31 martie. Topul fondurilor a fost completat de "BT Index Austria", cu o creştere de 0,24%, şi "BRD Index", cu un avans de 0,19%.

În intervalul 24-31 martie, cotaţia aurului a scăzut cu 0,49%, la cursul BNR, în timp ce moneda naţională s-a depreciat faţă de euro cu 0,19%.

Pe piaţa bancară, Bancpost ar fi adus cele mai bune dobânzi, atât la depozitele în euro (+0,02%), cât şi la cele în lei (-0,15%).

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb