Medicover achiziţionează Spitalul Pelican

Ziarul BURSA #Companii / 13 septembrie 2018

Compania de servicii private medicale Medicover a anunţat finalizarea achiziţiei Spitalului Pelican, principalul furnizor de servicii de sănătate din Oradea.

Aceasta este a treia mare achiziţie a companiei anul acesta, după preluarea Centrului Medical Academica şi semnarea unui acord de cumpărare a Centrului Medical Phoenix, din zona Olteniei.

Tranzacţia a vizat achiziţia unui procent de 80% din acţiunile spitalului Pelican. Medicii chirurgi care au fondat Spitalul Pelican rămân în echipa de conducere şi vor deţine un pachet de acţiuni minoritar, potrivit companiei.

"Achiziţia Pelican consolidează prezenţa Medicover în zona de servicii medicale prin includerea în portofoliu a celui mai mare spital privat din ţară", declară Adrian Peake, general manager, Medicover România.

Pelican deţine un spital cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic şi alte activităţi auxiliare. Spitalul Pelican se află în plin proces de extindere prin construcţia unei noi facilităţi cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi care va aduce un plus de circa 100 de paturi şi o unitate dedicată cercetării.

Medicover România deţine un spital în Bucureşti inaugurat în anul 2012, cu o suprafaţă de peste 7.000 mp, des­făşurată pe şapte niveluri. Spitalul multidisciplinar Medicover din Bucureşti are ambulatoriu integrat şi oferă acces la Maternitate, Pediatrie, Specialităţi Chirurgicale, Specialităţi Medicale şi Imagistică standard şi high-tech.

Medicover a finalizat, în luna iulie, achiziţia Centrului Medical Academica, operator care deţine două clinici localizate în zone rezidenţiale Premium, respectiv Aviatorilor şi Pitar Moş.

De asemenea, la începutul lunii trecute Medicover a iniţiat procesul de achiziţie al Centrului Medical Phoenix, operator medical privat din Oltenia care deţine o reţea de opt centre medicale în Craiova, Târgu Jiu, Slatina, Calafat şi Drăgăşani. După finalizarea acestei din urmă tranzacţii, reţeaua de clinici Medicover va creşte de la 20 de unităţi la începutul anului până la un număr de 37, repartizate în toate regiunile mari ale ţării.

Medicover, una dintre cele mai importante companii internaţionale de îngrijire medicală şi diagnostic, listată la bursa din Suedia - Nasdaq Stockholm, a raportat o creştere a veniturilor de 13,9% în prima jumătate a anului 2018, comparativ cu perioada similară din anul precedent, până la o valoare de 323 milioane euro.

Medicover este prezent în România prin reţeaua medicală Medicover şi prin laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb