CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 IUNIE - 6 IULIE Creştere de 1,9% pentru acţiunile Turbomecanica

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 10 iulie 2018

Creştere de 1,9% pentru acţiunile Turbomecanica

Titlurile producătorului de componente pentru industria aeronautică Turbomecanica (TBM), a căror cotaţie s-a apreciat cu 1,9%, în raport cu moneda euro, în săptămâna recent încheiată, se situează pe prima poziţie în topul rentabilităţilor din cadrul indicelui BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În perioada 29 iunie - 6 iulie, cotaţia TBM a oscilat între o scădere de 0,84%, consemnată pe data de 5 iunie, pe fondul unui volum de 100.851 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 63.550 de acţiuni şi o creştere de 1,91%, apărută pe data de 6 iulie, în contextul unui rulaj de 378.748 de unităţi.

Trebuie menţionat că, performanţa titlurilor emitentului iese în evidenţă şi în contextul în care cele mai multe acţiuni ale bursei au înregistrat deprecieri, în săptămâna recent încheiată, toţi indicii analizaţi suferind scăderi, în intervalul 29 iunie - 6 iulie.

Din punct de vedere tehnic, cotaţia TBM se tranzacţionează într-o consolidare ce a început să se contureze după trecerea datei ex-dividend (prima zi în care cei care cumpără acţiuni nu mai beneficiază de dividende, efectul fiind resimţit, în general, printr-o corecţie a preţului în piaţă), pe data de 7 iunie.

Totuşi, pe termen mediu şi lung, preţul acţiunii emitentului se află pe o tendinţă descendentă, cotaţia TBM situându-se sub mediile mobile simple (instrumente de analiză tehnică folosite, îndeosebi, pentru identificarea trendului unui instrument financiar) de 50 şi 200 de zile, ce definesc aceste orizonturi de timp.

Pentru primul trimestru al acestui an, emitentul a raportat un profit net de 1,79 milioane de lei, în scădere cu 19,24% faţă de rezultatul obţinut în aceeaşi perioadă a lui 2017, de 2,22 milioane de lei, pe fondul reducerii veniturilor cu 9,19%, până la 17,58 milioane de lei, potrivit raportului companiei publicat pe site-ul bursei.

Cel mai mare acţionar al societăţii, cu o deţinere de 25,92%, este Radu Viehmann, directorul general al emitentului, în timp ce Dana Maria Ciorapciu, are 15,16% din capitalul social al companiei.

Valoarea de piaţă a societăţii este de circa 88,85 milioane de lei, potrivit datelor afişate pe site­ul BVB.

Ponderea acţiunilor TBM în indicele BET-XT, care a scăzut cu 2,87%, în raport cu moneda euro, în perioada 29 iunie - 6 iunie, este de doar 0,12%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a coborât cu 3,12%, în perioada avută în vedere, în raport cu moneda euro.

Cu o creştere de 1,71%, OMV Petrom (SNP) este singurul emitent din structura referinţei pieţei noastre de capital a cărui cotaţie a urcat, în intervalul menţionat.

Vineri, 6 iulie, preţul acţiunii societăţii petroliere s-a apreciat cu 0,93%, pe fondul unui volum de 4,58 milioane de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de 6,81 milioane de titluri.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a avut o scădere de 0,11%, în raport cu moneda euro, în intervalul 29 iunie - 6 iulie.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost bifată de titlurile SIF Moldova (SIF2), a căror cotaţie s-a apreciat cu 0,72%, în perioada menţionată.

Pe data de 6 iulie, preţul acţiunii SIF2 a scăzut cu 0,43%, în contextul unui volum de 289.307 de titluri, uşor sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 285.900 de unităţi.

Clasamentul rentabilităţilor de la BVB, în perioada 29 iunie - 6 iulie, este condus de acţiunile Altur (ALT), cu un avans de 11,58%, în raport cu moneda euro.

Vineri, 6 iulie, preţul acţiunilor emitentului a urcat cu 4,05%, pe fondul unui rulaj de 20.000 de titluri, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 134.260 de unităţi.

Poziţia a doua a topului randamentelor bursei este ocupată de titlurile Dafora (DAFR), cu un salt de 7,03%, podiumul acestei ierarhii fiind completat de acţiunile TMK - Artrom (ART), care s-au apreciat cu 5,31%, în raport cu moneda europeană.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 28 iunie - 5 iulie, este condus de titlurile BRD Index, care au urcat cu 0,78%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află BT Index Austria ATX, cu o creştere de 0,39%, în timp ce titlurile Raiffeisen Benefit, care s-au apreciat cu 0,25%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a coborât cu 0,25%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a scăzut, în intervalul 29 iunie - 6 iulie, cu 0,01%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,03%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 5,92%, în intervalul 29 iunie - 6 iulie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 10:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.700 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 115,9 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb