CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7-14 IULIE Acţiunile Electrica s-au apreciat, înaintea anunţului că vrea să cumpere participanţiile FP la filiale

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 18 iulie 2017

Acţiunile Electrica s-au apreciat, înaintea anunţului că vrea să cumpere participanţiile FP la filiale

Aurelian Dochia: "Creşterea leului faţă de euro - mişcare de revenire"

Aprecierea de 0,49% a leului faţă de euro, din perioada 7-14 iunie, reprezintă o mişcare de revenire faţă de tendinţa de scădere manifestată în ultimul timp,

consideră analistul economic Aurelian Dochia. Domnia sa pune mişcările cursului din ultima vreme pe seama diminuării temerilor legate de instabilitatea politică şi economică.

Analistul economic ne-a declarat: "Din punctul meu de vedere asistăm, mai degrabă, la o reacţie faţă de tendinţa existentă înainte, de depreciere. Aceasta fusese pusă, îndeosebi, pe seama unor decizii politice care se vehiculaseră în ultimul timp. În primul rând se vorbea de instabilitate. Cred că acele temeri, care au dus la o anumită depreciere, au fost exagerate, iar acum, după ce s-au potolit lucrurile, piaţa şi-a revenit".

Din cadrul acţiunilor incluse în indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), cea mai bună evoluţie au avut-o titlurile Electrica (EL) care s-au apreciat cu 4,9%, raportat la moneda euro, în perioada 7-14 iulie.

În intervalul analizat, cea mai mare apreciere a cotaţiei emitentului ce activează în domeniul serviciilor energetice a avut loc pe data de 14 iulie, când titlurile EL au crescut cu 1,48%, în contextul unui rulaj de 41.263 de titluri, inferior mediei celor 20 de zile anterioare, de aproape 60.000 de unităţi.

Vineri seara, pe 14 iulie, după închiderea şedinţei BVB, societatea anunţa că a încheiat un Memorandum de Înţelegere cu Fondul Proprietatea (FP) în vederea achiziţionării participaţiilor pe care Fondul le deţine în filialele Electrica, pentru 752.031.841 lei.

Ieri, la ora 14:40, preţul acţiunilor EL urcase cu 3,35%, pe fondul unui transfer de peste 670.000 de titluri, cu mult peste media celor 20 de zile anterioare.

Ponderea titlurilor EL în indicele BET, care a crescut cu 1,59% în perioada 7-14 iulie, este de 6,66%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, s-a apreciat cu 1,53%, în perioada 7-14 iulie, raportat la moneda euro.

Ca şi în cazul BET, cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui extins, au avut-o acţiunile EL.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,29% în perioada 7-14 iulie, reprezentând singurul indice dintre cei analizaţi care s-au depreciat, în perioada de timp menţionată.

Din cadrul indicelui societăţilor de investiţii financiare, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile SIF Banat Crişana (SIF1), al căror preţ a crescut cu 1,85%, în perioada analizată, raportat la moneda euro.

Pe data de 14 iulie, cotaţia titlurilor SIF1 a urcat cu 0,31% , în contextul în care s-a înregistrat un rulaj de 40.060 de acţiuni, inferior mediei celor 20 de zile anterioare de peste 134.400 de unităţi.

Ponderea titlurilor SIF1 în indicele BET-FI, este de 17,45%.

Cu o apreciere de 24,79% în intervalul de timp 7-14 iulie, acţiunile Oltchim (OLT) au reprezentat, din nou, valorile mobiliare cu cea mai mare rentabilitate de la BVB, raportată la moneda europeană, în perioada menţionată.

Vineri, 14 iulie, preţul acţiunilor OLT a scăzut cu 2,41%, pe fondul unui transfer de 88.468 de titluri, superior mediei celor 20 de zile anterioare de peste 65.000 de unităţi.

Locul al doilea în topul randamentelor a revenit acţiunilor Cemacon (CEON), care au urcat cu 7,75%, în intervalul de timp analizat, iar poziţia a treia a fost ocupată de titlurile EL.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 6-13 iulie, este condus de titlurile ETF-BET Tradeville, cu o apreciere de 1,51%.

Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat Active Dinamic, ce a înregistrat o creştere de 1,5%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET Index, care s-au apreciat cu 1,45%.

Cel mai bun randament la depozite bancare, în intervalul 7-14 iulie, a fost, pentru cele în lei, de 0,53%, la Bancpost.

Depozitele în euro au avut un randament de doar 0,02%.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,13%, în intervalul de timp menţionat.

Preţul monedei digitale Bitcoin a scăzut cu 11,51%, în perioada 7-14 iulie.

Ieri, în jurul orei 15:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 1.780 de euro (aproximativ 8.120 lei, la cursul de schimb de luni, de 4,5619 lei, pentru un euro), potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume).

Dintr-o perspectivă tehnică, cotaţia criptovalutei raportată la euro se găseşte pe un trend descendent pe termen scurt şi mediu, dar pe trend ascendent pe termen lung, preţul monedei digitale situând-se sub mediile mobile simple de 20 respectiv 50 de zile, dar deasupra celei de 200 de zile (media mobilă reprezintă un instrument tehnic de identificare a trendului).

Conform site-ului "coinmarketcap.com", ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de aproximativ 29,13 miliarde de euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cineva iar a avut informații clasificate si le.a folosit!Vineri aproape toate acțiunile importante scădeau,doar EL creștea cu peste 2 la sută și mă întrebam de ce??!Cineva știa si specula iar prostii doar se...uita?!Halal BVB !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb