Nu te pune cu Dragnea!

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 10 iulie 2018

Sursa foto Agerpres

Sursa foto Agerpres

MAKE

Ne-au trebuit patru ani să aflăm ce înseamnă să ne alegem un preşedinte şantajabil, dar iată că aşteptarea nu ne-a fost în zadar: Klaus Iohannis a revocat-o ieri pe Laura Codruţa Kövesi din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Umilinţa lui Klaus Iohannis este mare.

Ar fi fost mai mică dacă ar fi revocat-o pe 7 iunie, imediat ce i-a cerut-o Curtea Constituţională a României (CCR).

Dar, nu, mai întâi, pe 7 iunie, a făcut pe deşteptu': "Voi citi motivarea până o voi înţelege foarte bine".

Pe 12 iunie, a continuat miştocăreala: "Am citit motivarea, dar aşa cum v-am spus prima dată, o voi citi până o voi înţelege".

Acum, după ce a revocat-o pe Kövesi, se vede că declaraţiile lui Iohannis din 7 şi din 12 sunt simple tâmpenii.

Nu, ele nu erau menite să acopere cine ştie ce reacţie în curs la agresiunea găştii de manipulatori angajate de infractorul stalinist Dan Voiculescu; Iohannis nu îşi pregătea vreun plan de dezvăluire a statului paralel - guvernul de paiaţe condus ilegal de infractorul Liviu Dragnea; Cotroceniul nu aranja vreun mod spectaculos de dezarticulare a conexiunii dintre Tudorel Toader şi CCR, o conexiune a cărei dovadă evidentă se află chiar în textul motivării CCR, cea care face din Preşedinţia României o subordonată a ministrului Justiţiei.

Klaus Iohannis nu facea nimic din toate astea, ci, cu tonul lui cumpănit, de om aşezat, spunea tâmpenii.

Pur.

Şi.

Simplu.

După o lună, a revocat-o pe Kövesi.

Iohannis nu a avut nici bărbăţia ca măcar să iasă să o spună el însuşi.

A trimis-o pe Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt, care, în justificare, ha, ha!, a invocat două rânduri din decizia CCR: "Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi."

Bine.

Faptul că Iohannis a fost umilit nu-i cine ştie ce, dar, din păcate, odată cu el a fost umilită instituţia Preşedinţiei.

De cine?

De Dragnea şi enciclopedista Dăncilă?

De şeful de promoţie Tudorel?

De Felix?

Am fost tentat să zic "Avem un preşedinte moale", pentru că nu s-a aventurat să lupte contra denaturărilor şi contrafacerilor şi să nu permită această victorie a infracţionalităţii asupra Justiţiei.

Dar, nu-i adevărat, Iohannis nu este moale, Iohannis este şantajabil.

A fost de ajuns să vadă pisica - "Cotidianul" a publicat luni o ediţie revizuită a articolelor despre veniturile necuvenite şi declaraţiile de avere neconforme cu realitatea ale lui Klaus Iohannis şi despre potlogăriile lui ca primar al Sibiului.

Ştiam.

Cu patru ani în urmă, în articolul "CINE ESTE NOUL PRE­ŞEDINTE?/Scheletele din dulapul lui Iohannis"/BURSA/ 25.11.2014/ de VICTOR RONCEA (https://https://bit.ly/2NE49YH ), BURSA a detaliat problema avuţiei nejustificate a familiei Iohannis, revenind asupra subiectului, anul trecut, cu articolul "UN PROCES PRO­FITABIL PENTRU FAMILIA PREZIDENŢIALĂ/Iohannis a pierdut casa, dar a rămas cu chiria pe 14 ani de la Raiffeisen"/BURSA/ 23.02.2017/(A.A.) (https://bit.ly/2L1Cr9P )

La un moment dat, s-a zvonit, că afacerea de închiriere practicată de Raiffeissen Bank aduce bani frumoşi atât proprietarului care dă cu chirie, cât şi unora dintre angajaţii băncii (vezi "ZVONURI, BÂRFE, ŞUŞANELE/ Pătratul Bermudelor din Raiffeisen Bank"/BURSA/16.01. 2012/ MAKE) (https://bit.ly/2zoqtlV ).

Cu asemenea probleme în cârcă, Iohannis nu o poate susţine pe Kovesi, oricât l-ar fi spălat tatăl Laurei Codruţa Kovesi, (în calitate de procuror cu legături strânse printre magistraţii Sibiului), pe Klaus Iohannis, ca să iasă bas­ma curată din afacerile sale de închiriere imobiliară cu Raiffeisen Bank, la Sibiu.

O caracteristică a personajelor implicate în acest caz al revocării Laurei Codruţa Kovesi este că, deîndată ce pui lupa asupra vreunuia dintre personajele conflictului, detaliile îl compromit, fie că este vorba despre infractori care deja au fost condamnaţi, ca Drag­nea şi Voiculescu, fie că nu, cum sunt paiaţele din guvern şi CCR, sau, de partea cealaltă, Klaus Iohannis şi chiar Laura Codruţa Kovesi.

Dar, în ultimă instanţă, subiectul întâmplării nu este că suntem atinşi de microbul corupţiei în toate instituţiile statului, pentru că asta ştim demult.

Subiectul este că oricine poate fi revocat, fără vreo probă certificată.

O putem scurta la cinci cuvinte, ca să înţeleagă şi Iohannis: "Nu te pune cu Dragnea!".

Are gagică tânără.

Opinia Cititorului ( 54 )

  1. Este Josannis cu adevarat santajabil? Chiar nu stim daca este __cu_adevarat_santajabil,, si nu putem sti asta, cata vreme "probele" sunt livrate de Victor Roncea. Insa, ceea ce stim cu siguranta, este ca Johannis a incercat in permanenta sa tina doi pepeni intr-o mana. Si va culege ceea ce i se cuvine.

    1. Tot Treichl e mai tare:-)

      Ba da, știm și știm nu de la Roncea, știm de la Albin Marinescu (de unde știe și Roncea), ziarist din Sibiu, ale cărui informații despre hoțiile lui Johannis au fost adeverite de instanțele judecătorești.

      Postate idioata ala cianura 3!

      Make, omul lui Voiculescu, spune în articol că Iohannis este șantajabil, adică românii au votat pentru funcție de președinte un infractor cu dosar sub caloriferul lui Kovesi.

      Toată desfăşurarea evenimentelor privind revocarea Codruţei Kovesi, a legii gazelor din Marea Neagră şi a modificărilor legislaţiei penale sugerează un scenariu îngrozitor, dar foarte probabil: PSD-ul a votat legea gazelor naturale doar după ce a obţinut ceea ce voia.

       

      A obţinut decapitarea vectorului principal prin care erau ameninţate extragerea de rente şi bani din poziţiile publice precum şi modificarea legislaţiei penale în sensul slăbirii acesteia, în condiţiile în care România nu are şcoli, spitale şi drumuri pentru că cei care se instalează în funcţii publice au ca misiune principală tocmai abuzul în serviciu pentru a-şi alimenta conturile de milioane şi zeci de milioane de euro din străinătate. 

       

      Semnalul decapitării DNA induce clar în sistem ideea nesiguranţei celor care trăiesc din salariu, din munca lor, contra celor care au luat şi iau prin rapt bucăţi din România şi faptul că puterea, transpartinică de acestă dată, dispune până la urmă de ultimul cuvânt. 

       

      Noutatea în ecuaţie este că a fost pusă pe masă pentru a fi obţinută imunitatea de la abuzurile asupra banului public ultima avere pe care România o mai putea juca: cele 200 de mld. de metri cubi de gaz din Marea Neagră, pentru care se construieşte o conductă separată care să-l transporte direct în Ungaria şi Austria, ţări cu petrochimie şi reţea de consum mult mai dezvoltată decât în România. 

       

      Este absolut şocant şi ilustrativ faptul că, imediat după ce a fost obţinută dimineaţa revocarea celei pe care americanii o numeau Mrs. K. în depeşele lor, în aceeaşi zi, târziu în noapte, Parlamentul a votat legea gazelor naturale. 

       

      Bineînţeles că a fost prezentat pe ecrane faptul că au fost obţinute câteva concesii şi că redevenţele ar putea fi mai consistente decât cele anterior negociate, însă marele troc este vizibil de la 10.000 de metri înălţime. Dacă vreţi gazul, acceptaţi-ne condiţiile. Daţi-ne imunitatea, acceptaţi faptul că suntem stăpâni aici. Şi a fost votată legea. 

       

      Nu este prima oară când România trece printr-o situaţie de acest tip. 

       

      Această lege nu trebuia aprobată până când nu era pus pe picioare un plan de gazificare a economiei româneşti. 

       

      Relaţia între dezvoltarea economică şi consumul de energie, în cazul nostru de gaz metan, nu poate fi nicio clipă pusă sub semnul întrebării. 

       

      România are 50.000 de km de conducte de gaz, în timp ce Ungaria are 100.000 de km de gaz la o suprafaţă cât o treime faţă de cea a României şi o populaţie la jumătate. 

       

      România are exporturi de 60 mld. euro pe an, iar Ungaria are exporturi de 100 mld. euro pe an. 

       

      Cum poţi să ai mici întreprinderi, producători de cărămizi, de var, de cuie, de pantofi, de hârtie, de carton, de îngrăâăminte chimice, de plastice dacă nu ai electricitate, apă curentă, canalizare şi gaz metan? 

       

      Deficitul comercial anual de 14 mld. de euro pe care îl deplânge Banca Naţională ca pe un semn al lipsei de competitivitate provine jumătate din industria chimică. 

       

      În 2017, exporturile industriei chimice au fost de 2,7 mld. euro, iar importurile de 7,2 mld. euro, aici intrând îngrăşăminte chimice, materiale plastice sau medicamente, cea mai înaltă formă de valoare adăugată obţinută din prelucrarea gazului. 

       

      Pe locul patru la producţia de gaze în Europa, în top trei la producţia de grâu, floarea soarelui şi porumb, România este în continuare, prin acest tip de trădare de la nivel înalt, o ţară africană care îşi dă resursele pe nimic în formă brută fiind ori constrănsă de ocupanţii militari ori vândută de liderii săi. 

       

      Problema cu gazul din Marea Neagră este că ceea ce se bate în cuie astăzi va fi valabil pentru următorii 30-50 de ani, cât va dura acestă exploatare. 

       

      Rusia a desfăşurat după Al Doilea Război Mondial o mare acţiune de convingerea a Germaniei că gazul său este cel de care are nevoie industria din bazinul Ruhr şi a construit conductă după conductă. 

       

      Ultima, North Stream 2, se construieşte chiar acum. 

       

      Şi în comunism şi în capitalism, gazul ruşilor este pentru Germania viaţă, oxigen. Germania are 500.000 de km de conducte la o suprafaţă de o dată şi jumătate mai mare decât a României şi are exporturi de 1.300 mld. euro pe an, al doilea loc în lume după China. 

       

      În ţară oamenii au început să se întrebe de ce dacă avem gaze în Marea Neagră noi nu putem să le folosim. La o şedinţă de partid dintr-un judeţ, liderul PNL, Ludovic Orban a fost întrebat ce se întâmplă cu gazul din Marea Neagră, de ce trebuie dat ungurilor? Reacţia a fost corectă şi, la următoarea şedinţă, au fost prezentate date care au arătat că din 2012 încoace, în anumite regiuni, nicio locuinţă nu a mai fost conectată la gaz metan. 

       

      Ungaria are conectate 90% din locuinţe la gaz metan deşi importă 95% din gaz din Rusia. 

       

      Noi vom fi în situaţia în care conducta de gaz spre Ungaria va merge pe sub curţile oamenilor care trebuie să se încălzească cu lemne şi să gătească cu butelii şi ai căror copii trebuie să plece să lucreze în Austria şi Ungaria pentru că noi nu avem industrie petrochimică. 

       

      În mod diabolic, au fost încurajate opiniile privind necesitatea de a consuma gazul în România pentru a asigura dezvoltare locală tocmai pentru a mări miza la masa negocierilor. 

       

      Niciun alt proiect al României din ultimii 28 de ani- vânzarea Dacia Piteşţi, Bechtel, Petrom, Sidex, BCR - nu a suscitat un atât de mare interes din partea celor mai puternici oameni din Europa şi SUA precum gazul din Marea Neagră. Nu întâmplător au venit în această perioadă la Bucureşti şefii Comisiei Europene. 

       

      Având în vedere toată acestă desfăşurare de forţe şi faptul că Occidentul a închis ochii la tot ceea ce până ieri clamase că este o limită peste care nu se va trece – anti-corupţia, rezultă miza s-ar putea să fie mult mai mare şi în Marea Neagră să nu fie doar 200 de mld. de metri cubi de gaze. 

      S-a spus despre Malta, momentul din ‘89 al întâlnirii dintre Gorbaciov şi Bush, că România a fost cedată de către Occident, la fel ca la Ialta în ,45. Pentru România, această înţelegere – gazele din Marea Neagră contra imunitate  

      Excelent scenariu!

      Il tiparesc in ziarul BURSA de miine. 

      asa este make, dar tot un scenariu ticalos ramane!!

      si il admir pentru articolele obiective. La poza cu jurnalistii in 2014 la Cotroceni sta langa Presedintele cu 2 referendumuri . Alte vremuri, other eggs

      Autorul anonim este Sorin Paslaru si articolul este publicat in Ziarul Financiar ,''a treia ialta''.Asa ca nu-l mai tipari in ziarul de maine, trimite direct la sursa!

      Lucian Davidescu: “Cele 200 de miliarde de metri cubi de gaz dovedite până acum, valorează, la preţurile mici de acum, 40 de miliarde de euro. La preţul maxim istoric, ar fi valorat 100 de miliarde de euro. În următorii 20 de ani sau mai mult, preţul e posibil că va mai ajunge acolo, probabil că nu va rămâne tot timpul mare, dar aproape sigur se va mai creşte faţă de cât e acum. O estimare în jurul a 70 de miliarde de euro preţ mediu este un reper rezonabil.”

      Dragnea: „S-a luat de bază preţul de 45,71 lei/MWh. Este preţul care a fost luat de bază la calculul din 2013 şi s-a pus un impozit pe o diferenţă. Diferenţa de la 45,71 lei până la 85 lei pe MWh, care înseamnă 39,29 lei. Se impozitează cu 30%.  

      Am făcut calculul doar pentru acest interval. Înseamnă 24,87 miliarde lei. Asta înseamnă 6,25 miliarde de dolari pe care le încasează statul român din acest interval 45,71 – 85 lei. De la 85 în sus, la intervale de câte 15 lei se adaugă 5 puncte procentuale. Până la 190 de lei s-au făcut aceste intervale.  

      S-a făcut un calcul, prognoză până la 145 lei, unde se estimează că s-ar putea să ajungă la un moment dat preţul. După aceste date, statul român ar urma să încaseze 13,2 miliarde de dolari. 

      La aceste sume, se adaugă redevenţa estimată la 230 de milioane de dolari pe an, înmulţit cu 20 de ani, 4,6 miliarde, adică un total de 17,8 miliarde de dolari.  

      Se estimează , o estimare pesimistă minimă, care ar fi celelalte venituri generaet pentru statul român din activitatea directă şi si indirectă pe orizontală, impozit pe profit, impozit pe venit, impozit pe dividende, contribuţii sociale şi alte atxe şi impozite. S-a luat minimul, aproximativ 2 miliarde de dolari. Deci cu această formă a legii, statul român încasează venituri de peste 20 miliarde de dolari”, a spus Dragnea.  

      El a precizat că această lege se referă la tot ce înseamnă rezerve din Marea Neagră şi că „se ştie că rezerva este mai mare decât cea exploatată acum, cel puţin dublă zic unii specialişti”.  

      „Asta înseamnă că această lege poate să genereze venituri de 40 de miliarde de dolari”, a mai spus Dragnea. 

      Pislaru, conform sursei: “Bineînţeles că a fost prezentat pe ecrane faptul că au fost obţinute câteva concesii şi că redevenţele ar putea fi mai consistente decât cele anterior negociate, însă marele troc este vizibil de la 10.000 de metri înălţime. Dacă vreţi gazul, acceptaţi-ne condiţiile. Daţi-ne imunitatea, acceptaţi faptul că suntem stăpâni aici. Şi a fost votată legea. 

      Această lege nu trebuia aprobată până când nu era pus pe picioare un plan de gazificare a economiei româneşti." 

      Privelistea pe care o avem in fata este absolut fascinanta. Merita un editoril sa-i faca cinste

      L-am preluat din ZF (intre timp se pare ca a disparut de acolo).

      Bine ca mi-ai zis, era cit pe-aci sa-l public!

      Oricum, scenariul este foarte bun. 

      Articolul din ZF este o mizerie securistoida din ciclul romania furata sau romania te iubim sau alte asemenea mere amestecate cu pere, adevaruri cu miciuni in mod savant imbecil. Daca se face o simpla statistica pe importul de ingraseminte chimice vs anticoruptie se vede exact und este toporul. Singurul dosar penal al lui Videanu este exact in domeniul gazului metan mai precis in urma dobandirii unui avantaj de catre o firma petrochimica romaneasca. Daca se urmareste productia autohtona vs importuri se vede exact. Exemple asemanatore se mai pot gasi. Restul este gargara de doi lei.

      ma cauta ca nu a disparut

      e tot acolo 

      PNL sunt tradatori de tara. Ar fi dorit 0 impozit.

      USR sunt si ei demagogi si tradatori de tara. 

      Singurii ziaristi din lume care nu sint securisti stalinisti sint ziaristii de la Antena3.

      Dar aceia chiar sunt ziaristi? Nu cred.

      Este o carte a lui Pierre Cathal, numita "Epoca Dezinformarii". Printre retetele dezinformarii era cea in care unei tinte ii era atribuita o apartenenta apoi criticatapentru apartenenta. Daca antenistii sunt securistoizi din alt trib nu este relevant pentru dinamica importurilor de ingraseminte chimice, nici pentru fluxurile valutare sau pretul pe piata romaniei.

    Doamne ce ma mai rad ! :))))) ...A stat saraca femeia cu discursul ala in poseta atat amar de timp ..as fi avut pretentia unui joc actoricesc mai bun, avand in vedere timpul avut la dispozitie pentru pregatirea acestui moment.. din pacate insa, in momentul in care duamna Codruta trebuia sa smulga deopotriva lacrimile si aplauzele ambasadorilor, cancelariilor occidentale, oamenilor din piete si a populatiei de rang I a Romaniei, aceasta a avut carisma unui cimpanzeu ce recita din Eminescu ..

    PS (pentru autor): Am savurat gluma cu gagica lui dragnea..profund maestre..n-am inteles-o

     

    1. Gluma lui Make sesizează teribilismul penibil manifestat de Liviu Dragnea, care ar vrea sa fie luat drept un bărbat autentic, în ciuda mustatii de frizer comunal.

    Eu zic ca a fost ghem si set pentru KWI. A dovedit ca resoecta statul de drept, chiar daca decizia CCR e discutabila. Sper ca presedintele a tras de timp doar pentru a-si pregati loviturile cu care sa castige si setul urmator.

    Hohoho, Make, se pare c-ai descoperit apa caldă şi robinetul. Aşadar Iohannis e şantajabil, nu îngerul neprihănit pe care ni-l prezentai tu. Aşadar a fost spălat de tac-su lu Kiorduţa, care va să zică s-a produs şi-un trafic de influenţă la forţarea reinvestirii ei la cârma DNA care, aşa cum ne reamintim, s-a făcut cu complicitatea generalului Izmană. Lucruri grave, Make.

    Ceea ce nu înţeleg eu din logica ta strâmbă este ce-are de-a face Dan Voiculescu în toată afacerea asta. El e doar victima torţionarei Kioveşi. Atât. Şi-ntr-adevăr, mai e obsesia ta veşnică cu „securistul Voiculescu”. Dar prin redacţia ta te-ai uitat să vezi câţi Voiculeşti ai recrutat cu biştarii de la Anaconda?

    P.S. YHWH zice că o să ai parte în viaţa asta doar de banii furaţi de mine.  

    1. Comentariul tau te deconspiră: eşti omul lui Voiculescu şi probabil că lucrezi la Antena 3.

      Comentariul tau mai deconspira si foarte multa prostie, ura, ba chiar si antisemitism. Ce de-a prosti s-au strans la Antena3!

      Antena 3 are meritul că distrus Securitatea ceaușistă. Veți ajunge pe drumuri.

      Cum a facut Antena3, a colectat securistii ceausisti de pe drumuri si i-a angajat?

    Aveti o obsesie cu Dragnea. Dar Iohannis?? El nu respecta Constitutia, si in special Romania si pe romani !! Aproape in fiecar zi ne face de ras !! Trebuie demis numai pentru faptul ca nui stie sa citeasca !!!

    1. ... daca "in fiecar zi ne face de ras" si "nui stie sa citeasca" (adica spre deosebire de-ai nostri, care stiu chiar si sa scrie... intrucatva), io zic sa-i aranjati neshte meditatii, sa-i dea d-na Dancila lectii de citire si cultura generala, ca dansei oricum ii prisosesc.

      Hopa! Ai găsit acul în carul cu fân al vecinului? Dar la carul tău, plin cu analfabeţi funcţional te-ai uitat să vezi câte ace ai*

      Pupati-l pe Dragnea, ca veti ajunge ca nemtii in 1945, gunoaiele Europei. Si ei il pupau pe Hitler exact la fel, vai de capul vostru, pesedeilor!

    Omul de care vorbim este parte din planul Mafiei! Am sa ma explic: in ziua cand parlamentul a modificat Codul penal evident ca se asteptau demonstratii ample. Ca sa linisteasca populatia KWI a iersit la tv. si a anuntat in trei fraze ca va contesta la CCR legea modificarii fara nici un cuvant critic la adresa celor care au modificat sau la adresa codurilor in sine.Ce ar fi facut un om normal daca nu ii conveneau codurile? Nu numai ca le-ar fi criticat aspru dar ar fi criticat si pe cei care le-au aprobat. Ce a facut KWI? Il numeste seful SIE pe cel care a condus lucrarile parlamentului la sedinta de modificare a Codului penal!!! Asa ceva nu poti sa faci decat daca te bucuri ca "ti-a iesit" ceea ce aveai in plan! Eu ma indoiesc cas Iohannis va contesta in mod real codurile iar daca le va contestape aspecte puerile care sa fie respinse "de pe scaun" de judecatorii CCR. Deci KWI face parte din planul MAFIEI

    coreea de nord va asteapta!

    Le-a citit pas cu pas , apoi a decis pas cu pas , iar la vorbit a zis ...pas :)

    1. Step by step, oh bebi

      Aia cu chitz e bestiala :) Apropo de sobolanii lui Dragnea :) Soriceii nu se pun :)

    Din nefericire intre Johannis si Dragnea mari diferente nu sunt. Ce se vede cu ochiul liber este ca unul este un hotoman pervers, uns cu toate alifiile care a pacatuit prin a pune o vorba buna sa fie angajate doua secretare iar pentru asta se va duce la puscarie iar celalalt este un hotoman mojic, grobian si impertinent care desi a praduit o casa , a facut fost remunerat in boardul regieli locale de apa si contribuie sa strambarea unui sistem de justitie pentru care noi platim sume imense ramane nepedepsit, ba chiar face si-n sculare si-n culacre gargara cu dreptatea si staul de drept. Doi borfasi care se merita unul pe altul si din a caror certa nu pot iesi decat lucruri bune. Intarata-i Doamne ! In afara de gragara care-l face repulsiv, Johannis ar avea tot ce ii trebuie sa fie un presedinte remarcabil dar statul de drept insista sa vidanjeze haznaua politica cu capul lui.

    1. Care stat de drept? Cel care spera că Iohannis va încălca Constituția? Aia e mafia securistă care aplică legea la virgulă, când îi convine, și care, la disperare, transformă orice ilegalitate monstruoasă în ușoară advertență.

    nu stiu de ce te asteptai ca presedintele sa emita decretul a doua zi dupa decizia CCR. Oricine (normal, care nu e pus pe japca) ar fi cantarit decizia neplacuta de a da curs deciziei CCR si de a analiza toate modalitatile de iesire din capcana intinsa de o adunare de jepcari si de institutiile pe care si le-au subordonat.

    Timpul necesar sau raspunsurile cu cititul si intelesul sunt mai mult sau mai putin inspirate. Insa luarea unei decizii neplacute, de impact, nu e usor pentru nimeni. 

    1. Decizia CCR este improprie, netemeinica, ilogica si nedreapta, motivarea de 75 de pagini nu are nici o legatura cu cele doua rinduri ale Deciziei, citate de Dobrovolschi: "Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi."

      In fata acestei sfidari a Constitutiei, in fata acestei samavolnicii, in fata acestei violari a dreptatii, Iohannis nu avea de cugetat, de cumpanit, de cintarit, ci avea de ales intre: 

      1) A respinge capcana formalului, ca sa respecte cu adevarat democratia, statul de drept si dreptatea, respingind revocarea (asa cum legea ii da dreptul) si infruntind amenintarea cu suspendarea, ceea ce ar fi facut din el un simbol national; 

      2) A respecta formal protocolul democratiei, dind curs deciziei CCR (alegerea putea fi facuta intr-o secunda, dar avind in vedere ca Iohannis dispune de un creier cu functionare foarte lenta, putea sa dureze una-doua ore). 

      In modul cel mai jalnic, in loc sa devina "Simbolul dreptatii", Iohannis si-a ratat sansa vietii si a ales a doua varianta. 

      Doar ca a durat nu una-doua ore, ci 32 de zile. 

      In acest moment, Iohannis s-a aliniat in rindul paiatelor lui Dragnea si tremura ca, iata, Dragnea nu se opreste. 

      Din fundul lui Iohannis curg paiele…

      fie ca am incerca sa ii intelegem pozitia, fie ca nu i-o intelegem, ramane frustrarea ca presedintele nu a dus lupta pana la capat si a cedat usor, parand ca nimic nu il poate opri pe Dragnea, asa cum bine concluzionezi in articol.

      P.S. de ce ?!#$ a venit nu a iesit el la tv sa anunte decizia???????? Asta e si mai dubios! 

      Nu te inteleg. Il infierezi pe Iohannis de parca el a dat decizia CCR; eu sunt pro Iohannis, dar daca nu respecta decizia il ''scuipam intelectual''. problema majora este: 1) cum de s-a ajuns ca Dragnea sa aiba atata influienta asupra lui Dorneanu (ce are de castigat Dorneanu daca asculta de Dragnea si ce pierde daca nu asculta de Dragnea si 2) mai rau decat atat, cum naiba are Dorneanu atata influienta asupra celorlalti 3 judecatori care au votat ca el ? Cum naiba s-a pricopsit PSD cu Dragnea ? Astea sunt , cred eu, invatamintele acestei intamplari total nefericite si nu de ce Iohannis a respectat decizia CCR, indiferent cat de infama este si decizia si curtea. Dar ma rog, poti sa-l injuri cat vrei, principal este sa-l injuri pentru motivul corect. Zic si eu.

    Un medic strain fost patron al unui spital privat zicea prin 2009 dupa ani petrecuti in Romania ca majoritatea romanilor vor sa fie smecheri pt ca exista perceptia ca asa ajungi bine nu prin munca si seriozitate.La asa perceptie vor fi votati mereu diversi smecheri asa ca sa nu ne mai miram de nimic din ceea ce vedem zilnic.

    mare paguba ,o mafioata mai putin

    Iohanis santajabil, Make invidios tare; ce daca Dragnea are gagică tânără? esti ciudos Make. 

    Apropos; lasand la o parte limbajul suburban, ce are sula cu prefectura?.

    1. Nu te pune cu Make!. 

      Desi ambele sunt publicatii lunare , pretul este mai ieftin pentru Playboy desi calitatea hartiei este mai ridicat:-)

      ...

    A trai intr-o tara din ce in ce mai stralucitoare este un vis. Un vis care poate deveini, usor, chiar usor!, realitate, pentru ca se stie din vechime: "Omul este măsura tuturor lucrurilor".

    Inteleg ca senilele tancurilor sovietice au sfarimat institutiile statului roman. Nu inteleg cum atacul jefuitorilor neamului, ale unor jefuitori ticalosi!, pot pune la pamint institutiile noi ale statului roman: parlament, guvern, justitie samd. 

    Prefer sa cred ca asistam la un meci de box. Un meci de box cu multe reprize, in care victoria va fi a presedintelui Iohannis. Ar fi prea urit sa fie altfel. Iohannis detine mijloace colosale pentru a-si face adversarul KO: pozitie, constitutie, legi, sprijin intern, sprijin international, sprijin international de specialitate prin Comisia de la Venetia, care s-a exprimat: “Aș dori să vă reamintesc că, într-un stat democratic, guvernat de statul de drept, criticarea deciziilor curții constituționale este permisă. Libertatea de exprimare este o valoare fundamentală într-un stat democratic, dar deținătorii funcțiilor publice trebuie să se abțină în criticile lor. Criticile nerespectuoase și apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt inadmisibile. Deciziile curților constituționale sunt definitive și obligatorii și trebuie să fie implementate. Această poziție importantă a Curților Constituționale vine, de asemenea, cu o înaltă responsabilitate a Curților de a adopta decizii care să fie în conformitate cu Constituția și cu principiile sale.” 

    Doar daca Iohannis s-ar dovedi un fanfaron ar putea scapa victoria din mina. Sa ne ajute Dumnezeu ca Iohannis sa nu fie un fanfaron.

    visul unora este de a avea venituri de la statul roman dar sa nu faca mai nimic sau cum sint doctorii sa aiba spaga nepenala sa aiba salariu de la stat sa conduca un spital de stat sa fure clientii care vin la spital dupa ce au platit contributiile cu cardul de sanatate si sa l descarce la cabinetul privat altfel vai de mine intra in greva si i de rau pentru tara ,., ok .

    1. ok, lasa-ne!

      Saracul Cristi C si el viseaza sa-i mareasca pensia, dar nu-l baga in seama. Ce va pati dupa ce termina pastilele??. 

    Trist e că mazilirea d.nei Kovesi e concomitenta cu primirea Dancilei la Bruxelles.

    Mai clar nu poate fi!! 

    6-9 luni pana la violente necontrolate de strada.

    Proiectul Coruptia Ucide creat in laboratoarele SRI nu va mai reusi sa devieze presiunea strazii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb