ZIARUL BURSA

10 iulie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Sursa foto Agerpres

Nu te pune cu Dragnea!

MAKEPolitică / 10 iulie 2018

MAKE

Ne-au trebuit patru ani să aflăm ce înseamnă să ne alegem un preşedinte şantajabil, dar iată că aşteptarea nu ne-a fost în zadar: Klaus Iohannis a revocat-o ieri pe Laura Codruţa Kövesi din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Umilinţa lui Klaus Iohannis este mare.

Ar fi fost mai mică dacă ar fi revocat-o pe 7 iunie, imediat ce i-a cerut-o Curtea Constituţională a României (CCR).

Dar, nu, mai întâi, pe 7 iunie, a făcut pe deşteptu': "Voi citi motivarea până o voi înţelege foarte bine".

Pe 12 iunie, a continuat miştocăreala: "Am citit motivarea, dar aşa cum v-am spus prima dată, o voi citi până o voi înţelege".

Laura Codruţa Kövesi: "În ce priveşte revocarea, vă reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condiţiile prevăzute de lege. Motivele invocate de ministrul justiţiei sunt în parte nereale sau neîntemeiate".

Iohannis, CCR şi Toader au revocat-o pe Kövesi

GEORGE MARINESCUPolitică / 10 iulie 2018

Laura Codruţa Kövesi a fost revocată, ieri, din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţioanle Anticorupţie (DNA). Războiul împotriva şefei DNA, demarat de majoritatea parlamentară al cărei vârf de lance a fost ministrul justiţiei Tudorel Toader, a fost oprit prin decretul de revocare semnat, ieri, de preşedintele Klaus Iohannis.

Semifinale de peste 3 miliarde de euro

CM RUSIA Semifinale de peste 3 miliarde de euro

Dan NicolaieSport / 10 iulie 2018

Franţa, Anglia, Belgia şi Croaţia sunt cele patru semifinaliste ale turneului final al Campionatului Mondial. Astăzi, de la ora 21.00, e programată prima întâlnire, Franţa - Belgia, mâine, de la aceeaşi oră, urmând să se întâlnească Anglia şi Croaţia.

Inundaţiile mobilizează autorităţile

Inundaţiile mobilizează autorităţile

F.AMiscellanea / 10 iulie 2018

MAI a mobilizat în teren 21.000 de angajaţi, cu 7.500 de mijloace tehnice 

Avertizările de cod galben şi portocaliu emise de ANM, valabile până în această seară

Fenomenele meteo extreme care s-au abătut, din nou, asupra ţării noastre, au afectat zeci de localităţi şi sute de gospodării, iar meteorologii susţin că acestea vor continua, cel puţin, până la finalul acestei zile.

Teodor Meleşcanu a afirmat că o soluţie în reducerea migraţiei ilegale ar fi cooptarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

ROMÂNIA VREA UNA, AUSTRIA VREA ALTA Extinderea UE, în coordonate diferite

GEORGE MARINESCUPolitică / 10 iulie 2018

România şi Austria nu sunt pe aceleaşi coordonate privind politica Uniunii Europene în colaborarea cu statele terţe de pe bătrânul continent. Cel puţin asta a reieşit, ieri, din conferinţa de presă organizată, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene, de către Ambasada Austriei pentru a prezenta obiectivele prioritare ale noii preşedinţii a Consiliului UE.

"Samsung" a inaugurat cea mai mare fabrică de telefoane mobile din lume

"Samsung" a inaugurat cea mai mare fabrică de telefoane mobile din lume

Internaţional / 10 iulie 2018

Unitatea de producţie se află în India 

Grupul sud-coreean "Samsung Electronics" Co. a inaugurat, ieri, în India, cea mai mare fabrică de telefoane mobile din lume, o victorie importantă pentru programul demarat de premierul indian Narendra Modi pentru atragerea de investitori, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Summitul UE-Japonia, amânat

Summitul UE-Japonia, amânat

A.V.Internaţional / 10 iulie 2018

Premierul nipon Shinzo Abe îşi anulează un turneu european din cauza inundaţiilor din Japonia, soldate cu cel puţin 100 de morţi 

Semnarea acordului comercial între Uniunea Europeană (UE) şi Japonia, care urma să aibă loc miercuri, la Bruxelles, a fost amânată pe 17 iulie, la Tokyo, a anunţat ieri Comisia Europeană (CE), după ce premierul Shinzo Abe şi-a anulat vizita în Belgia din cauza intemperiilor din ţara sa, al căror bilanţ este de cel puţin 100 de morţi, relatează AFP, conform news.ro.

Artificial, dar inteligent şi util!

ŞTIINŢĂ Artificial, dar inteligent şi util!

O.D.Companii / 10 iulie 2018

Inteligenţa artificială a ajuns la nivelul în care o pune în dificultate pe cea umană. Desigur, asta au şi dorit oamenii de ştiinţă, care nu ţin seama de previziunile sumbre ale scriitorilor de literatură SF, care au umplut biblioteci cu poveşti în care omenirea este distrusă de roboţi.

Câştigul salarial brut a crescut, la fel şi preţurile

Câştigul salarial brut a crescut, la fel şi preţurile

O.D.Companii / 10 iulie 2018

Institutul Naţional de Statistică oferă noi informaţii interesante legate de veniturile cetăţenilor. Câştigul salarial mediu net a crescut în mai, nominal, cu 14,4%, la 2.704 lei, faţă de luna mai a anului trecut, dar creşterea reală, în raport cu evoluţia preţurilor de consum, a fost de 8,5%, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în luna precedentă.

Creştere de 1,9% pentru acţiunile Turbomecanica

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 IUNIE - 6 IULIE Creştere de 1,9% pentru acţiunile Turbomecanica

A.I.Investiţii Personale / 10 iulie 2018

Titlurile producătorului de componente pentru industria aeronautică Turbomecanica (TBM), a căror cotaţie s-a apreciat cu 1,9%, în raport cu moneda euro, în săptămâna recent încheiată, se situează pe prima poziţie în topul rentabilităţilor din cadrul indicelui BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

EximBank - cifră de afaceri de 162 milioane euro din factoring, în 2017

EximBank - cifră de afaceri de 162 milioane euro din factoring, în 2017

R.R.Bănci-Asigurări / 10 iulie 2018

Traian Halalai, EximBank: "În 2017, cifra de afaceri înregistrată pe segmentul de factoring a fost cu 47% peste cea din 2016 şi de patru ori mai mare faţă de 2015" 

EximBank a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 162 de milioane de euro din operaţiuni de factoring, marcând al treilea an consecutiv de creştere accelerată, arată un comunicat al instituţiei.

Circoteca

Cătălin AvramescuEditorial / 10 iulie 2018

Cătălin Avramescu

Spectacolul era bizar. Omul era îmbrăcat într-o salopetă portocalie, murdară. Dădea senzaţia că este un gunoier care şi-a pierdut minţile. A aprins nişte făclii şi a început să se învârtă prin piaţa centrală a oraşului. Lumea a început să se adune. După care a luat un bidon mare din plastic şi a băut. Gaz. Da, aţi citit bine. A băut un lichid inflamabil şi a început să sufle peste torţe.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Două demisii în Executivul britanic

Două demisii în Executivul britanic

Internaţional / 10 iulie 2018

Ministrul de externe şi cel pentru Brexit au părăsit Cabinetul premierului May 

Ministrul de externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a demisionat ieri, a anunţat biroul de presă al premierului Theresa May, transmite Reuters, conform...

Lichiditatea se menţine sub media anului

BVB Lichiditatea se menţine sub media anului

A.I.Piaţa de Capital / 10 iulie 2018

Transfer cu 7,46% din Carbochim  

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut un debut pozitiv din punctul de vedere al cotaţiilor, singurul coş de acţiuni care a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în...

Investiţii în achiziţii de 3 miliarde de dolari

Piaţa de Capital / 10 iulie 2018

Lumea afacerilor continuă să se mişte la cel mai înalt nivel. PayPal Holdings vrea să investească până la 3 miliarde de dolari pe an în achiziţii, după recenta preluare a iZettle, un startup suedez specializat în servicii financiare online.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo