CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 24 IUNIE-24 IULIE Creştere de 10,12% pentru titlurile SSIF Broker

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 28 iulie 2014

Creştere de 10,12% pentru titlurile SSIF Broker

Brokerii pun evoluţia pe seama deciziei acţionarilor de eliminare a pragului limită de deţinere de 15%

Acţiunile SSIF Broker (BRK) s-au apreciat cu 10,12% raportat la moneda europeană, în perioada 24 iunie - 24 iulie, clasându-se pe primul loc în topul companiilor ce compun indicele BET.

Simion Tihon, broker la Prime Transaction consideră că evoluţia titlurilor SSIF Broker din ultima lună este consecinţa deciziei AGA de a elimina pragul de deţinere de 15%. În acest interval, SIF Muntenia şi-a majorat deţinerea până la 14,99% din capitalul social.

Firma lui Andrei Cionca, "Consultanţă Andrei&Andrei", a cumpărat şi ea, săptămâna trecută, 0,41% din capitalul social al SSIF Broker, iar Radu Lotrean şi "Lorad Consult" au vândut, în total, 1,38 milioane titluri BRK.

Brokerul citat este de părere că modificarea adusă actului constitutiv a stârnit şi un interes speculativ pentru titlurile BRK.

SSIF Broker a încheiat primul trimestru din 2014 cu un rezultat pozitiv de 17.639 lei, faţă de o pierdere de 23.375 lei înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportărilor companiei. Cifra de afaceri a avansat cu 72% în primul trimestru, până la peste 1,72 milioane lei.

Cea mai performantă acţiune de pe bursă a fost "MJ Maillis" (MJM), care a crescut, în perioada 24 iunie-24 iulie 2014, cu 154,63%. Cotaţiile companiei au început sa se aprecieze chiar după ce conducerea a anunţat rezultatele financiare pe primul trimestru al acestui an. De curând, MJM a facut o majorare de capital social cu 287.207.237 acţiuni, subscrise de unul dintre acţionari, care deţinea o creanţă la societate.

Compania producătoare de plăci şi tuburi din material plastic"Teraplast" (TRP) a ocupat poziţia secundă în topul creşterilor de pe BVB, cu un avans de 21,79%, în perioada analizată, Ion Milea, director general adjunct la "Muntenia Global Invest", nota că evoluţiile companiei sunt "atipice". Domnia sa este de părere că evoluţia fluctuantă şi volatilitatea ridicată la TRP s-ar putea datora unor investitori care uneori se hotărăsc să cumpere. "Probabil atunci au resurse financiare sau atunci consideră că e momentul bun de achiziţionare", a spus domnia sa.

Podiumul creşterilor la bursă a fost completat de fondul deschis de investiţii "STK Emergent" (STK), care a marcat un plus de 14,66%, ocupând locul trei.

Indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate la bursă, s-a apreciat cu 1,59%, în intervalul 24 iunie-24 iulie, iar indicele BET-FI a crescut cu 3,22%. Indicele BET-XT, a urcat cu 1,89% în perioada analizată.

"Impact" a înregistrat, din nou, cel mai mare avans din BET-XT (+14,49%).

În indicele BET-FI, SIF1 Banat Crişana a marcat cel mai mare avans, de 7,06%, subclasând astfel SIF3 Transilvania (+6,21%) şi SIF2 Moldova (+5,46%).

În ceea ce priveşte fondurile de investiţii, "Certinvest BET-FI Index" a rămas pe primul loc, urcând cu 3,34%, în intervalul 24 iunie - 24 iulie, 2014, fiind urmat de "FDI Carpatica Stock", care s-a apreciat cu 2,03% şi "BT Maxim", cu un plus de 1,98%.

Fondul Deschis de Investiţii Carpatica Stock este un fond diversificat care comportă un risc mediu spre ridicat, iar BT Maxim este un fond deschis ce investeşte până la 90% din active în acţiuni cotate la BVB şi Rasdaq şi minim 10%, în instrumente financiare cu venit fix.

Depozitele bancare în euro au avut cel mai bun randament, în perioada 24 iunie - 24 iulie 2014, la "Marfin Bank" (0,19%), iar cele în moneda naţională, la "Romanian International Bank", unde, totuşi, au consemnat scăderi de 0,24%, din cauza deprecierii leului cu 0,54% faţă de euro, în perioada analizată.

Aurul a înregistrat o scadere de 0,50% faţă de moneda euro, în perioada 24 iunie - 24 iulie 2014, ajungând până vineri, la 135,9718 lei/gram (la cursul BNR).

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ccccatul nu creste. a lovit ventilatorul. sa vezi la urmatoarea AGA ce frumos e. dragi spectatori nu pierdeti circul, vine sigur.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb