CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 25 - 29 MAI Zentiva, creştere de 9,79%

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 3 iunie 2015

Zentiva, creştere de 9,79%

Acţiunile "Zentiva" (SCD) s-au apreciat cu 9,79%, în perioada 25-29 mai, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti.

Titlurile SCD au înregistrat cea mai mare creştere şi în cadrul indicelui extins BET-XT, care s-a apreciat cu 0,87%, în perioada analizată.

Producătorul farmaceutic a înregistrat, anul trecut, un profit net de circa 61 milioane lei, cu 65% mai mare faţă de cel din 2013, iar cifra de afaceri netă a crescut cu 36,3% în raport cu 2013, la 395,78 milioane lei.

Potrivit celor mai recente raportări, grupul farmaceutic francez Sanofi -Aventis deţine direct şi indirect 73% dintre acţiunile Zentiva. Grupul ING controlează 5,29% din acţiunile SCD.

Titlurile "Zentiva" au fost urmate în topul randamentelor de acţiunile "Conpet" (COTE), cu un plus de 8,56%, şi "Electroaparataj" (ELJ), cu o creştere de 7,11%, raportat la euro.

Profitul net al Conpet (transportatorul naţional de ţiţei) a fost, în primele trei luni ale anului, de 17,7 milioane lei, în creştere cu 19,7% faţă de perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri netă a companiei a fost de 96 milioane lei în perioada analizată, indicatorul marcând o creştere de circa 5%, conform unui raport al companiei.

La BVB, indicele celor mai lichide zece companii, BET, a urcat uşor, cu 0,97%, în timp ce BET-FI, indicele SIF-urilor şi FP, a scăzut cu 0,98%.

În cadrul BET, cel mai mult au urcat acţiunile BRD (+2,78%), în timp ce aprecierile din cadrul BET-FI au fost conduse de acţiunile SIF Oltenia (+0,46%).

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cel mai bun randament a fost al "Certinvest Short Fund", după o apreciere de 1,53%, faţă de euro, în intervalul analizat.

"Certinvest Short Fund" mizează pe deprecierea indicilor bursieri externi, înregistrând creşteri atunci când indicii scad.

Acest fond a fost urmat, în topul creşterilor, de "Audas Piscator", cu un plus de 0,92%, şi "You Invest" (+0,46%).

La depozitele în euro, cel mai bun randament ar fi fost obţinut la Millennium Bank (+0,03%), în timp ce un plasament în lei la aceeaşi bancă ar fi adus un plus de 0,28%, faţă de euro, în condiţiile unei aprecieri a monedei naţionale cu 0,23%.

Totodată, aurul a crescut cu 0,04%

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb