CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 - 11 SEPTEMBRIE Vrancart - cel mai rentabil emitent de la BVB

M.G.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 13 septembrie 2018

Vrancart - cel mai rentabil emitent de la BVB

Cu o creştere de 7,58%, în raport cu moneda europeană, acţiunile Vrancart (VNC), producător de carton ondulat şi ambalaje din carton şi hârtie, se află pe primul loc în topul rentabilităţilor la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul 4 septembrie - 11 septembrie.

În perioada avută în vedere, cotaţia titlurilor VNC a fluctuat între o retragere de 2,33%, înregistrată în data de 4 septembrie, pe fondul unui volum de 95.410 de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproape 135.900 de acţiuni, şi un avans de 3,71%, consemnat pe 5 septembrie, pe fondul unui rulaj de 61.743 acţiuni.

De altfel, pentru toate cele şase şedinţe de tranzacţionare din intervalul menţionat, volumul titlurilor VNC s-a situat sub media ultimei luni de tranzacţionare, ceea ce reflectă un interes relativ scăzut din partea participanţilor pieţei pentru acţiunile companiei.

În data de 1 august, acţionarii Vrancart au decis aprobarea fuziunii prin absorbţie a companiei cu Giant Prodimpex, companie pe care Vrancart o deţinea în proporţie de 100%.

Pentru primul semestru al acestui an, producătorul de carton ondulat şi ambalaje din carton a raportat venituri din exploatare de 145,05 milioane de lei, mai mari cu 20,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 10,91 milioane de lei, în scădere cu 4,7%.

La preţul acţiunii din data de 11 septembrie, de 0,199 lei/acţiune,Vrancart are o capitalizare de 205,3 milioane de lei.

În prezent, acţionarul majoritar al societăţii este SIF Banat Crişana (SIF1), cu o participaţie de 75,06%.

Cu un avans de 7,4% în intervalul menţionat, acţiunile Sinteza (STZ) se situează pe treapta a doua a acestui clasament, podiumul rentabilităţilor bursei noastre fiind ocupat de acţiunile Turism Felix (TUFE), a căror cotaţie a avut o creştere de 3,78%, faţă de moneda euro.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP) a consemnat o depreciere de 1,59%, în raport cu moneda euro, în intervalul 4 septembrie - 11 septembrie.

Având o creştere de 0,22%, titlurile SIF Oltenia (SIF5) reprezintă acţiunile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui BET-FI, în perioada menţionată.

În acelaşi interval, indicele BET, care cuprinde cele mai tranzacţionate treisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia celor cinci SIF-uri, a înregistrat o depreciere de 0,77%, iar BET-XT, indicele celor mai lichide 25 de acţiuni de la bursa noastră a coborât cu 0,75%.

Având o creştere de 0,2%, titlurile OMV Petrom (SNP) reprezintă cele mai performante acţiuni din cadrul celor doi indici.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 03 - 10 septembrie, este condus de titlurile FDI Patria Global, care au urcat cu 0,3%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află OTP AvantisRO, cu o creştere de 0,28%, în timp ce titlurile FDI Patria Stock, care s-au apreciat cu 0,20%, completea­ză podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a coborât cu 0,44%, în intervalul 4 - 11 septembrie, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a scăzut cu 0,01%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,03%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 14,77%, în intervalul 4 septembrie - 11 septembrie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 13, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6,249 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piată a monedei digitale era de peste 108 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fară a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb