Conglomeratul german "ThyssenKrupp" AG a obţinut o comandă de la compania energetică MOL pentru a construi o fabrică de produse chimice în nordul Ungariei, ceea ce va reprezenta un sprijin important pentru divizia sa industrială, ce se confruntă cu dificultăţi, transmite Reuters, conform Agerpres.
MOL va cheltui în total aproape 1,2 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari) la această uzină, care va deveni operaţională în 2021 şi va putea produce anual 200.000 de tone de polieter poliol, au anunţat ieri MOL şi "Thyssenkrupp".
Un purtător de cuvânt al "Thyssenkrupp" a explicat că partea cea mai mare a investiţiei va fi realizată de divizia de Soluţii Industriale, care a anunţat recent scăderea cu peste 50% a comenzilor în primul trimestru, la 924 de milioane de euro.
Fabrica va fi singurul producător integrat de polieter poliol - necesar în industria auto, construcţii şi mobilă - din Europa Centrală şi de Est, a anunţat MOL.
MOL este o companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, 26.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 9 ţări, din care 213 în România.
Grupul "ThyssenKrupp" este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.