ZIARUL BURSA

13 septembrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
După Polonia, Ungaria riscă să-şi piardă dreptul de vot în Consiliul European; se pregăteşte România

După Polonia, Ungaria riscă să-şi piardă dreptul de vot în Consiliul European; se pregăteşte România

Alina VasiescuPolitică / 13 septembrie 2018

Fotoreporterii au surprins reacţia fericită a raportorului Judith Sargentini (în dreapta în ilustraţie) la mo­mentul la care Parlamentul European a votat, ieri, pentru declanşarea procedurilor privind activarea Articolului 7 din Tratatul UE, prin care Ungaria poate rămâne fără drept de vot în Consiliul European, în condiţiile în care Budapesta a fost acuzată de încălcarea valorilor democratice europene şi a statului de drept.

Rezoluţia în acest sens a fost votată cu 448 de voturi "pentru" şi 197 "împotrivă".

Randament de peste trei ori mai mare pentru BET­-TR, faţă de BET

DUPĂ APROAPE PATRU ANI DE LA LANSARE, Randament de peste trei ori mai mare pentru BET­-TR, faţă de BET

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 13 septembrie 2018

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Dividendele mari, date de companiile de stat, au la bază şi lipsa de viziune a conducerii societăţilor, care să presupună investiţii de anvergură" 

Marcel Murgoci, Estinvest: "Trebuie găsită o soluţie de echilibru între a nu acorda deloc dividende, pentru că astfel se dezamăgeşte acţionariatul, şi a acorda dividende foarte mari, aproape 100% din profit, pentru că există riscul decapitalizării companiei"

După aproape patru ani de când a fost lansat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pentru a reda o imagine mai aproape de realitate a performanţei acţiunilor din primul eşalon al pieţei noastre de capital, indicele BET-TR, care include în modul de calcul şi dividendele distribuite de companiile incluse în indicele BET, afişează un avans de circa 52%, faţă de un randament de aproximativ 14%, cât afişează principalul coş de acţuni de la BVB.

Practic, în ultimii patru ani de zile, randamentul principalelor acţiuni de la BVB, cu excepţia celor cinci SIF-uri, a fost dat în proporţie de aproape trei sferturi de dividende, doar un sfert fiind atribuit aprecierii cotaţiilor acţiunilor emitenţilor.

Parlamentul a tranşat conflictul Dragnea - Firea!

VIOLENŢELE DIN 10 AUGUST NU CLATINĂ SCAUNUL LUI CARMEN DAN Parlamentul a tranşat conflictul Dragnea - Firea!

GEORGE MARINESCU, DAN NICOLAIEPolitică / 13 septembrie 2018

Prima moţiune simplă, la adresa unui ministru, după debutul scandalului Firea - Dragnea, a căzut în Parlament. Semnalul este evident şi ruinează toate zvonurile din ultimele zile, care vorbeau despre zeci de parlamentari social-democraţi care o susţin pe Gabriela Firea în războiul ei cu Carmen Dan şi Liviu Dragnea. Apele s-au limpezit, preşedintele PSD are în continuare de partea sa votul din Parlament, aşa că poate sta liniştit. Aşa cum am prezentat săptămâna trecută (vezi articolul " Apele trec, bolovanul rămâne. Dragnea"), Liviu Dragnea nu a pierdut niciun "război" în ultimii trei ani cu niciun disident din interiorul partidului. Mai mult, toţi cei care i s-au opus au ajuns în afara partidului sau pe "locurile de la balcon" din interiorul acestuia. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea are toate motivele de îngrijorare. Poziţia lui Liviu Dragnea este la fel de solidă ca după conflictele cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu.

"Târgul BIFE-SIM, mai internaţionalizat decât în anii trecuţi"

IULIU MOLDOVEANU, ACRM: "Târgul BIFE-SIM, mai internaţionalizat decât în anii trecuţi"

Emilia OlescuCompanii / 13 septembrie 2018

Târgul internaţional de mobilă BIFE-SIM, care se află în aceste zile în desfăşurare în cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti, este "mai internaţionalizat" decât în alţi ani, ne-a spus Iuliu Moldoveanu, preşedintele Asociaţiei Clubul Român de Mobilă (ACRM).

Domnia sa ne-a precizat: "La această a 27-a ediţie a BIFE sunt 265 de expozanţi, din 13 ţări, pe diverse game tematice - de la saloane clasice la cele moderne, contemporane, la dormitoare şi canapele, la sectorul de materiale, materii prime şi accesorii, la utilaje etc. De asemenea, există un concurs de design destul de mare. Sunt prezente la târg firme din România în mare parte, care vin şi expun tradiţional la Romexpo - există companii dedicate doar pentru zona de târguri, care urmăresc să îşi crească cifra de afaceri doar mergând la târg. Ne aşteptam la o participare mai mare a companiilor, dar concentrarea anumitor societăţi este legată de producţia pe care o au şi de exportul pe care îl fac, în opinia mea. În orice caz, este mai mare prezenţa internaţională la târgul de acum, faţă de anii trecuţi. Avem Bulgaria, Polonia, Ungaria, Italia, Elveţia, care cred că este nouă la târg. De asemenea, exis­tă integratori care şi-au exprimat intenţia de a veni la BIFE, sunt dezvoltatori dis­puşi să vină să cunoască producătorii cu care lucrează. Vor fi mai mulţi clienţi internaţionali, pentru că şi promovarea a fost mult mai agresivă".

Conform lui Iuliu Moldoveanu, consumul de mobilă pe piaţa noastră a scăzut şi nu sunt foarte multe perspective pozitive pe intern, însă la export există creşteri importante. Domnia sa ne-a explicat: "În primele cinci luni ale anului, am avut un export de 700 de milioane de euro, după ce, anul trecut, au fost înregistrate exporturi de 2,2 miliarde euro şi un excendent valutar de 1,55 miliarde. Practic, suntem pe acelaşi trend ascendent".

Piaţa de software şi IT a ajuns la 975 milioane euro

ANIS: Piaţa de software şi IT a ajuns la 975 milioane euro

MIHAI GONGOROICompanii / 13 septembrie 2018

Industria IT din ţara noastră are o perspectivă de creştere interesantă, dar totuşi liniară, a declarat Teodor Blidăruş, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), în cadrul prezentării celui mai recent studiu.

OPEC a revizuit în scădere estimările privind cererea de petrol

OPEC a revizuit în scădere estimările privind cererea de petrol

Companii / 13 septembrie 2018

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a revizuit, ieri, în scădere uşoară estimările privind cererea mondială de petrol, preconizând, în raportul său lunar, că în 2018 aceasta va fi în medie de 98,82 milioane barili pe zi, cu 1,67% (1,62 mbz) mai mare faţă de 2017, şi va creşte cu 1,43% (1,41 mbz) în 2019, relatează agenţia EFE, citat de Agerpres.

Toţi indicii bursieri, în scădere

Toţi indicii bursieri, în scădere

M.G.Piaţa de Capital / 13 septembrie 2018

Rulaj de puţin peste 29 milioane de lei 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a înregistrat, în şedinta de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, un rulaj de numai 29,1 milioane de lei, cu mult sub valoarea medie a acestui an, de circa 41,35 milioane de lei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-13 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-13 Septembrie 2018

Macroeconomie / 13 septembrie 2018

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a crescut neaşteptat în septembrie 2018, cu 3,1 puncte, până la -10,6 puncte, în condiţiile în care indicele situaţiei curente a crescut cu 3,4 puncte, până la 76 de puncte. Indicele...

Grecia nu mai vrea să taie pensiile

Grecia nu mai vrea să taie pensiile

Internaţional / 13 septembrie 2018

Guvernul elen a profitat, ieri, de prima vizită a reprezentanţilor creditorilor săi după ieşirea oficială a Greciei din criză pentru a cere renunţarea la o nouă tăiere a pensiilor ce era prevăzută să se aplice de la 1 ianuarie, informează AFP.

Medicover achiziţionează Spitalul Pelican

Companii / 13 septembrie 2018

Compania de servicii private medicale Medicover a anunţat finalizarea achiziţiei Spitalului Pelican, principalul furnizor de servicii de sănătate din Oradea.

Aceasta este a treia mare achiziţie a companiei anul acesta, după preluarea Centrului...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo