Liviu Dragnea anunţă modificări la legea offshore

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 iulie 2018

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, ieri, că legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, era programată pentru a fi votată luni, în Camera Deputaţilor.

Liviu Dragnea a prezentat o variantă modificată faţă de cea adoptată de Senat. Astfel, creditul fiscal este eliminat, este introdus un impozit pe venituri suplimentare, iar statul ar urma să încaseze peste 20 miliarde de dolari din exploatările offshore.

Creditul fiscal, o măsură din varianta de lege adoptată de Senat, va fi eliminat, fiind o măsură discriminatorie, consideră Dragnea.

Liderul PSD a declarat, potrivit News.ro: "Creditul fiscal era profund dis­criminatoriu pentru celelalte companii din România. Se reintroduce un impozit pe veniturile suplimentare (...) Statul român ar urma să încaseze 13,2 miliarde de dolari. (...) La aceste sume, care reprezintă impozitul pe venituri suplimentare, se adaugă redevenţa, estimată la 230 milioane de dolari pe an. Înmulţit cu 20 de ani, înseamnă 4,6 miliarde dolari, adică un total încasat de statul român de 17,8 miliarde de dolari".

La aceasta se adaugă alte venituri generate pentru statul român din impozite pe profit, impozit pe venit, dividende, contribuţii sociale, estimate la minimum 2 miliarde de dolari. Astfel, suma totală încasată de statul român va depăşi 20 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor liderului PSD.

În plus, 50% din producţie ar urma să fie tranzacţionată în România, iar o parte din sume ar urma să meargă spre fondul destinat parteneriatelor public-private, potrivit măsurilor prezentate de liderul PSD.

Legea offshore se afla, ieri, pe ordinea de zi a şedinţei comune a comisiilor pentru industrii, pentru buget-finanţe şi pentru administraţie. Până la închiderea ediţiei, comisiile nu au dat raportul comun, pentru ca legea să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb