CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 6-10 APRILIE Titlurile "Rompetrol Rafinare", în urcare cu 17,86%

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 15 aprilie 2015

Titlurile "Rompetrol Rafinare", în urcare cu 17,86%

KMG International a estimat că va încheia negocierile cu autorităţile noastre pentru preluarea pachetului de 26,6% deţinut de stat la Rompetrol Rafinare la finalul lunii iulie

Acţiunile "Rompetrol Rafinare" (RRC) au crescut cu 17,86%, în perioada 6-10 aprilie 2015, raportat la moneda euro, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti.

Ultimele două şedinţe de tranzacţionare de săptămâna trecută au săltat cotaţia RRC, în condiţiile unei aprecieri de 14,76%, joi.

Creşterea titlurilor RRC din ultimele două şedinţe de tranzacţionare ale săptămânii trecute, cel mai probabil, a venit pe fondul unui debut de an negativ în care preţul acţiunilor RRC s-a corectat cu aproape 16%, apreciază Nicu Grigoraş, Director Departament Tranzacţionare şi Front Office SSIF Intercapital Invest. "O dată cu creşterile indicilor BVB din ultimele 2 săptămâni au început să apară creşteri şi pe titlurile companiilor mai puţin tranzacţionate, cum este cazul RRC. În acest context general uşor pozitiv, preţul acţiunilor RRC a revenit în zona în care a închis anul 2014", ne-a spus domnia sa.

Vlad Vasilescu, analist "Blue Rock Financial Services", a comentat: "Având în vedere că cea mai importantă creştere de preţ a avut loc pe data de 9 aprilie (14,7% în lei, pe un volum de aproape 28 mii lei), plasez evoluţia acţiunii pe seama unor investitori care au reacţionat la ştirile din presă privind negocierea pentru achiziţionarea pachetului de 26,7% deţinut de stat. Este posibil ca informaţii viitoare legate de acest subiect să influenţeze acţiunile companiei".

KMG International va încheia negocierile cu autorităţile noastre pentru preluarea pachetului de 26,6% deţinut de stat la Rompetrol Rafinare la finalul lunii iulie, a estimat Azamat Zhangulov, vicepreşedinte senior al grupului controlat de kazahii de la KazMunayGas, într-o conferinţă ţinută pe 8 aprilie.

Discuţiile vor include şi constituirea fondului de investiţii de până la un miliard de euro, agreat cu statul român, în cadrul unui memorandum de înţelegere, a mai spus domnia sa, care a subliniat că grupul a propus deja autorităţilor noastre planul investiţional în acest sens.

În prezent, statul român deţine 44,69% din Rompetrol Rafinare, iar după vânzarea a 26,7% din acţiuni va rămâne cu o participaţie de 18%.

Rompetrol Rafinare a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri brută de aproximativ 5,6 miliarde de dolari, în creştere cu 15% faţă de rezultatul obţinut în 2013, şi şi-a redus pierderile cu 39%, la 58,44 milioane de dolari.

Plus de 8,65%, pentru "Banca Transilvania"

Topul creşterilor de la BVB a fost completat de acţiunile "Bermas" (BRM), cu o apreciere de 10,79%, faţă de euro, şi "Banca Transilvania" (TLV), cu un plus de 8,65%.

Titlurile TLV au reprezentat şi cel mai bun plasament din indicii BET şi BET-XT.

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) vor decide, pe 29 aprilie, propunerea conducerii de majorare a capitalului social cu 417,38 milioane de lei (94,7 milioane euro), prin încorporarea rezervelor constituite din profitul pe anul trecut (412,4 milioane de lei), dar şi din primele de conversie a obligaţiunilor în acţiuni (4,97 milioane de lei), aceasta fiind deja o practică împământenită a băncii.

Săptămâna trecută, banca a anunţat că a încheiat tranzacţia pentru preluarea Volksbank România.

Indicele BET, al celor mai lichide zece companii de la Bursă, s-a apreciat cu 3,83%, în perioada analizată, în timp ce indicele extins BET-XT a urcat cu 3,85%.

Indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, BET-FI a urcat cu 3,77%, tras în sus de apreciere de 5,55% a titlurilor SIF1 Banat Crişana.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cea mai mare creştere a fost înregistrată de titlurile "FDI STK Europe" (+7,61%), un fond cu plasamente în acţiuni din Europa.

Topul fondurilor a fost completat de "BT Index Austria ATX" (+2,43) şi Certinvest BET-FI Index (+2,14%).

Pe piaţa bancară, Millennium Bank, preluată recent de OTP Bank, ar fi adus cele mai bune dobânzi, atât la depozitele în euro (+0,03%), cât şi la cele în lei (0,25%), pe fondul unei aprecieri a leului cu 0,2% faţă de euro. În perioada analizată, aurul a înregistrat o apreciere cu 2,03% faţă de euro, la cursul BNR.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb