CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 IANUARIE- 5 FEBRUARIE Titlurile "Impact", cel mai bun randament în urma reluării achiziţiilor de către acţionarul majoritar

ADINA LATEŞ
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 9 februarie 2016

Titlurile "Impact", cel mai bun randament în urma reluării achiziţiilor de către acţionarul majoritar

Acţiunile "Impact Developer & Contractor" (IMP) au înregistrat o apreciere de 17,39%, raportată la moneda euro, în perioada 29 ianuarie - 5 februarie 2016, reprezentând cea mai mare creştere la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Simion Tihon, broker la "Prime Transaction", consideră că avansul titlurilor "Impact" este o reacţie în urma reluării achiziţiilor făcute de cel mai mare acţionar al companiei, Gheorghe Iaciu.

"Creşterea preţului a apărut imediat după raportările tranzacţiilor de cumpărare din 2 februarie. Astfel, se mizează, cred, pe faptul că în trecut, aceste achiziţii determinau un avans semnificativ al preţului acţiunilor IMP", ne-a explicat domnul Tihon.

Compania "Impact" este deţinută, în proporţie de 49%, de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, în timp ce Adrian Andrici are 16,34% din acţiuni.

În iulie, Swiss Capital, împreună cu SAI Swiss Capital, cu fondul FDI Active Dinamic şi cu Sorin Apostol au raportat o deţinere de 10,54% din "Impact".

Creşteri semnificative la Bursă, în intervalul analizat, au mai fost înregistrate şi de titlurile "Turbomecanica" (TBM), care au urcat cu 16,77%, şi de acţiunile "Vrancart" (VNC), cu o apreciere de 8,34%.

Recent, în cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Acţionarilor "Turbomecanica", s-a hotărât răscumpărarea a maximum 10% din capitalul social al companiei la un preţ minim egal cu preţul din piaţă din momentul în care s-a produs achiziţia şi maxim de 0,12 lei/acţiune. Acele acţiuni urmează să fie oferite salariaţilor pentru fidelizare, potrivit unui anunţ postat pe site-ul BVB.

Indicii bursieri au înregistrat evoluţii pozitive, în perioada analizată.

BET, indicele celor mai lichide zece companii de la Bursa de Valori Bucureşti, s-a apreciat cu 2,51%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a consemnat o creştere de 2,77%. În cadrul BET şi BET-FI, cel mai bun randament a fost înregistrat de titlurile "Fondul Proprietatea" (+5,27%, raportat la euro). Indicele extins BET-XT a urcat cu 2,39%, tras în sus de aprecierea "Impact".

Pe segmentul fondurilor de investiţii, "Certinvest BET-FI Index" a avut cea mai mare apreciere, în intervalul analizat, de 3,44%. În top trei, au mai intrat şi titlurile "ETF-BET Tradeville", cu o creştere de 3,08%, şi "Certinvest BET Index", cu o apreciere de 2,83%.

În acelaşi interval, cotaţia aurului a crescut cu 1,57%, raportat la euro, la cursul BNR.

Leul a înregistrat o apreciere de 0,72% faţă de euro, evoluţie ce a influenţat randamentele în euro ale depozitelor în lei, astfel încât cel mai bun plasament la o bancă ar fi fost obţinut la Bancpost (+0,76%). Un depozit în euro ar fi fost remunerat cel mai bine la aceeaşi bancă (+0,02%), în intervalul analizat.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Acest randament nemaipomenit este evident o GOGORIȚĂ ! Numeroasele scandaluri în care IMPACT-ul a fost atras ( direct sau indirect ) nu aveau cum să nu-și lase amprenta asupra prețului acțiunilor ! În primul rând prezența fostului director LUCIAN CLAUDIU MATEESCU în lotul FERMA BĂNEASA a avut probabil cel mai mare ….IMPACT ! Dar nu este de neglijat nici aspectul implicării celor doi mari acționari IACIU și ANDRICI în Dosarul ANRP precum și EȘECUL RĂSUNĂTOR al emisiunii de obligațiuni ( anunțată cu atâta tam-tam în presă ! ). Și atunci ce și-a zis nea Iaciu ! Ia să mai vâr eu niște bănuți să las impresia că totul este în regulă ! Dar cine vinde ? Poate Blue Mountain s-a saturat sa gireze atatea scandaluri si o fi decis sa iasa din joc ! Si in loc de mare finantator al IMPACT-ului sa devina mare...IESITOR ! Bye, bye, Iaciu ! Bye, bye Andrici ! By , bye Mateescu ! Bye, bye everyone !

    Sau , vezi, poate Mountain-ul o fi aflat de problemele drumului prin padure ! Ca situatia este incerta ! Uite-l vezi si maine...NU E ! PS Iubitorilor de IMPACT , POPP, SANDULESCU, BOSTAN le reamintesc ca azi a fost un nou termen in Dosarl 1032/1259 la Tribunalul Specializat Arges intre Consiliul Local Cluj si CLEARLINE ( LOMB ) / UNDE A PRESTAT TEHNOCARTUL BOSTAN ! CICA IN FAVOAREA STATULUI ! MIE MI SE PARE CA IN FAVOAREA LUI POPP SI A IMPACT-ului ! IAR AMANARE C-ASA-I IN TENIS !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb